2ο Διεθνές Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας (ICE 2023), Ηράκλειο Κρήτης, 1-3 Δεκεμβρίου, Ξενοδοχείο Aqula Atlantis

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεθνές Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας (ICE)

στο Ηράκλειο Κρήτης

 (1-3 Δεκεμβρίου, Hotel Aquila Atlantis)

Οι ομάδες Εργασίας Αιμοδυναμικής και Επεμβατικής Καρδιολογίας, Ηλεκτροφυσιολογίας και Καρδιοχειρουργικής της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος συνδιοργανώνουν στις 1-3 Δεκεμβρίου 2023, στο Ηράκλειο της Κρήτης (Hotel Aquila Atlantis) το Διεθνές Συνέδριο ICE.

Το συνέδριο είναι ένα ιδιαίτερα στοχευμένο επιστημονικό γεγονός που προσφέρει γνώση σε νέες τεχνικές και πρακτικές που ακολουθούνται διεθνώς.  Επίσης αποτελεί πλέον θεσμό στα ιατρικά δρώμενα σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και ένα πεδίο συνάντησης ανταλλαγής απόψεων σε επίκαιρα Καρδιολογικά θέματα.

Έχουν προσκληθεί και συμμετέχουν επιστήμονες εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας ικανοί να μεταφέρουν τη γνώση και εμπειρία τους στους νεότερους ιατρούς συναδέλφους καθώς και σε όλους τους  κλάδους των επαγγελμάτων υγείας.

Η Επιστημονική Επιτροπή συνέταξε ένα πλούσιο πρόγραμμα με σύγχρονη θεματολογία. Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις στις νέες μεθόδους και τεχνικές όπως, στην απεικόνιση, στη φυσιολογία, στη φαρμακολογία και σε ένα ευρύ φάσμα άλλων θεμάτων της Επεμβατικής Καρδιολογίας, Ηλεκτροφυσιολογίας και Καρδιοχειρουργικής. Οι κατευθυντήριες οδηγίες κατέχουν επίσης  ιδιαίτερη θέση στο Συνέδριο.

Το Συνέδριο θα συνοδευτεί από τη διεξαγωγή και μίας Νοσηλευτικής Ημερίδας από την Ομάδα Εργασίας Νοσηλευτών στην Καρδιολογία.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, Καθηγητής Καρδιολογίας, Κοσμήτορας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Γιώργος Κοχιαδάκης αναφέρει με αφορμή τη διεξαγωγή του συνεδρίου:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Συμβουλίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, τα μέλη του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, τις Ομάδες Εργασίας της  Επεμβατικής Καρδιολογίας,  της Ηλεκτροφυσιολογίας και της Καρδιοχειρουργικής, για τη συμβολή τους ώστε να είναι επιτυχημένο αυτό το σημαντικό επιστημονικό γεγονός».

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή, όλες οι υποομάδες του CHA2DS2-VASc 1 συσχετίστηκαν με χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης αρτηριακής θρομβοεμβολής σε σύγκριση με ασθενείς με CHA2DS2-VASc...

Σε αυτήν τη μελέτη, συμμετείχαν συνολικά 64.141 ασθενείς χωρίς από του στόματος αντιπηκτική αγωγή από το National Patient Registry και το Prescription Registry της...

Πράγματα που καλύτερα να μην κάνετε αν είστε ανοσοκατεσταλμένοι

Για να προστατευτείτε από ασθένειες όταν το ανοσοποιητικό σας είναι επιβαρυμένο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε. Όταν είστε ανοσοκατεσταλμένοι, το ανοσοποιητικό σας σύστημα...

Το 2024 ανοίγουν νέοι ορίζοντες στη φαρμακευτική θεραπεία της παχυσαρκίας

Φάρμακα με δράση σε υποδοχείς ορμονών (GLP-1 και  GIP) που διεγείρονται από την τροφή, υπάρχουν σε όλο το σώμα και έχουν νευρο- καρδιο –...

Ετικέτες