Νοσοκομεία: Ξεκινούν συνεργασίες με τους ιδιώτες μετά τις εκλογές – Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

Πώς θα γίνει η συνεργασία του ΕΣΥ με τους ιδιώτες μετά τις δεύτερες κάλπες

Ξεκινούν μετά τις εκλογές οι συνεργασίες των νοσοκομείων με τους ιδιώτες μετά τις εκλογές. Ήδη το σχέδιο για τις αλλαγές στο ΕΣΥ είναι έτοιμο ενώ το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του θα είναι η σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας.

Εξάλλου και ο πρώην υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε δηλώσεις του κατά την ψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου για την Υγεία είχε ανακοινώσει ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

Το σχέδιο που έχει καταρτίσει το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr περιλαμβάνει ουσιαστικά συνλειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων με ιδιωτικές κλινικές, ώστε να συνεφημερεύουν και να καλύπτονται οι ανάγκες του ΕΣΥ.

Ήδη άλλωστε έχει δοκιμαστεί το σχέδιο αφού για να απομακρυνθούν τα ράντζα από τα δημόσια νοσοκομεία όπως το Αττικόν, μεταφέρονταν ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές.

Ήταν το πρώτο crash test που έγινε για να διαπιστωθεί εάν μπορούν να συνλειτουργήσουν οι δύο τομείς και σε αυτό το επίπεδο. Κάτι που είχε γίνει νωρίτερα και εν μέσω έξαρσης της πανδημίας.

Το συγκεκριμένο σχέδιο αναμένεται να επεκταθεί, με βάση τις μελέτες που έχουν γίνει, ώστε να επιτευχθεί σε μεγαλύτερο βαθμό η σύμπραξη δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα.

Στους μελλοντικούς σχεδιασμούς εξετάζεται να δοθεί το μάνατζμεντ των μεγάλων δημοσίων νοσοκομείων σε ιδιωτικούς φορείς ώστε να μετατραπούν οι Μονάδες του ΕΣΥ σε κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Θα έχει προηγηθεί βέβαια η μετατροπή των περισσοτέρων δημοσίων νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ από ΝΠΔΔ που είναι σήμερα, ώστε να είναι πιο ευέλικτα σε προσλήψεις αλλά και διαφορετικούς τρόπους χρηματοδότησης.

Οι διαβεβαιώσεις πάντως των κυβερνητικών στελεχών είναι ότι το ΕΣΥ θα παραμείνει δωρεάν για τους πολίτες

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/06/blog-post_4.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Ξεκινά το νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με DRGs – Τι αλλάζει 

Ξεκινά το νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με DRGs – Τι αλλάζει Τι αλλάζει στα νοσοκομεία με τα DRGs που έχει...

Μόλυβδος: Ενοχοποιείται για Περισσότερα Περιστατικά Καρδιαγγειακής Νόσου από το Κάπνισμα και την Υψηλή Χοληστερόλη 

Η δηλητηρίαση από μόλυβδο επιβαρύνει την παγκόσμια υγεία περισσότερο απ’ όσο πιστεύαμε μέχρι σήμερα, προκαλώντας σχεδόν 5 εκατομμύρια θανάτους ετησίως, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μίας νέας...

Ηλεκτρονικό Τσιγάρο: Βοηθάει ή όχι στη διακοπή του καπνίσματος; 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί το καλύτερο μέσο που βοηθά στη διακοπή του καπνίσματος. Ανασκόπηση εκατοντάδων μελετών με στοιχεία από τουλάχιστον 150.000...

Ετικέτες