Προσωπικός γιατρός: Το Plan B αν δεν βρεθούν οι γιατροί για να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός

Προσωπικός γιατρός: Το Plan B Πλεύρη αν δεν βρεθούν οι γιατροί για να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός


Συνεχίζονται τα προβλήματα αφού ο προσωπικός γιατρός προχωρά με ρυθμούς χελώνας λόγω της μη συμμετοχής των γιατρών

Με δυσκολίες συνεχίζεται ο προσωπικός γιατρός καθώς ακόμη και σήμερα δεν έχει βρεθεί το ιατρικό προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες όλου του πληθυσμού.
Παρότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ανοίξει το σύστημα του ΕΟΠΥΥ και για άλλες 10 ειδικότητες γιατρών εκτός από τους Γενικούς Γιατρούς και τους Παθολόγους, δεν έχει βρεθεί ακόμη ο απαιτούμενος αριθμός.

Μάλιστα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ο αριθμός των γιατρών που διαθέτει μία από τις 10 νέες ειδικότητες και έχει εγγραφεί, είναι εξαιρετικά χαμηλός.

Τόσο χαμηλός – όπως επιμένουν πηγές – που δεν αλλάζει καθόλου την εικόνα του νέου θεσμού.


Να υπενθυμιστεί ότι εδώ και λίγες ημέρες προσωπικοί γιατροί μπορούν να γίνουν και όσοι διαθέτουν τις παρακάτω ειδικότητες: α) αιματολογίας, β) γαστρεντερολογίας, γ) ενδοκρινολογίας – διαβητολογίας, δ) καρδιολογίας, ε) νευρολογίας, στ) νεφρολογίας, ζ) ρευματολογίας, η) παθολογικής ογκολογίας, θ) πνευμονολογίας-φυματιολογίας και ι) φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης.


Προσωπικός γιατρός: Το Plan B


Πάντως λόγω του ότι μέχρι σήμερα οι ιδιώτες γιατροί δεν έχουν δείξει την πρόθεση να συμμετάσχουν στον νέο θεσμό εξαιτίας των αντιρρήσεων που έχουν εκφράσει, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται ήδη το σχέδιο της επόμενης ημέρας. Ένα σχέδιο που θα έχει ξετυλιχθεί μέχρι το τέλος του χρόνου καθώς σκοπεύει από 1.1.2023 να εφαρμόσει πλήρως τον προσωπικό γιατρό και με τις ποινές για τους πολίτες που δεν έχουν εγγραφεί.

Ένα από τα πλάνα που υπάρχουν είναι να ενταχθούν όλοι οι ιδιώτες γιατροί στο σύστημα και να τους δηλώνει όποιος πολίτης το επιθυμεί.
Οι πρώτες σκέψεις προβλέπουν ότι θα πληρώνονται με βάση τον αριθμό των πολιτών που θα έχουν εγγράψει ή θα εξετάζουν, αν και αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα με τους προσωπικούς γιατρούς που ήδη έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα.

Από την άλλη εξετάζεται ακόμη και δοθούν και κάποια προνόμια στους ιδιώτες γιατρούς που έχουν γίνει προσωπικοί γιατροί – όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr – σε αντίθεση με όσους ιδιώτες δεν έχουν πει το «ναι».


Θα υπάρξουν δηλαδή ουσιαστικά μέτρα σε βάρος των γιατρών που δεν έγιναν προσωπικοί γιατροί, με στόχο να πεισθούν.


Πλέον όλα είναι στο τραπέζι καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στους «θεσμούς» ότι θα αλλάξει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και θα εφαρμόσει τον προσωπικό γιατρό άμεσα.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2022/10/plan-b.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Διατροφική πρόσληψη χοληστερόλης, κατανάλωση αυγών, χοληστερόλη ορού και θνητότητα

Πρόκειται για προοπτική ανάλυση δεδομένων από τη μελέτη ATBC (Alpha-Tocopherol, Beta-Carotene Cancer Prevention) με στόχο τη συσχέτιση της συνολικής και της καρδιαγγειακής θνητότητας με...

Διαλειμματική Νηστεία: Μπορεί να Προκαλέσει Διατροφικές Διαταραχές;

Η διαλειμματική νηστεία, δηλαδή η νηστεία για διάστημα μεγαλύτερο των 8 ωρών, αποτελεί μία νέα δίαιτα η οποία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τα...

Πως η πανδημία κινητοποιεί την έρευνα για τον καρκίνο. Φόβοι για νέες ασθένειες λόγω covid

Ανησυχητική επίπτωση στην έρευνα για τον καρκίνο, είχε η πανδημία covid-19. Η αντικαρκινική έρευνα έμεινε σχεδόν στάσιμη, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις ή και ματαιώσεις κλινικών μελετών...

Ετικέτες