“Γέφυρες Τέχνης και Ιατρικής: Η μουσική παρέμβαση στη θεραπεία ασθενών”

Η Ιατροχειρουργική Εταιρεία Κέρκυρας και η Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας συνδιοργανώνουν διάλεξη του Θανάση Δρίτσα, καρδιολόγου, αν. Διευθυντή στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, συνθέτη, συγγραφέα, μέλους της International Association of Music and Medicine, με θέμα “Γέφυρες Τέχνης και Ιατρικής: Η μουσική παρέμβαση στη θεραπεία ασθενών”.

Η διάλεξη θα δοθεί με την ευκαιρία ανακήρυξης του κ. Δρίτσα ως επιτίμου προέδρου της ΙΧΕΚ.
Θα ακολουθήσει σύντομο μουσικό δρώμενο με τον Θ. Δρίτσα στο πιάνο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ (σύντομο βιογραφικό)

Ο κ. Θανάσης Δρίτσας είναι ιατρός Καρδιολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Παράλληλα με τις ιατρικές του σπουδές σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση μουσικής. Σήμερα είναι διεθνώς αναγνωρισμένος συνθέτης με πλούσιο μουσικό έργο το οποίο περιλαμβάνει και έξι προσωπικούς δίσκους (CD) με έργα του.

Επιπλέον, πέραν του μεγάλου αριθμού των επιστημονικών του δημοσιεύσεων στο αντικείμενο της καρδιολογίας, είναι γνωστός επίσης και ως συγγραφέας δοκιμίων φιλοσοφικού και κοινωνικού στοχασμού, έργων λογοτεχνίας ενηλίκων αλλά και έργων παιδικής λογοτεχνίας.

Έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως πρωτοπόρος για την κλινική και ερευνητική του δραστηριότητα στη χρήση της μουσικής ως θεραπευτικού μέσου (music medicine) και αποτελεί διακεκριμένο μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μουσικής και Ιατρικής (International Association of Music and Medicine, IAMM).

Για το σημαντικό του έργο στον τομέα της μουσικής θεραπείας στην ιατρική θεωρείται σήμερα προσωπικότητα «γέφυρα» μεταξύ ιατρικής και τέχνης και έχει βραβευτεί με το διεθνές βραβείο Fontane Di Roma (2013).

To 2019 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την επιστημονική του προσφορά που αφορά την χρήση της μουσικής στην θεραπεία καρδιοπαθών ασθενών.

Πηγή: https://www.corfupress.com/2022/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83/culture/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83/%CE%B3%CE%AD%CF%86%CF%85%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%AD%CF%87%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Η κύρια επιπλοκή της κολπικής μαρμαρυγής

Μεταξύ αυτών με κολπική μαρμαρυγή, η πιο συχνή επιπλοκή ήταν η καρδιακή ανεπάρκεια (κίνδυνος για τη ζωή 41%). Ο κίνδυνος κολπικής μαρμαρυγής έχει αυξηθεί από...

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 23.4.2024 – Καρδιακή Ανεπάρκεια

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ 9 Ιουνίου(Θρησκεία, Οικογένεια, Celebrities) Υποψήφιοι καρδιολόγοι,KX ΠΑΣΟΚ: Α.Ρ Βρεττού ΑΤΤΙΚΟ, Στεφόπουλος    Κατερίνη, Ν. Τσιλιμίγκας  KX Λάρισα ΝΙΚΗ: Γ Σταυρόπουλος  ΚΧ ΛΑΟΣ  Φ Βόβολης Κανα ψήφο ρέεεε! Συνάδελφοι  τίτλους όπως...

Ποιά η επίδραση της ασπιρίνης στη μεταβολική δυσλειτουργία που σχετίζεται με τη στεάτωση του ήπατος?

Έχει διατυπωθεί η υπόθεση ότι η χορήγηση ασπιρίνης μπορεί να μειώσει τη βαρύτητα της μεταβολικής δυσλειτουργίας που σχετίζεται με στεάτωση του ήπατος (Metabolic dysfunction-associated...

Ετικέτες