Υπουργείο Υγείας: Ανοίγουν πιλοτικά τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία

Αν και τα αγκάθια είναι πολλά ξεκινούν σε πιλοτική φάση τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν σε πιλοτική εφαρμογή τα απογευματινά χειρουργεία γνωστοποίησε η η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.


Όπως ανακοίνωσε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας είναι να αυξηθούν οι ώρες που θα λειτουργεί το ΕΣΥ και γι’ αυτό το λόγο ανοίγουν πιλοτικά και απογευματινά χειρουργεία με μικρή αμοιβή σε χειρουργό και αναισθησιολόγο και όλα τα αλλά καλυμμένα από το ΕΣΥ.


Παράλληλα δήλωσε η πρωινή λίστα ελέγχεται κανονικά και τα πρωινά χειρουργεία συνεχίζονται.


Στόχος του υπουργείου Υγείας δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, είναι το ΕΣΥ να γίνει ελκυστικό, να έχει ένα σύγχρονο πρόσωπο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά παράλληλα να παραμείνει ισχυρό, όπως τόνισε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ.


Ανέφερε επίσης ότι σημαντικό εργαλείο για την αναβάθμιση της Υγείας και τις αλλαγές στις δομές σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας αποτελούν τα περίπου 700 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης.


«Θα συνεχιστούν τα οικονομικά κίνητρα σε ειδικότητες γιατρών του ΕΣΥ»


Η κ. Γκάγκα δεσμεύθηκε τέλος πως θα συνεχίσουν να δίνονται οικονομικά κίνητρα σε ορισμένες ειδικότητες γιατρών του ΕΣΥ, όπως οι αναισθησιολόγοι, ενώ θα δοθούν επίσης στην επείγουσα ιατρική και για τις μονάδες εντατικής θεραπείας.


Πηγή: skai.gr, http://medispin.blogspot.com/2022/10/blog-post_25.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 8,50% του ΑΕΠ η συνολική χρηματοδότηση για τις δαπάνες υγείας το 2022

Η συνολική χρηματοδότηση των δαπανών υγείας παρουσίασε αύξηση κατά 5,4% το 2022 σε σχέση με την αντίστοιχη χρηματοδότηση του έτους 2021, αλλά μειώθηκε ως...

Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης

Τα σωματίδια που φτάνουν μέχρι τις κυψελίδες των πνευμόνων. Ποιοι είναι ευάλωτοι και πώς θα προστατευτούν. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας εξηγεί . Η αφρικανική σκόνη, που ξεκίνησε...

Υψηλότερος γενετικός κίνδυνος παχυσαρκίας σημαίνει σκληρότερη προσπάθεια για τα ίδια αποτελέσματα

Οι συγγραφείς της μελέτης δήλωσαν ότι θέλουν τώρα να δουν εάν τα ευρήματα γενικεύονται σε πιο αντιπροσωπευτικούς και διαφορετικούς πληθυσμούς. Τα άτομα με υψηλότερο γενετικό...

Ετικέτες