Σε μια νέα μεγάλη μελέτη , ξανα-αποδεικνύεται ότι το ελαιόλαδο μειώνει την στεφανιαία νοσο και τα καρδιαγγειακά νοσήματα

Η υψηλότερη πρόσληψη ελαιόλαδου συνδέθηκε με χαμηλότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και ολικής καρδιαγγειακής νοσου     σε 2 μεγάλες ομάδες  ανδρών (31797) και γυναικών (61181) των ΗΠΑ με διάρκεια παρακολούθησης 24 ετών .  Αυτοί που ελάμβαναν ελαιόλαδο >0.5 κουτάλι /ημέρα  ή >7 g/ημέρα  είχαν  14% μικρότερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο  (pooled HR: 0.86; 95% CI: 0.79 to 0.94) and 18% μικρότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο (pooled HR: 0.82; 95% CI: 0.73 to 0.91)  Η αντικατάσταση της μαργαρίνης, του βουτύρου, της μαγιονέζας και του γαλακτοκομικού λίπους με το ελαιόλαδο μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και ολικής καρδιαγγειακής νόσου    .

http://www.onlinejacc.org/content/75/15/1729

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

1ο Διεθνές Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας – ICE 2022

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο διοργανώνουν το Διεθνές Συνέδριο ICE στο Ηράκλειο  Κρήτης, στις 2-4 Δεκεμβρίου 2022 στο ξενοδοχείο Atlantis. Το...

Ιατρική σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης: Στην τελική φάση προετοιμασίας πρωτοκόλλου για τη δωρεά σώματος

Ενδείξεις για αύξηση των δωρητών σώματος ύστερα από το παράδειγμα του Κώστα Καζάκου Η λατινική ρήση «Mortui vivos docent» που σημαίνει «Οι νεκροί διδάσκουν τους...

Χορήγηση Paxlovid σε περιστατικά Covid-19: Mικρότερη πιθανότητα νοσηλείας κατά 51%

Το Paxlovid παρέχει προστασία έναντι σοβαρών εκβάσεων που σχετίζονται με την COVID-19, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ανοσία που παρέχεται από το εμβόλιο, σύμφωνα με μελέτη. Η εν λόγω...

Ετικέτες