Καρδιακές παθήσεις στις γυναίκες: Συμπτώματα και παράγοντες κινδύνου

Οι γυναίκες συνήθως υποτιμούν την σοβαρότητα ορισμένων προειδοποιητικών συμπτωμάτων καρδιακής προσβολής.

Η εφίδρωση, η ναυτία, η ζάλη και η ασυνήθιστη κόπωση μπορεί να μην ακούγονται σαν τυπικά συμπτώματα καρδιακής προσβολής.

Ωστόσο, είναι κοινά για τις γυναίκες και μπορεί να εμφανίζονται συχνότερα όταν ξεκουράζονται ή κοιμούνται.

Ο πόνος, η πίεση και η δυσφορία στο στήθος δεν είναι πάντα σοβαρό ή ακόμα και το πιο σημαντικό σύμπτωμα καρδιακής προσβολής, ιδιαίτερα στις γυναίκες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό οι γυναίκες να κατανοούν τα μοναδικά τους συμπτώματα για να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Ορισμένοι παράγοντες διαδραματίζουν μεγαλύτερο ρόλο στην ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων στις γυναίκες από τους παραδοσιακούς κινδύνους της υψηλής χοληστερόλης, της υπέρτασης και της παχυσαρκίας.

Οι γυναίκες πρέπει να ελέγχουν τους ακόλουθους παράγοντες κινδύνου για να αποτρέψουν τις καρδιακές παθήσεις:

  • Διαβήτης
  • Άγχος και κατάθλιψη
  • Κάπνισμα
  • Αδράνεια (καθιστική ζωή)

Ορισμένες καταστάσεις, όπως η εμμηνόπαυση και τυχόν επιπλοκές στην εγκυμοσύνη, μπορεί επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο μιας γυναίκας για καρδιακές παθήσεις.

Γυναίκες κάθε ηλικίας πρέπει να παίρνουν στα σοβαρά τις καρδιακές παθήσεις.

Οι γυναίκες τείνουν να προσέρχονται στα Επείγοντα νοσοκομείων μετά από σοβαρή εκδήλωση καρδιακής βλάβης, επειδή τα συμπτώματά τους δεν είναι αυτά που συνήθως συνδέονται με καρδιακή προσβολή και τείνουν να τα υποβαθμίζουν όταν εξελίσσονται.

Πηγή: https://www.mayoclinichealthsystem.org, https://www.iatropedia.gr/ygeia/kardiakes-pathiseis-eidika-stis-gynaikes-symptomata-kai-paragontes-kindynou/164506/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Διαβήτης και καρκίνος του προστάτη

Πρόληψη του καρκίνου του προστάτη: Πώς μπορούν να βοηθήσουν η υγιεινή διατροφή και ο τρόπος ζωής Εκτός από τον μη μελανωματικό καρκίνο του δέρματος, ο...

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις: Ποιες νέες δρομολογούνται

Το στοίχημα Μητσοτάκη για τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις – Ποιες νέες δρομολογούνται Επεκτείνεται το πρόγραμμα των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους τους πολίτες. Το προσωπικό στοίχημα...

Τι είναι η apoB και γιατί είναι καλύτερος δείκτης καρδιαγγειακής υγείας από το λιπιδαιμικό προφίλ

Είναι πιο ακριβής προγνωστικός παράγοντας κινδύνου καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων από το λιπιδικό προφίλ. Η χοληστερόλη χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης (LDL), γνωστή και ως “κακή”...

Ετικέτες