Πότε θα ξεκινήσουν τα ψηφιακά ραντεβού στα νοσοκομεία – Πώς θα κλείνονται

Τα ψηφιακά ραντεβού στα νοσοκομεία σε λίγους μήνες θα είναι μια πραγματικότητα για τους ασθενείς

Ψηφιακά ραντεβού στα νοσοκομεία θα μπορούν σύντομα να κλείνουν όλοι οι ασθενείς από τον υπολογιστή ή το κινητό τους καθώς τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης δρομολογούν να κάνουν ηλεκτρονικές όλες τις υπηρεσίες υγείας.

Προς ώρας οι πολίτες μπορούν να κλείνουν ψηφιακά ραντεβού στην πλατφόρμα finddoctors.gov.gr για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη που σχεδιάστηκε από τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας.

Υπό το πρίσμα αυτών των αλλαγών αναμένεται από το Σεπτέμβριο να ξεκινήσουν και τα ψηφιακά ραντεβού στα νοσοκομεία.

Πότε θα ξεκινήσουν τα Ψηφιακά ραντεβού στα νοσοκομεία

Έτσι αμέσως μετά τις εκλογές αναμένεται πώς θα πάρει σάρκα και οστά και μία νέα υπηρεσία η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να κλείνουν ψηφιακά ραντεβού στο νοσοκομεία online.

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που σχεδιάζεται θα καταγράφονται όλα τα ραντεβού των δημοσίων νοσοκομείων, προκειμένου να είναι γνωστό σε πραγματικό χρόνο ποια τμήματα έχουν αναμονή και ποια είναι διαθέσιμα.

Να σημειωθεί εδώ ότι το σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία δημιουργείται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης το οποίο θα είναι πιο σύνθετο αφού θα συνδυαστεί με τον ατομικό ψηφιακό φάκελο υγείας ώστε να διατηρούνται και τα ιατρικά αρχεία των ασθενών.

Εξάλλου όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών όσον αφορά το ραντεβού με τον γιατρό έχουμε την εμπειρία του εμβολίου, την αξιοποιούμε και έχουμε δημιουργήσει ένα νέο σύστημα για ραντεβού στην πρωτοβάθμια υγεία. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα αντίστοιχο σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία, το οποίο θα είναι σύντομα έτοιμο και το κεντρικό εργαλείο και έργο είναι ατομικός ψηφιακός φάκελος υγείας. 

Να έχω το ιατρικό μου ιστορικό σε ένα σημείο».

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/05/blog-post_98.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Μελέτη: Αντιβιοτικά βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να εντοπίσει τα καρκινικά κύτταρα

Μια ομάδα αντιβιοτικών δρα με διαφορετικό τρόπο από τις τρέχουσες ανοσοθεραπείες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του καρκίνου. Τα καρκινικά κύτταρα έχουν την ιδιότητα να διαφεύγουν από...

Τουλάχιστον τέσσερα χρόνια θα χρειαστούν για να γίνει πραγματικότητα η Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας

Τουλάχιστον τέσσερα χρόνια θα χρειαστούν για να γίνει πραγματικότητα η Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας, η οποία θα εξασφαλίζει στα άτομα με αναπηρία κοινά δικαιώματα στις...

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι άνθρωποι που εκδηλώνουν κολπική μαρμαρυγή

Τα ευρήματα νέας πληθυσμιακής μελέτης. Ποιες είναι οι σημαντικότερες επιπλοκές της. Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι άνθρωποι που εκδηλώνουν κολπική μαρμαρυγή – μια επικίνδυνη καρδιακή αρρυθμία...

Ετικέτες