Σχολείο Ασθενών με καρδιαγγειακές παθήσεις στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Σχολείο ασθενών με καρδιαγγειακές παθήσεις  διοργανώνται τον προσεχή Σεπτέμβριο από την Γ΄ πανεπιστημιακή καρδιολογική κλινική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Επιδίωξη είναι οι ασθενείς να μπορούν να συνδράμουν αποτελεσματικότερα στη θεραπεία τους.

Η δράση θα ανακοινωθεί σε εκδήλωση τη Τετάρτη 29 Ιουνίου, στην αίθουσα «ΖΕΦΥΡΟΣ» του ξενοδοχείου “THE MET HOTEL (28ης Οκτωβρίου 48). Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα της Πρυτανείας, της Κοσμητείας Επιστημών Υγείας, της 4ης ΥΠΕ και του Ιατρικού Τμήματος ΑΠΘ.

Με δεδομένο ότι οι καρδιαγγειακές παθήσεις προκαλούν τους περισσότερους θανάτους παγκοσμίως δίνεται έμφαση στην πληροφόρηση του κοινού. Στο εγχείρημα συνέτειναν τα τεκταινώμενα στον τομέα της θεραπευτικής, η νοσηρότητα και η θνητότητα που παραμένουν υψηλές. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι νοσούντες θα είναι σε θέση να διαχειριστούν καλύτερα την ασθένειά τους εφόσον διασφαλίσουν ένα καλύτερο επίπεδο ενημέρωσης για την πάθησή τους,  τόσο οι ίδιοι όσο και οι φροντιστές τους. Έως τώρα έχει παρατηρηθεί ότι οι ασθενείς λάμβαναν πληροφόρηση μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης,  αλλά είναι ανεπαρκής και σε αρκετές περιπτώσεις παρασέρνει τους ασθενείς εξαιτίας μη έγκυρων στοιχείων. Στην ελλιπή ενημέρωση των ασθενών και φροντιστών συντείνει και η αδυναμία ενημέρωσης από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό εξαιτίας του φόρτου εργασίας.

Συνεπώς, το Σχολείο Ασθενών έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει γενικές βασικές πληροφορίες για την λειτουργία της καρδιάς, να προσφέρει πληροφορίες για  θέματα σχετικά με την καθημερινότητα των ασθενών , καθώς και για θέματα σχετικά με την φαρμακευτική και θεραπευτική τους αντιμετώπιση.

Ειδικότερα, προγραμματίζεται το Σχολείο να λειτουργήσει σε μικρές ομάδες ασθενών και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Άξιο λόγου είναι ότι οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παρακολουθήσουν ξεχωριστούς κύκλους εκπαίδευσης για καθεμία από τις κύριες καρδιαγγειακές νόσους, όπως είναιι η καρδιακή ανεπάρκεια, η  κολπική μαρμαρυγή, οι  αρρυθμίες, η ισχαιμική καρδιακή νόσος.

Κατά τη διάρκεια του Σχολείου,  θα δημιουργηθεί εκπαιδευτικό υλικό σε συνεργασία με τους ασθενείς, που θα είναι επιστημονικά ορθό και κατανοητό. Τα στοιχεία που θα προκύψουν από την εμπειρία θα συλλεχθούν και θα διαχυθούν στη συνέχεια σε ειδικές, προγραμματισμένες ημερίδες για το κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πηγή: https://virus.com.gr/scholeio-asthenon-me-kardiaggeiakes-pathiseis-sto-ippokrateio-nosokomeio-thessalonikis/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Ανεπιθύμητες Ενέργειες των Εμβολίων της COVID-19: Μπορεί να Αποδίδονται στο Φαινόμενο Nocebo;

Οι αρνητικές ιδέες και προκαταλήψεις για τα εμβόλια της COVID-19 συνδέθηκαν ισχυρά με την πιθανότητα του εμβολιασμένου ατόμου να παρουσιάσει τις συχνότερες ανεπιθύμητες ενέργειες...

Τα γενόσημα φάρμακα στην Ελλάδα και πώς επηρεάζουν τον χώρο της Υγείας

Παρόλο που κυκλοφορούν αρκετά χρόνια, τα γενόσημα φάρμακα στην Ελλάδα εξακολουθούν να παραμένουν «άγνωστα» στο κοινό. Πλέον, στο πλαίσιο του επενδυτικού πλάνου της φαρμακοβιομηχανίας DEMO, που...

Τα «εργαλεία» που μπορούν να περιορίσουν τις επιπτώσεις του καπνίσματος

Εκπαίδευση, έρευνα και στοχευμένες πολιτικές. Αυτό είναι το τρίπτυχο που εγγυάται τη δημιουργία μιας smoke-free κοινωνίας, στα πρότυπα χωρών όπως η Σουηδία και η Νέα Ζηλανδία...

Ετικέτες