Νοσοκομεία: Ξεκινούν συνεργασίες με τους ιδιώτες μετά τις εκλογές – Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

Πώς θα γίνει η συνεργασία του ΕΣΥ με τους ιδιώτες μετά τις δεύτερες κάλπες

Ξεκινούν μετά τις εκλογές οι συνεργασίες των νοσοκομείων με τους ιδιώτες μετά τις εκλογές. Ήδη το σχέδιο για τις αλλαγές στο ΕΣΥ είναι έτοιμο ενώ το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του θα είναι η σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας.

Εξάλλου και ο πρώην υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε δηλώσεις του κατά την ψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου για την Υγεία είχε ανακοινώσει ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

Το σχέδιο που έχει καταρτίσει το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr περιλαμβάνει ουσιαστικά συνλειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων με ιδιωτικές κλινικές, ώστε να συνεφημερεύουν και να καλύπτονται οι ανάγκες του ΕΣΥ.

Ήδη άλλωστε έχει δοκιμαστεί το σχέδιο αφού για να απομακρυνθούν τα ράντζα από τα δημόσια νοσοκομεία όπως το Αττικόν, μεταφέρονταν ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές.

Ήταν το πρώτο crash test που έγινε για να διαπιστωθεί εάν μπορούν να συνλειτουργήσουν οι δύο τομείς και σε αυτό το επίπεδο. Κάτι που είχε γίνει νωρίτερα και εν μέσω έξαρσης της πανδημίας.

Το συγκεκριμένο σχέδιο αναμένεται να επεκταθεί, με βάση τις μελέτες που έχουν γίνει, ώστε να επιτευχθεί σε μεγαλύτερο βαθμό η σύμπραξη δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα.

Στους μελλοντικούς σχεδιασμούς εξετάζεται να δοθεί το μάνατζμεντ των μεγάλων δημοσίων νοσοκομείων σε ιδιωτικούς φορείς ώστε να μετατραπούν οι Μονάδες του ΕΣΥ σε κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Θα έχει προηγηθεί βέβαια η μετατροπή των περισσοτέρων δημοσίων νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ από ΝΠΔΔ που είναι σήμερα, ώστε να είναι πιο ευέλικτα σε προσλήψεις αλλά και διαφορετικούς τρόπους χρηματοδότησης.

Οι διαβεβαιώσεις πάντως των κυβερνητικών στελεχών είναι ότι το ΕΣΥ θα παραμείνει δωρεάν για τους πολίτες

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/06/blog-post_4.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Η κύρια επιπλοκή της κολπικής μαρμαρυγής

Μεταξύ αυτών με κολπική μαρμαρυγή, η πιο συχνή επιπλοκή ήταν η καρδιακή ανεπάρκεια (κίνδυνος για τη ζωή 41%). Ο κίνδυνος κολπικής μαρμαρυγής έχει αυξηθεί από...

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 23.4.2024 – Καρδιακή Ανεπάρκεια

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ 9 Ιουνίου(Θρησκεία, Οικογένεια, Celebrities) Υποψήφιοι καρδιολόγοι,KX ΠΑΣΟΚ: Α.Ρ Βρεττού ΑΤΤΙΚΟ, Στεφόπουλος    Κατερίνη, Ν. Τσιλιμίγκας  KX Λάρισα ΝΙΚΗ: Γ Σταυρόπουλος  ΚΧ ΛΑΟΣ  Φ Βόβολης Κανα ψήφο ρέεεε! Συνάδελφοι  τίτλους όπως...

Ποιά η επίδραση της ασπιρίνης στη μεταβολική δυσλειτουργία που σχετίζεται με τη στεάτωση του ήπατος?

Έχει διατυπωθεί η υπόθεση ότι η χορήγηση ασπιρίνης μπορεί να μειώσει τη βαρύτητα της μεταβολικής δυσλειτουργίας που σχετίζεται με στεάτωση του ήπατος (Metabolic dysfunction-associated...

Ετικέτες