Ετοιμάζονται και ιδιωτικά εμβολιαστικά κέντρα-ποιες θα είναι οι προδιαγραφές

Με έγγραφο του υπουργείου Υγείας ενημερώθηκαν οι ιατρικοί σύλλογοι για την προετοιμασία ιδιωτικών κέντρων εμβολιασμού κατά της λοίμωξης COVID-19, τα οποία θα λειτουργούν επιπρόσθετα των 1018 εμβολιαστικών κέντρων.

Συγκεκριμένα, ο ΠΙΣ ενημέρωσε εγγράφως τους ιατρικούς συλλόγους για το υπ’ αρ. 1168/4-12-2020 έγγραφο του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, με το οποίο ανακοινώνεται ότι εξετάζεται η δυνατότητα δημιουργίας εμβολιαστικών κέντρων σε ιδιωτικές δομές παροχής υπηρεσιών της ΠΦΥ που πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Στο σχετικό έγγραφο αναφέρονται οι προδιαγραφές για την επιλογή λειτουργίας του χώρου ως εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο  αναφέρονται από τον χώρο αναμονής και τους διακριτούς χώρους για λόγους προστασίας των εμβολιαζόμενος έως τους όρους περί στελέχωσης του εμβολιαστικού κέντρου, τον εξοπλισμό που θα πρέπει να διαθέτει η δομή (π.χ. ψυγείο με ψηφιακό σύστημα καταγραφής της θερμοκρασίας) και αναλυτικά τον προβλεπόμενο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για την παροχή πρώτων βοηθειών. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Με την σειρά του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του που τηρούν τις προδιαγραφές, και επιθυμείτε να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο, συμπληρώσουν φόρμα για φυσικά πρόσωπακαι για ιατρικές εταιρείες/συστεγάσεις/πολυιατρεία έως τις 11 Δεκεμβρίου.

Ο ΙΣΑ διευκρινίζει ότι σε περίπτωση που ο φορέας ΠΦΥ διαθέτει διαφορετικά υποκαταστήματα, που δύνανται να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα, απαιτείται η συμπλήρωση της φόρμας ξεχωριστά για κάθε υποκατάστημα.

Σε αντίστοιχη ανακοίνωσή του προς τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για την συνδρομή του ιδιωτικού τομέα στον εμβολιασμό, ζητά από τα μέλη να ενημερωθούν σχετικά με τις προδιαγραφές ώστε να διορθωθούν αστοχίες του παρελθόντος. Εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις τα μέλη του ΙΣΘ και ενδιαφέρονται να λάβουν δανειοδότηση συμμετοχής στην προσπάθεια των εμβολιασμών θα πρέπει να συμπληρώσουν φόρμα. Από τον ΙΣΘ, διευκρινίζεται ότι η δήλωση αποτελεί μια αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος και δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Σημειώνεται ότι λεπτομέρειες για την συμμετοχή των ιδιωτικών φορέων Π.Φ.Υ.  δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί και οι ιατρικοί σύλλογοι θα κοινοποιήσουν πρόσθετη ενημέρωση μόλις είναι διαθέσιμη.

Πηγή: https://virus.com.gr/etoimazontai-kai-idiotika-emvoliastika-kentra-poies-tha-einai-oi-prodiagrafes/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Νέα μελέτη για την κολπική μαρμαρυγή: Αυτή είναι η γνωστή βιταμίνη που μειώνει τον κίνδυνο μέχρι και 32%

Μια βιταμίνη που πρέπει να υπάρχει στην διατρόφη μας, είναι ικανή να μειώσει τον κίνδυνο της κολπικής μαρμαρυγής πάνω από 30%, σύμφωνα με τους...

Η δίαιτα DASH είναι πιθανό να μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας σε γυναίκες με καρκίνο μαστού

Δίνει έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά, την ολική άλεση, την άπαχη πρωτεΐνη και τα χαμηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά. Η υγιεινή διατροφή μπορεί να μειώσει τον...

Υπέρταση, Stress και Guidelines

Στην πρόσφατη έκδοση (2023) των νέων οδηγιών (guidelines) της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης (ESH) η επίδραση του stress στην εμφάνιση χρόνιας υπέρτασης θεωρείται μικρή, αλλά και η αντιμετώπιση του...

Ετικέτες