Πώς θα κάνουν τα παράπονά τους οι ασθενείς στο νέο ΕΣΥ – Όλο το σχέδιο 

Πώς θα κάνουν τα παράπονά τους οι ασθενείς στο νέο ΕΣΥ – Όλο το σχέδιο

Στο νέο ΕΣΥ θα αναβαθμιστούν περαιτέρω τα γραφεία παραπόνων για τους ασθενείς

Τα παράπονά τους για τα κακώς κείμενα στο νέο ΕΣΥ θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι ασθενείς.

Ήδη στα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν τα ειδικά γραφεία από το 2016, ώστε να μπορούν να βρίσκουν το δίκαιο τους οι ασθενείς αλλά όμως υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού.

Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τα γραφεία παραπόνων θα αναβαθμιστούν περαιτέρω, προκειμένου οι ασθενείς να βρίσκουν το δίκιο τους.

Εξάλλου δεν είναι τυχαία η διαπίστωση της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Υγείας πως όσες καταγγελίες και να είχαν γίνει στο παρελθόν στα γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., έμεναν στο συρτάρι.

Πλέον φαίνεται, ότι υπάρχει η βούληση να ανασυγκροτηθούν, ώστε να καταγράφονται λεπτομερώς και να επιλύονται άμεσα τα οποία προβλήματα καταγγέλλουν οι ασθενείς.

Τι καταγγέλλουν οι ασθενείς

Το τελευταίο διάστημα όπως προκύπτει από τα στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου Υγείας υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από νοσηλευόμενους ασθενείς στα γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας για κακή συμπεριφορά του υγειονομικού προσωπικού στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας.

Επίσης δεν έλειψαν και τα παράπονα και οι καταγγελίες για τις συνθήκες νοσηλείας στα ράντζα και τις πολύωρες αναμονές στις κλινικές του ΕΣΥ.

Πάντως στο νέο ΕΣΥ αναμένεται πώς θα ξεκινήσει μία προσπάθεια ανασυγκρότησης των συγκεκριμένων γραφείων ώστε οι όποιες καταγγελίες να έχουν αποτέλεσμα και λύση.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/06/blog-post_18.html?m=1

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου: Η γνήσια μεταρρύθμιση

Η καλύτερη λοιπόν διαχείριση αντανακλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, καθώς όταν ένας φορέας έχει καλύτερα αποτελέσματα και αξιολόγηση, αυτομάτως υπηρετεί και...

Υπέρογκα ποσά δαπανώνται για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Κοινωνική δράση της ΕΚΕ με ενημέρωση και δωρεάν εξετάσεις

Το κόστος της καρδιαγγειακής νόσου στην Ευρώπη  προκαλεί σοκ.  Σε μια ολοκληρωμένη ανάλυση στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας που έλαβε χώρα στο Άμστερνταμ ανακοινώθηκε...

Σε δημόσια διαβούλευση σ/ν για μείωση αναμονής για χειρουργεία & έλεγχο των ελλείψεων στα φάρμακα

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων, τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος παρακολούθησης της διακίνησης...

Ετικέτες