Συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με τον Υπουργό Υγείας

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, Καθηγητής κ. Γ. Κοχιαδάκης, ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΕ Καθηγητής κ. Κ. Τούτουζας, ο Γραμματέας, Διευθυντής Καρδιολογίας κ. Σ. Σιδερής και ο Ταμίας της ΕΚΕ, Διευθυντής Καρδιολογίας κ. Ν. Καυκάς.

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στο Υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της ΕΚΕ για ενημέρωση πολιτειακών παραγόντων για κύρια θέματα που αφορούν την Επιστημονική Καρδιολογική Κοινότητα.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, Καθηγητής κ. Γ. Κοχιαδάκης, ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΕ Καθηγητής κ. Κ. Τούτουζας, ο Γραμματέας, Διευθυντής Καρδιολογίας κ. Σ. Σιδερής και ο Ταμίας της ΕΚΕ, Διευθυντής Καρδιολογίας κ. Ν. Καυκάς.

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, κ. Γιώργος Κοχιαδάκης, ενημέρωσε τον Υπουργό για τη συνολική δραστηριοποίηση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας σε επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο και τις συνεχείς πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την εκπαίδευση ιατρών και εκπαιδευομένων.

Στη συνέχεια κατέθεσε προτάσεις για τη συνολική πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου τα επόμενα χρόνια και ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο των επιστημονικών εταιρειών -και ιδιαίτερα της ΕΚΕ- στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Καθηγητής κ. Κοχιαδάκης, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον Υπουργό για το ΕΣΥ, για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, τα απογευματινά χειρουργεία και μια σειρά θεμάτων που άπτονται της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Πηγή: https://www.iatronet.gr/article/123558/synanthsh-antiprosopeias-toy-ds-ths-ellhnikhs-kardiologikhs-etaireias-me-ton-ypoyrgo-ygeias

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Αρτηριακή υπέρταση: Από τι προκαλείται και πώς θεραπεύεται;

Υπέρταση ονομάζεται η υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία είναι η πίεση που ασκεί το αίμα στο τοίχωμα των αρτηριών καθώς ρέει μέσα σε αυτές. Εξαρτάται...

Τεχνητή νοημοσύνη, αναγκαίες δεξιότητες και ο ρόλος των δημόσιων πανεπιστημίων

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στο Delphi Forum για τις προκλήσεις που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη Βασική θεματική στο φετινό Delphi Forum και η Τεχνητή Νοημοσύνη...

Η Meta θα αναγνωρίζει από τον Μάιο τα περιεχόμενα που έχουν δημιουργηθεί από την Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο αμερικανικός κολοσσός Meta θα αναγνωρίζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του τους ήχους, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν δημιουργηθεί από τεχνητή νοημοσύνη...

Ετικέτες