Ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα από την χορήγηση χλωροκίνης και αζιθρομυκίνης σε ασθενείς πάσχοντες από Covid-19

Eνθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα από  μελέτη παρατήρησης στη Γαλλία, κατά την οποία χορηγείται χλωροκίνη σε συνδυασμό με αζιθρομυκίνη σε πάσχοντες από COVID-19.

Με στόχο την ανεύρεση θεραπείας για τους πάσχοντες από COVID-19 καθώς και βράχυνσης του χρονικού διαστήματος μεταδοτικότητας του ιού, χορηγήθηκε συνδυασμός χλωροκίνης και αζιθρομυκίνης σε 80 ασθενείς. Οι 78 ασθενείς παρουσίασαν κλινική βελτίωση, ο ένας απεβίωσε και ο άλλος εξακολούθησε να νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Την 7η και την 8η μέρα νοσηλείας παρατηρήθηκε ταχεία μείωση του ιικού φορτίου σε ρινοφαρυγγικό επίχρισμα που ελέγχθηκε με μέθοδο PCR. Συγκεκριμένα, 83% των δειγμάτων ήταν αρνητικά την 7η  και 93% την 9η μέρα.

Αυτά τα αποτελέσματα επέτρεψαν στους ασθενείς ν’ απομακρυνθούν από θαλάμους  υψηλής μεταδοτικότητας με μέσο όρο παραμονής 5 ημερών.

Η αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης συνδυαστικής θεραπείας  πρέπει ν’ αξιολογηθεί περαιτέρω προκειμένου να αποδειχθεί αν όντως εμποδίζει τη διασπορά της νόσου καθώς και αν αναχαιτίζει την εξέλιξή της  σε μη αναστρέψιμη αναπνευστική ανεπάρκεια.

https://www.mediterranee-infection.com/wp-content/uploads/2020/03/Hydroxychloroquine_final_DOI_IJAA.pdf

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Δαπάνες πρόληψης: Στις τελευταίες ευρωπαϊκές θέσεις η Ελλάδα

Στις τελευταίες ευρωπαϊκές θέσεις βρίσκεται η Ελλάδα σε δαπάνες πρόληψης. Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από έκθεση της Eurostat η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα και αφορά στοιχεία του 2021. Σύμφωνα...

750.000 θάνατοι που συνδέονται με τη μικροβιακή αντοχή θα μπορούσαν να αποτραπούν κάθε χρόνο

Αν δεν δοθεί προτεραιότητα στη δράση για την καταπολέμηση της μικροβιακής αντοχής θα υπάρξει μια σταθερή αύξηση του παγκόσμιου αριθμού των θανάτων, που σήμερα...

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 24.5.2024 – Μείωση αρτηριακής πίεσης στα ΑΕΕ

Xρόνια πολλά στις Ελένες και Κωστήδες Λαός και Κολωνάκι: Aπο τη μια εικόνα από τα ΤΕΠ του Γεννηματας! Ούτε στις μέρες του Ρυθμιστικού(φοιτητής τότε) και από...

Ετικέτες