Η σεμαγλουτίδη μειώνει τον κίνδυνο σημαντικού καρδιαγγειακού συμβάματος

Η εβδομαδιαία ένεση μείωσε τον κίνδυνο σημαντικου καρδιαγγειακού συμβάντος όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο κατά 20% σε υπέρβαρους ή παχύσαρκους με ιστορικό καρδιοπάθειας.

H Novo Nordisκ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι μεγάλη έρευνα τελικού σταδίου έδειξε ότι το φάρμακό της για την παχυσαρκία, σεμαγλουτίδη, είχε σαφές ιατρικό όφελος, πέρα από την  απώλεια βάρους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η εβδομαδιαία ένεση μείωσε τον κίνδυνο σημαντικου καρδιαγγειακού συμβάντος όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο κατά 20% σε υπέρβαρους ή παχύσαρκους με ιστορικό καρδιοπάθειας.

Η μελέτη SELECT περιέλαβε 17.500 ασθενείς 45 ετών και άνω χωρίς προηγούμενο ιστορικό διαβήτη και άρχισε περίπου 5 χρόνια πριν, εξετάζοντας αν η εβδομαδιαία ένεση έχει ιατρικό όφελος.

Ο Martin Holst Lange, της Novo Nordisk, δήλωσε ότι τα στοιχεία της δοκιμής δείχνουν ότι το φάρμακο έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο που θεωρείται και αντιμετωπίζεται η παχυσαρκία.

Η Novo Nordisk περιμένει να υποβάλει αίτηση για έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές για ένδειξη επέκτασης στην ετικέτα για την εβδομαδιαία ένεση στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη τον τρέχοντα χρόνο.

Πηγή: https://www.iatronet.gr/article/118315/h-semagloytidh-meionei-ton-kindyno-kardiopatheias-kata-20-meleth

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για την σκόνη: Ποιοι θα πρέπει να αποφύγουν να βγουν από το σπίτι

Τι αναφέρουν οι οδηγίες για την προστασία της υγείας των ασθενών και του γενικού πληθυσμού, από την σκόνη. Το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν της τακτικής προβλεπόμενης...

Όλοι έχουμε Πνευμόνια! Πνευμονολόγο; Εκστρατεία ευαισθητοποίησης της ΕΠΕ με πρωταγωνιστές- έκπληξη

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ «Τι κοινό έχουμε όλοι εμείς με έναν δύτη, έναν κλαρινετίστα, έναν αθλητή της άρσης βαρών και μια τηλεπαρουσιάστρια;» Μία, μεταξύ άλλων πιθανών απαντήσεων,...

Πόσο σχετίζεται η διατροφική πρόσληψη αλατιού με την εμφάνιση νεφρικής νόσου?

Η αυξημένη κατανάλωση αλατιού έχει συσχετισθεί με εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου, εντούτοις, η συσχέτιση με την εμφάνιση χρόνιας νεφρικής νόσου (ΧΝΝ) δεν είναι γνωστή. Στην...

Ετικέτες