“Γέφυρες Τέχνης και Ιατρικής: Η μουσική παρέμβαση στη θεραπεία ασθενών”

Η Ιατροχειρουργική Εταιρεία Κέρκυρας και η Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας συνδιοργανώνουν διάλεξη του Θανάση Δρίτσα, καρδιολόγου, αν. Διευθυντή στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, συνθέτη, συγγραφέα, μέλους της International Association of Music and Medicine, με θέμα “Γέφυρες Τέχνης και Ιατρικής: Η μουσική παρέμβαση στη θεραπεία ασθενών”.

Η διάλεξη θα δοθεί με την ευκαιρία ανακήρυξης του κ. Δρίτσα ως επιτίμου προέδρου της ΙΧΕΚ.
Θα ακολουθήσει σύντομο μουσικό δρώμενο με τον Θ. Δρίτσα στο πιάνο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ (σύντομο βιογραφικό)

Ο κ. Θανάσης Δρίτσας είναι ιατρός Καρδιολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Παράλληλα με τις ιατρικές του σπουδές σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση μουσικής. Σήμερα είναι διεθνώς αναγνωρισμένος συνθέτης με πλούσιο μουσικό έργο το οποίο περιλαμβάνει και έξι προσωπικούς δίσκους (CD) με έργα του.

Επιπλέον, πέραν του μεγάλου αριθμού των επιστημονικών του δημοσιεύσεων στο αντικείμενο της καρδιολογίας, είναι γνωστός επίσης και ως συγγραφέας δοκιμίων φιλοσοφικού και κοινωνικού στοχασμού, έργων λογοτεχνίας ενηλίκων αλλά και έργων παιδικής λογοτεχνίας.

Έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως πρωτοπόρος για την κλινική και ερευνητική του δραστηριότητα στη χρήση της μουσικής ως θεραπευτικού μέσου (music medicine) και αποτελεί διακεκριμένο μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μουσικής και Ιατρικής (International Association of Music and Medicine, IAMM).

Για το σημαντικό του έργο στον τομέα της μουσικής θεραπείας στην ιατρική θεωρείται σήμερα προσωπικότητα «γέφυρα» μεταξύ ιατρικής και τέχνης και έχει βραβευτεί με το διεθνές βραβείο Fontane Di Roma (2013).

To 2019 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την επιστημονική του προσφορά που αφορά την χρήση της μουσικής στην θεραπεία καρδιοπαθών ασθενών.

Πηγή: https://www.corfupress.com/2022/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83/culture/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83/%CE%B3%CE%AD%CF%86%CF%85%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%AD%CF%87%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Κοροναϊός: Με καρδιακή ανεπάρκεια το 2% από αυτούς που έπαθαν μυοκαρδίτιδα

Ένα άλλο πρόβλημα που εξακολουθούν να παρατηρούν οι καρδιολόγοι στην παρούσα φάση, που τα πράγματα είναι πολύ πιο ήπια από ό,τι ήταν αρχή της...

Καρδιακή ανεπάρκεια: Πότε εξαιρείται και πότε καλύπτεται από τα συμβόλαια υγείας

Ενημερωθείτε για τα ασφαλιστικά προγράμματα που θα καλύψουν την αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας αλλά και πότε η κατάσταση μπορεί να εμποδίσει τη σύναψη ασφαλιστηρίου Σαν...

Η βαριατρική χειρουργική μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Μια μελέτη από το Rutgers University σε πολύ παχύσαρκους ενήλικες που έπασχαν όλοι από μη αλκοολική λιπώδη ηπατική νόσο (NAFLD), έδειξε ότι όσοι υποβλήθηκαν...

Ετικέτες