Νέες οδηγίες του CDC για την παραλλαγή της COVID, BA.2.86

Μια παραλλαγή της COVID-19 που ονομάζεται BA.2.86 και προκάλεσε συναγερμό αυτό το καλοκαίρι, εμφανίστηκε ξανά στο «ραντάρ» του CDC.

Η παραλλαγή αντιπροσώπευε σχεδόν το 9% των περιπτώσεων κατά τη διάρκεια της περιόδου των 2 προηγούμενων εβδομάδων, από 3% τις προ – προηγούμενες 2 εβδομάδες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα από το CDC.

Οι εκτιμήσεις δεν είναι ακριβείς και το CDC ανέφερε ότι το πραγματικό ποσοστό των κρουσμάτων μπορεί να κυμαίνεται από 5% έως 15%.

Το CDC έκανε το ασυνήθιστο βήμα την περασμένη Δευτέρα, δημοσιεύοντας μια συγκεκριμένη ανακοίνωση σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων BA.2.86.

Η συγκεκριμένη παραλλαγή τράβηξε τν παγκόσμια προσοχή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού λόγω του πόσο διαφορετική είναι σε σύγκριση με άλλες εξέχουσες παραλλαγές του ιού που προκαλεί η COVID-19, αυξάνοντας την πιθανότητα η νέα παραλλαγή να είναι πιο ικανή να προκαλέσει μόλυνση.

Αλλά μετά από μεγάλο ενδιαφέρον το καλοκαίρι για την BA.2.86, δεν κατέληξε να είναι τόσο διαδεδομένη όσο αναμενόταν, έτσι για μήνες δεν περιλαμβανόταν ως αυτόνομη παραλλαγή στη λίστα παρακολούθησης παραλλαγών του CDC.

«Αυτή τη στιγμή, η BA.2.86 δεν φαίνεται να οδηγεί σε αύξηση των λοιμώξεων ή των νοσηλειών στις Ηνωμένες Πολιτείες», έγραψε το CDC στην ανακοίνωσή του τη Δευτέρα.

«Δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να γνωρίζουμε εάν η μόλυνση με BA.2.86 παράγει διαφορετικά συμπτώματα από άλλες παραλλαγές. Γενικά, τα συμπτώματα της COVID-19 τείνουν να είναι παρόμοια σε διάφορες παραλλαγές. Οι τύποι των συμπτωμάτων και το πόσο σοβαρά είναι συνήθως, εξαρτώνται περισσότερο από την ανοσία ενός ατόμου παρά από ποια παραλλαγή προκαλεί τη λοίμωξη».

Το BA.2.86 είναι τώρα η τρίτη πιο σημαντική παραλλαγή που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, πίσω από τα HV.1 και EG.5, τα οποία μαζί αντιπροσωπεύουν περίπου το 45% όλων των κρουσμάτων COVID-19 στις ΗΠΑ. Και οι τρεις είναι προέρχονται από την Omicron.

Πηγή: https://medispin.blogspot.com/2023/11/cdc-covid-ba286.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Τι αλλάζει στους κανονισμούς της ΕΕ για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα

Μετατροπές στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρότεινε το Συντονιστικό Όργανο Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (MDCG). Οι μεταβολές αφορούν στις Ιατρικές Συσκευές (EU MDR) και στις Ιατρικές Συσκευές για Διαγνωστικούς Σκοπούς...

Σύμπλοκη στεφανιαία νόσος: Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται

Ποιοι ασθενείς πάσχουν από τη νόσο αυτή. Οι σύγχρονοι τρόποι διάγνωσης και θεραπείας. Καινοτόμες τεχνολογίες, εξελιγμένα εργαλεία και προηγμένα συστήματα απεικόνισης προσφέρουν εντυπωσιακές δυνατότητες στην...

Ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία: Τι είναι;

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να είναι υπερβολικά ευαίσθητος στα ηλεκτρομαγνητικά ρεύματα; Ή πρόκειται για κάποιο άλλο πρόβλημα; Για πολλούς ανθρώπους, οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι ένα πολύ...

Ετικέτες