Νέα μάσκα για την προστασία από τον SARS-CoV-2

Σύμμαχος στην αναχαίτιση της μετάδοσης του SARS-CoV-2 αποτελεί η επαναχρησιμοποιούμενη ιατρική μάσκα προσώπου με οξείδιο του χαλκού, η οποία κυκλοφορεί πλέον στην Ελλάδα.

Για την ανάπτυξη της πρώτης μάσκας εμποτισμένη με μικροσωματίδια οξειδίου του χαλκού παγκοσμίως, η οποία αναπτύχθηκε από Ισραηλινούς επιστήμονες (εταιρεία MedCu), πραγματοποιήθηκε  15ετής έρευνα.

Η ανάπτυξη της εν λόγω μάσκας βασίστηκε στην παραγωγή ειδικής γάζας εμποτισμένης με οξείδιο του χαλκού για επούλωση τραυμάτων, εγκεκριμένη από τον FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) το 2018, η οποία αποδείχθηκε ασφαλής και αποτελεσματική κατά ιών και βακτηρίων.

Αφού ενέσκηψε η πανδημία, αξιοποιήθηκε η τεχνογνωσία και  στη συνέχεια εφαρμόστηκε με επιτυχία μία νέα ειδική τεχνολογία  εφαρμογής οξειδίου του χαλκού σε μη υφασμάτινο υλικό (Copper Oxide impregnated in Polypropylene non-woven spun bond). Τοιουτοτρόπως, προέκυψε η καινοτόμος επαναχρησιμοποιούμενη μη υφασμάτινη ιατρική μάσκα προσώπου.

Σημειώνεται ότι ο χαλκός μειώνει τις μολύνσεις καθώς εξουδετερώνει ιούς, βακτήρια και μύκητες, σύμφωνα με μελέτες.  

Στις δε μάσκες χαλκού, «τα μικροσωματίδια οξειδίου του χαλκού που έχουν ενσωματωθεί στο υλικό εξουδετερώνουν ιούς και βακτήρια, τροποποιώντας βασικές λειτουργικές πρωτεΐνες τους και καταστέλλοντας το βιολογικό μηχανισμό της δράσης τους,  παρέχοντας 99.9% αποτελεσματικό φιλτράρισμα βακτηρίων», σύμφωνα με την DOC Pharma.

Συγκεκριμένα, διαβεβαιώνεται ότι τα μικροσωματίδια οξειδίου του χαλκού  διαθέτουν διάρκεια και ικανότητά να απωθούν τους ιούς, ενώ η μοναδική δράση του χαλκού δεν αλλοιώνεται λόγω της αναπνοής, του ιδρώτα ή των σταγονιδίων του σάλιου.

Πηγή: https://virus.com.gr/nea-maska-gia-tin-prostasia-apo-ton-sars-cov-2/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Η κύρια επιπλοκή της κολπικής μαρμαρυγής

Μεταξύ αυτών με κολπική μαρμαρυγή, η πιο συχνή επιπλοκή ήταν η καρδιακή ανεπάρκεια (κίνδυνος για τη ζωή 41%). Ο κίνδυνος κολπικής μαρμαρυγής έχει αυξηθεί από...

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 23.4.2024 – Καρδιακή Ανεπάρκεια

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ 9 Ιουνίου(Θρησκεία, Οικογένεια, Celebrities) Υποψήφιοι καρδιολόγοι,KX ΠΑΣΟΚ: Α.Ρ Βρεττού ΑΤΤΙΚΟ, Στεφόπουλος    Κατερίνη, Ν. Τσιλιμίγκας  KX Λάρισα ΝΙΚΗ: Γ Σταυρόπουλος  ΚΧ ΛΑΟΣ  Φ Βόβολης Κανα ψήφο ρέεεε! Συνάδελφοι  τίτλους όπως...

Ποιά η επίδραση της ασπιρίνης στη μεταβολική δυσλειτουργία που σχετίζεται με τη στεάτωση του ήπατος?

Έχει διατυπωθεί η υπόθεση ότι η χορήγηση ασπιρίνης μπορεί να μειώσει τη βαρύτητα της μεταβολικής δυσλειτουργίας που σχετίζεται με στεάτωση του ήπατος (Metabolic dysfunction-associated...

Ετικέτες