Τι ισχύει για παιδιά με μεταλλαγμένο στέλεχος

«Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά είναι ασυμπτωματικά»

«Θεωρείται πολύ πιθανό πως και τα παιδιά μεταδίδουν ευκολότερα το μεταλλαγμένο στέλεχος», ανέφερε ο Παιδίατρος, Αθανάσιος Φίλιας.
Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός πως έχει εμφανιστεί συρροή κρουσμάτων σε διάφορα σχολεία, θεωρείται πολύ πιθανό πως και τα παιδιά μεταδίδουν ευκολότερα το μεταλλαγμένο στέλεχος. Αυτό ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Αθανάσιος Φίλιας, Παιδίατρος, Επιμελητής Α Καραμανδανείου Νοσοκομείου Πάτρας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ερώτημα.
«Η βρετανική μετάλλαξη είναι γνωστό ότι έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα στο γενικό πληθυσμό και όχι μόνο συγκεκριμένα στα παιδιά», πρόσθεσε ο κ. Φίλιας εκτιμώντας πως ενδεχομένως και η παράμετρος εμφάνισης της μετάλλαξης θα μπορούσε να παίζει κάποιο ρόλο στην αύξηση διασποράς σε παιδιά.
Σύμφωνα με τον Επιμελητή Α Καραμανδανείου Νοσοκομείου Πάτρας, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση της προσέλευσης παιδιών στο νοσοκομείο, αύξηση που κυμαίνεται στο 50-60% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο διάστημα.
Ο παιδίατρος έκανε ακόμη λόγο για μεγάλη αύξηση των θετικών κρουσμάτων που απομονώνονται από τα παιδιά αυτά.
Κορωνοϊός: 166 κρούσματα βρετανικής μετάλλαξης-2 νοτιοαφρικανικής
«Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά είναι ασυμπτωματικά», είπε χαρακτηριστικά, αναλύοντας περαιτέρω πως πρόκειται για παιδιά που είχαν έρθει σε επαφή με κάποιον θετικό στον ιό είτε αυτός είναι δάσκαλος είτε είναι συγγενής ή συμμαθητής.
«Θέλω να πιστεύω ότι με την τήρηση των μέτρων, με υπομονή και τους κανόνες υγιεινής που ακολουθούμε ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και αυτόν το κύμα» πρόσθεσε.
Ερωτώμενος για το εάν τα συμπτώματα κορωνοιού με το μεταλλαγμένο στέλεχος είναι ίδια τόσο σε ενήλικες όσο σε παιδιά κι αν αυτά ενδεχομένως κινδυνεύουν εφόσον νοσούν από αυτό, ο παιδίατρος ξεκαθάρισε πως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν διαφαίνεται να προκαλεί σοβαρή νόσο αν και μεταδίδεται πιο εύκολα.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2021/02/blog-post_94.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Η τεχνητή νοημοσύνη αξιολογεί τον καρδιαγγειακό κίνδυνο κατά τη διάρκεια αξονικής τομογραφίας

Η απεικονιστική μέθοδος που μετρά το ασβέστιο στις αρτηρίες και τα μεγέθη των θαλάμων της καρδιάς και του καρδιακού μυός θα μπορούσε να εντοπίσει...

Σε ποιες περιπτώσεις οι γιατροί αποφασίζουν την εισαγωγή του ασθενή σε ΜΕΘ

Αυστηρά και πολύ συγκεκριμένα είναι τα κριτήρια εισαγωγής ασθενών σε ΜΕΘ, σύμφωνα με κείμενο που συνέταξε η Επιτροπή ΜΕΘ και υπέγραψε ομοφώνως το 2020...

Εμβόλια: Ποια λοιμώδη νοσήματα αντιμετωπίζονται

Ασπίδα αποτελεί ο εμβολιασμός έναντι των λοιμωδών νοσημάτων τονίστηκε ε εκδήωση της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, με...

Ετικέτες