Ετοιμάζονται και ιδιωτικά εμβολιαστικά κέντρα-ποιες θα είναι οι προδιαγραφές

Με έγγραφο του υπουργείου Υγείας ενημερώθηκαν οι ιατρικοί σύλλογοι για την προετοιμασία ιδιωτικών κέντρων εμβολιασμού κατά της λοίμωξης COVID-19, τα οποία θα λειτουργούν επιπρόσθετα των 1018 εμβολιαστικών κέντρων.

Συγκεκριμένα, ο ΠΙΣ ενημέρωσε εγγράφως τους ιατρικούς συλλόγους για το υπ’ αρ. 1168/4-12-2020 έγγραφο του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, με το οποίο ανακοινώνεται ότι εξετάζεται η δυνατότητα δημιουργίας εμβολιαστικών κέντρων σε ιδιωτικές δομές παροχής υπηρεσιών της ΠΦΥ που πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Στο σχετικό έγγραφο αναφέρονται οι προδιαγραφές για την επιλογή λειτουργίας του χώρου ως εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο  αναφέρονται από τον χώρο αναμονής και τους διακριτούς χώρους για λόγους προστασίας των εμβολιαζόμενος έως τους όρους περί στελέχωσης του εμβολιαστικού κέντρου, τον εξοπλισμό που θα πρέπει να διαθέτει η δομή (π.χ. ψυγείο με ψηφιακό σύστημα καταγραφής της θερμοκρασίας) και αναλυτικά τον προβλεπόμενο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για την παροχή πρώτων βοηθειών. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Με την σειρά του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του που τηρούν τις προδιαγραφές, και επιθυμείτε να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο, συμπληρώσουν φόρμα για φυσικά πρόσωπακαι για ιατρικές εταιρείες/συστεγάσεις/πολυιατρεία έως τις 11 Δεκεμβρίου.

Ο ΙΣΑ διευκρινίζει ότι σε περίπτωση που ο φορέας ΠΦΥ διαθέτει διαφορετικά υποκαταστήματα, που δύνανται να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα, απαιτείται η συμπλήρωση της φόρμας ξεχωριστά για κάθε υποκατάστημα.

Σε αντίστοιχη ανακοίνωσή του προς τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για την συνδρομή του ιδιωτικού τομέα στον εμβολιασμό, ζητά από τα μέλη να ενημερωθούν σχετικά με τις προδιαγραφές ώστε να διορθωθούν αστοχίες του παρελθόντος. Εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις τα μέλη του ΙΣΘ και ενδιαφέρονται να λάβουν δανειοδότηση συμμετοχής στην προσπάθεια των εμβολιασμών θα πρέπει να συμπληρώσουν φόρμα. Από τον ΙΣΘ, διευκρινίζεται ότι η δήλωση αποτελεί μια αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος και δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Σημειώνεται ότι λεπτομέρειες για την συμμετοχή των ιδιωτικών φορέων Π.Φ.Υ.  δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί και οι ιατρικοί σύλλογοι θα κοινοποιήσουν πρόσθετη ενημέρωση μόλις είναι διαθέσιμη.

Πηγή: https://virus.com.gr/etoimazontai-kai-idiotika-emvoliastika-kentra-poies-tha-einai-oi-prodiagrafes/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

«ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ΛΟΓΩ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ COVID-19, EΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ 30η Ιουνίου έτους 2023».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΠΥΥ Σχετική η με αρ.πρ.ΔΑ2Γ/Φ108/168/28.12.2022 προγενέστερη  Σας ενημερώνουμε για τη δημοσίευση του Νόμου ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ.5034/2023 (ΦΕΚ 69/Α΄/18.3.2023), με τον οποίο προβλέπονται τα κάτωθι: ΄Αρθρο 88 παρ.8. Η...

Τα 3 νέα βήματα για τη νοσηλεία ασθενών στα νοσοκομεία – Τι αλλάζει

Τα 3 νέα βήματα για τη νοσηλεία ασθενών στα νοσοκομεία – Τι αλλάζει Τι αλλάζει άμεσα στη νοσηλεία των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία Αλλαγές προωθεί η...

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 27.03.2023 – Οξεία κολπική μαρμαρυγή

Το επιτελικό κράτος αφού διαπίστωσε ότι με τα καλάθια του νοικοκυριού οι Ελληνες πάχυναν(κυρίως απο τα μακαρόνια Νο 16) τώρα τους φροντίζει με δωρεάν...

Ετικέτες