Σε μια νέα μεγάλη μελέτη , ξανα-αποδεικνύεται ότι το ελαιόλαδο μειώνει την στεφανιαία νοσο και τα καρδιαγγειακά νοσήματα

Η υψηλότερη πρόσληψη ελαιόλαδου συνδέθηκε με χαμηλότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και ολικής καρδιαγγειακής νοσου     σε 2 μεγάλες ομάδες  ανδρών (31797) και γυναικών (61181) των ΗΠΑ με διάρκεια παρακολούθησης 24 ετών .  Αυτοί που ελάμβαναν ελαιόλαδο >0.5 κουτάλι /ημέρα  ή >7 g/ημέρα  είχαν  14% μικρότερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο  (pooled HR: 0.86; 95% CI: 0.79 to 0.94) and 18% μικρότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο (pooled HR: 0.82; 95% CI: 0.73 to 0.91)  Η αντικατάσταση της μαργαρίνης, του βουτύρου, της μαγιονέζας και του γαλακτοκομικού λίπους με το ελαιόλαδο μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και ολικής καρδιαγγειακής νόσου    .

http://www.onlinejacc.org/content/75/15/1729

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Υπέρογκα ποσά δαπανώνται για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Κοινωνική δράση της ΕΚΕ με ενημέρωση και δωρεάν εξετάσεις

Το κόστος της καρδιαγγειακής νόσου στην Ευρώπη  προκαλεί σοκ.  Σε μια ολοκληρωμένη ανάλυση στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας που έλαβε χώρα στο Άμστερνταμ ανακοινώθηκε...

Τα οφέλη της άσκησης και συμβουλές για υγιή καρδιά

Σήμερα, η επιστημονική κοινότητα αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι που αθλούνται συστηματικά, ζουν τουλάχιστον τρία χρόνια περισσότερο από αυτούς που κάνουν καθιστική ζωή. Σε μελέτη...

Νίκος Τζανάκης: Δεν μας φοβίζει η παραλλαγή Pirola

Αναμένεται χειμώνας με τριπλή επίθεση γρίπης, κορωνοϊού και αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV). "Δεν μας φοβίζει η νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού, γνωστή και ως Pirola. Από...

Ετικέτες