Συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με τον Υπουργό Υγείας

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, Καθηγητής κ. Γ. Κοχιαδάκης, ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΕ Καθηγητής κ. Κ. Τούτουζας, ο Γραμματέας, Διευθυντής Καρδιολογίας κ. Σ. Σιδερής και ο Ταμίας της ΕΚΕ, Διευθυντής Καρδιολογίας κ. Ν. Καυκάς.

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στο Υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της ΕΚΕ για ενημέρωση πολιτειακών παραγόντων για κύρια θέματα που αφορούν την Επιστημονική Καρδιολογική Κοινότητα.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, Καθηγητής κ. Γ. Κοχιαδάκης, ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΕ Καθηγητής κ. Κ. Τούτουζας, ο Γραμματέας, Διευθυντής Καρδιολογίας κ. Σ. Σιδερής και ο Ταμίας της ΕΚΕ, Διευθυντής Καρδιολογίας κ. Ν. Καυκάς.

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, κ. Γιώργος Κοχιαδάκης, ενημέρωσε τον Υπουργό για τη συνολική δραστηριοποίηση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας σε επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο και τις συνεχείς πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την εκπαίδευση ιατρών και εκπαιδευομένων.

Στη συνέχεια κατέθεσε προτάσεις για τη συνολική πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου τα επόμενα χρόνια και ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο των επιστημονικών εταιρειών -και ιδιαίτερα της ΕΚΕ- στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Καθηγητής κ. Κοχιαδάκης, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον Υπουργό για το ΕΣΥ, για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, τα απογευματινά χειρουργεία και μια σειρά θεμάτων που άπτονται της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Πηγή: https://www.iatronet.gr/article/123558/synanthsh-antiprosopeias-toy-ds-ths-ellhnikhs-kardiologikhs-etaireias-me-ton-ypoyrgo-ygeias

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Η παχυσαρκία και τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα παίζουν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στην κακή κατάσταση της υγείας

Η παχυσαρκία, η υψηλή αρτηριακή πίεση και τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μεταξύ άλλων μεταβολικών προβλημάτων, οδηγούν σήμερα σε απώλεια σχεδόν του 50%...

Ψηφιακός αναλφαβητισμός: Οι γενιές που έχουν μείνει πίσω στην Ελλάδα

Είναι Τετάρτη μεσημέρι στη λαϊκή αγορά. Πίσω από έναν πάγκο γεμάτο μαρούλια, κρεμμυδάκια, σπανάκι, βλίτα και λοιπά λαχανικά βρίσκεται μια κυρία γύρω στα 70....

19 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Ακαδημίας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η 19η Μαΐου καθιερώθηκε το 2010 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Γενικών Ιατρών...

Ετικέτες