Υπουργείο Υγείας: Ανοίγουν πιλοτικά τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία

Αν και τα αγκάθια είναι πολλά ξεκινούν σε πιλοτική φάση τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν σε πιλοτική εφαρμογή τα απογευματινά χειρουργεία γνωστοποίησε η η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.


Όπως ανακοίνωσε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας είναι να αυξηθούν οι ώρες που θα λειτουργεί το ΕΣΥ και γι’ αυτό το λόγο ανοίγουν πιλοτικά και απογευματινά χειρουργεία με μικρή αμοιβή σε χειρουργό και αναισθησιολόγο και όλα τα αλλά καλυμμένα από το ΕΣΥ.


Παράλληλα δήλωσε η πρωινή λίστα ελέγχεται κανονικά και τα πρωινά χειρουργεία συνεχίζονται.


Στόχος του υπουργείου Υγείας δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, είναι το ΕΣΥ να γίνει ελκυστικό, να έχει ένα σύγχρονο πρόσωπο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά παράλληλα να παραμείνει ισχυρό, όπως τόνισε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ.


Ανέφερε επίσης ότι σημαντικό εργαλείο για την αναβάθμιση της Υγείας και τις αλλαγές στις δομές σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας αποτελούν τα περίπου 700 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης.


«Θα συνεχιστούν τα οικονομικά κίνητρα σε ειδικότητες γιατρών του ΕΣΥ»


Η κ. Γκάγκα δεσμεύθηκε τέλος πως θα συνεχίσουν να δίνονται οικονομικά κίνητρα σε ορισμένες ειδικότητες γιατρών του ΕΣΥ, όπως οι αναισθησιολόγοι, ενώ θα δοθούν επίσης στην επείγουσα ιατρική και για τις μονάδες εντατικής θεραπείας.


Πηγή: skai.gr, http://medispin.blogspot.com/2022/10/blog-post_25.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 3.10.2023 – Διαφοροδιάγνωση μεταξύ αιφνίδιου καρδιακού θανάτου (AKΘ) και αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής (ΑΚΑ)

29 Σεπτεμβρίου:  παγκόσμια ημέρα καρδιάς. Σωστά έκανε ο Πρύτανης Γ Σιάσος του ΕΚΠΑ και έδωσε συμβουλές. Όπως έκανε ο προκατοχός του  για το COVID...

Το Στρες στο Χώρο Εργασίας Αυξάνει τον Καρδιαγγειακό Κίνδυνο στους Άνδρες

Σε ένα μεγάλο αριθμό επαγγελμάτων, οι εργαζόμενοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με διάφορες στρεσογόνες καταστάσεις. Η χρόνια επιβάρυνση της υγείας από το άγχος αποτελεί παράγοντα...

Διαβήτης: Λάθος διάγνωση σε χιλιάδες γυναίκες, επειδή οι εξετάσεις βασίζονται στις μετρήσεις των ανδρών!

Απρόσμενα ευρήματα νέας μελέτης για την αξιοπιστία των τεστ για τον διαβήτη. Ο ρόλος της εμμήνου ρύσεως. Χιλιάδες γυναίκες μπορεί να πάσχουν από διαβήτη τύπου...

Ετικέτες