Η σεμαγλουτίδη μειώνει τον κίνδυνο σημαντικού καρδιαγγειακού συμβάματος

Η εβδομαδιαία ένεση μείωσε τον κίνδυνο σημαντικου καρδιαγγειακού συμβάντος όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο κατά 20% σε υπέρβαρους ή παχύσαρκους με ιστορικό καρδιοπάθειας.

H Novo Nordisκ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι μεγάλη έρευνα τελικού σταδίου έδειξε ότι το φάρμακό της για την παχυσαρκία, σεμαγλουτίδη, είχε σαφές ιατρικό όφελος, πέρα από την  απώλεια βάρους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η εβδομαδιαία ένεση μείωσε τον κίνδυνο σημαντικου καρδιαγγειακού συμβάντος όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο κατά 20% σε υπέρβαρους ή παχύσαρκους με ιστορικό καρδιοπάθειας.

Η μελέτη SELECT περιέλαβε 17.500 ασθενείς 45 ετών και άνω χωρίς προηγούμενο ιστορικό διαβήτη και άρχισε περίπου 5 χρόνια πριν, εξετάζοντας αν η εβδομαδιαία ένεση έχει ιατρικό όφελος.

Ο Martin Holst Lange, της Novo Nordisk, δήλωσε ότι τα στοιχεία της δοκιμής δείχνουν ότι το φάρμακο έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο που θεωρείται και αντιμετωπίζεται η παχυσαρκία.

Η Novo Nordisk περιμένει να υποβάλει αίτηση για έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές για ένδειξη επέκτασης στην ετικέτα για την εβδομαδιαία ένεση στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη τον τρέχοντα χρόνο.

Πηγή: https://www.iatronet.gr/article/118315/h-semagloytidh-meionei-ton-kindyno-kardiopatheias-kata-20-meleth

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου: Η γνήσια μεταρρύθμιση

Η καλύτερη λοιπόν διαχείριση αντανακλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, καθώς όταν ένας φορέας έχει καλύτερα αποτελέσματα και αξιολόγηση, αυτομάτως υπηρετεί και...

Υπέρογκα ποσά δαπανώνται για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Κοινωνική δράση της ΕΚΕ με ενημέρωση και δωρεάν εξετάσεις

Το κόστος της καρδιαγγειακής νόσου στην Ευρώπη  προκαλεί σοκ.  Σε μια ολοκληρωμένη ανάλυση στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας που έλαβε χώρα στο Άμστερνταμ ανακοινώθηκε...

Σε δημόσια διαβούλευση σ/ν για μείωση αναμονής για χειρουργεία & έλεγχο των ελλείψεων στα φάρμακα

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων, τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος παρακολούθησης της διακίνησης...

Ετικέτες