Πότε θα ξεκινήσουν τα ψηφιακά ραντεβού στα νοσοκομεία – Πώς θα κλείνονται

Τα ψηφιακά ραντεβού στα νοσοκομεία σε λίγους μήνες θα είναι μια πραγματικότητα για τους ασθενείς

Ψηφιακά ραντεβού στα νοσοκομεία θα μπορούν σύντομα να κλείνουν όλοι οι ασθενείς από τον υπολογιστή ή το κινητό τους καθώς τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης δρομολογούν να κάνουν ηλεκτρονικές όλες τις υπηρεσίες υγείας.

Προς ώρας οι πολίτες μπορούν να κλείνουν ψηφιακά ραντεβού στην πλατφόρμα finddoctors.gov.gr για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη που σχεδιάστηκε από τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας.

Υπό το πρίσμα αυτών των αλλαγών αναμένεται από το Σεπτέμβριο να ξεκινήσουν και τα ψηφιακά ραντεβού στα νοσοκομεία.

Πότε θα ξεκινήσουν τα Ψηφιακά ραντεβού στα νοσοκομεία

Έτσι αμέσως μετά τις εκλογές αναμένεται πώς θα πάρει σάρκα και οστά και μία νέα υπηρεσία η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να κλείνουν ψηφιακά ραντεβού στο νοσοκομεία online.

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που σχεδιάζεται θα καταγράφονται όλα τα ραντεβού των δημοσίων νοσοκομείων, προκειμένου να είναι γνωστό σε πραγματικό χρόνο ποια τμήματα έχουν αναμονή και ποια είναι διαθέσιμα.

Να σημειωθεί εδώ ότι το σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία δημιουργείται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης το οποίο θα είναι πιο σύνθετο αφού θα συνδυαστεί με τον ατομικό ψηφιακό φάκελο υγείας ώστε να διατηρούνται και τα ιατρικά αρχεία των ασθενών.

Εξάλλου όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών όσον αφορά το ραντεβού με τον γιατρό έχουμε την εμπειρία του εμβολίου, την αξιοποιούμε και έχουμε δημιουργήσει ένα νέο σύστημα για ραντεβού στην πρωτοβάθμια υγεία. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα αντίστοιχο σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία, το οποίο θα είναι σύντομα έτοιμο και το κεντρικό εργαλείο και έργο είναι ατομικός ψηφιακός φάκελος υγείας. 

Να έχω το ιατρικό μου ιστορικό σε ένα σημείο».

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/05/blog-post_98.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Οι καρδιακές προσβολές συνδέονται με ταχύτερη γνωστική έκπτωση με την πάροδο των ετών

Η πρόληψη των καρδιακών προσβολών μπορεί να είναι μια στρατηγική για τη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου στους ηλικιωμένους. Σε μια πρόσφατη μελέτη, ένας ερευνητής...

Νοσοκομεία: Ξεκινούν συνεργασίες με τους ιδιώτες μετά τις εκλογές – Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

Πώς θα γίνει η συνεργασία του ΕΣΥ με τους ιδιώτες μετά τις δεύτερες κάλπες Ξεκινούν μετά τις εκλογές οι συνεργασίες των νοσοκομείων με τους ιδιώτες μετά τις εκλογές. Ήδη το σχέδιο...

Αντίσταση στην Ινσουλίνη: 8 κοινά προβλήματα που δημιουργεί

Η αντίσταση στην ινσουλίνη είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες νόσου παγκοσμίως. Πολλά άτομα έχουν τη συγκεκριμένη μεταβολική διαταραχή και δεν το γνωρίζουν. Πολλοί...

Ετικέτες