back to top

Σχολείο Ασθενών με καρδιαγγειακές παθήσεις στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Σχολείο ασθενών με καρδιαγγειακές παθήσεις  διοργανώνται τον προσεχή Σεπτέμβριο από την Γ΄ πανεπιστημιακή καρδιολογική κλινική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Επιδίωξη είναι οι ασθενείς να μπορούν να συνδράμουν αποτελεσματικότερα στη θεραπεία τους.

Η δράση θα ανακοινωθεί σε εκδήλωση τη Τετάρτη 29 Ιουνίου, στην αίθουσα «ΖΕΦΥΡΟΣ» του ξενοδοχείου “THE MET HOTEL (28ης Οκτωβρίου 48). Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα της Πρυτανείας, της Κοσμητείας Επιστημών Υγείας, της 4ης ΥΠΕ και του Ιατρικού Τμήματος ΑΠΘ.

Με δεδομένο ότι οι καρδιαγγειακές παθήσεις προκαλούν τους περισσότερους θανάτους παγκοσμίως δίνεται έμφαση στην πληροφόρηση του κοινού. Στο εγχείρημα συνέτειναν τα τεκταινώμενα στον τομέα της θεραπευτικής, η νοσηρότητα και η θνητότητα που παραμένουν υψηλές. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι νοσούντες θα είναι σε θέση να διαχειριστούν καλύτερα την ασθένειά τους εφόσον διασφαλίσουν ένα καλύτερο επίπεδο ενημέρωσης για την πάθησή τους,  τόσο οι ίδιοι όσο και οι φροντιστές τους. Έως τώρα έχει παρατηρηθεί ότι οι ασθενείς λάμβαναν πληροφόρηση μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης,  αλλά είναι ανεπαρκής και σε αρκετές περιπτώσεις παρασέρνει τους ασθενείς εξαιτίας μη έγκυρων στοιχείων. Στην ελλιπή ενημέρωση των ασθενών και φροντιστών συντείνει και η αδυναμία ενημέρωσης από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό εξαιτίας του φόρτου εργασίας.

Συνεπώς, το Σχολείο Ασθενών έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει γενικές βασικές πληροφορίες για την λειτουργία της καρδιάς, να προσφέρει πληροφορίες για  θέματα σχετικά με την καθημερινότητα των ασθενών , καθώς και για θέματα σχετικά με την φαρμακευτική και θεραπευτική τους αντιμετώπιση.

Ειδικότερα, προγραμματίζεται το Σχολείο να λειτουργήσει σε μικρές ομάδες ασθενών και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Άξιο λόγου είναι ότι οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παρακολουθήσουν ξεχωριστούς κύκλους εκπαίδευσης για καθεμία από τις κύριες καρδιαγγειακές νόσους, όπως είναιι η καρδιακή ανεπάρκεια, η  κολπική μαρμαρυγή, οι  αρρυθμίες, η ισχαιμική καρδιακή νόσος.

Κατά τη διάρκεια του Σχολείου,  θα δημιουργηθεί εκπαιδευτικό υλικό σε συνεργασία με τους ασθενείς, που θα είναι επιστημονικά ορθό και κατανοητό. Τα στοιχεία που θα προκύψουν από την εμπειρία θα συλλεχθούν και θα διαχυθούν στη συνέχεια σε ειδικές, προγραμματισμένες ημερίδες για το κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πηγή: https://virus.com.gr/scholeio-asthenon-me-kardiaggeiakes-pathiseis-sto-ippokrateio-nosokomeio-thessalonikis/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Ο αριθμός των ατόμων άνω των 65 ετών με διαβήτη τύπου 1 έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια

Ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω με διαβήτη τύπου 1 αυξήθηκε από 1,3 εκατομμύρια το 1990 σε 3,7 εκατομμύρια το 2019,...

Βηματοδότης στον εγκέφαλο βοήθησε παράλυτο παιδί με δυστονία να κινηθεί

Η τοποθέτηση της συσκευής στο 8χρονο κορίτσι έγινε από ρομπότ, για πρώτη φορά στον κόσμο. Ένας βηματοδότης που τοποθετήθηκε στον εγκέφαλο ενός 8χρονου παράλυτου παιδιού,...

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 13.6.2024 – Κολπική Μαρμαρυγή και Καρκίνος

Πέρα από τη διαρκή βοήθεια στη Καρδιολογική κοινότητα (και την ΕΚΕ) πρόκειται για μια πατριώτισσα με όλη τη σημασία της λέξης! Julia ολόθερμα καλή επιτυχία...

Ετικέτες