Εμβολιασμός: Πώς θα κλείνουμε ραντεβού

Λεπτομέρειες για το ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Επιστρατεύονται και τα ΚΕΠ.

Ως τη «μεγαλύτερη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» χαρακτήρισε τον εμβολιασμό του πληθυσμού ενάντια στον κορονοϊό ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Ο κ. Πιερρακάκης έδωσε λεπτομέρειες και διευκρινίσεις αναφορικά με το πώς θα μπορούν οι πολίτες να κλείνουν ραντεβού. Όπως εξήγησε, με βάση την προτεραιοποίηση που θα ανακοινωθεί, ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να κλείσει τα δύο ραντεβού για τις δόσεις του εμβολίου με συγκεκριμένη ώρα και ημερομηνία:

  • είτε ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr,
  • είτε μέσω τη πλατφόρμας για την άυλη συνταγογράφηση,
  • είτε μέσω φαρμακείων,
  • είτε μέσω ΚΕΠ.

Αποσαφήνισε επίσης πως θα υπάρχει επιβεβαίωση των ραντεβού αλλά και δυνατότητα αλλαγής, ενώ δεν απέκλεισε να προστεθούν και άλλοι τρόποι για να μπορούν οι πολίτες να κλείνουν ραντεβού.

Πριν από λίγες μέρες, κ. Πιερρακάκης είχε αναφερθεί στον εμβολιασμό λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο τρόπος θα είναι εξαιρετικά απλός και θα χρησιμοποιήσουμε ψηφιακά μέσα. Έχουμε ήδη μιλήσει για πλατφόρμες για το emvolio.gov.gr, για την άυλη συνταγογράφηση που είναι η κορωνίδα μίας στρατηγικής. Αυτό το οποίο θα ήθελα να πω για την πλατφόρμα είναι το ότι θα μοιάζει πάρα πολύ με τις αντίστοιχες πλατφόρμες που μπορεί κανείς να κλείσει ένα αεροπορικό εισιτήριο. Δηλαδή εμείς θα κλείσουμε τα δύο ραντεβού εξαρχής με βάση τη διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι πολίτες -τη διαθέσιμη διεύθυνση που έχουμε- στα διάφορα συστήματα του κράτους».

Όπως εξηγούσε την περασμένη εβδομάδα «θα κλείσουμε εξαρχής και τα δύο ραντεβού γιατί το εμβόλιο έχει δύο δόσεις και πάνω σε αυτές τις δύο δόσεις θα προτείνουμε ραντεβού στους πολίτες. Τα οποία φυσικά θα μπορούν να τα αλλάξουν στην πορεία γιατί πάντοτε η διεύθυνση που έχουμε εμείς δεν είναι το σημείο στο οποίο ένας πολίτης κατοικεί αυτή τη στιγμή, μπορεί κάποιος να βρίσκεται στο χωριό του, να βρίσκεται σε κάποια άλλη πόλη. Από εκεί και πέρα θα διαμορφώσουμε κανάλια εξυπηρέτησης για τους πολίτες που δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες».

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/eidiseis/ygeia/item/72107-emvoliasmos-pos-tha-kleinoume-rantevoy

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Πώς επηρεάζουν την αρτηριακή πίεση η ορθοστασία και η κίνηση

Τι έδειξε ανάλυση σε ηλικιωμένους και ποια είναι τα αποτελέσματα του τρόπου ζωής σε σύγκριση με τη φαρμακευτική αγωγή. Οι ηλικιωμένοι περνούν συχνά το μεγαλύτερο...

Γιατροί του Δημοσίου με ιδιωτικά ιατρεία και ιδιώτες σε Δημόσια Νοσοκομεία: Πότε θα γίνει πραγματικότητα το νέο ΕΣΥ

Ένα ανοιχτό ΕΣΥ που θα δημιουργεί νέες οικονομικές δυνατότητες στους γιατρούς και περισσότερες επιλογές στους πολίτες, είναι το ζητούμενο για την ηγεσία του υπουργείου...

Νέα εποχή στην εκπαίδευση της χειρουργικής, σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας

Με στόχο να αντιμετωπιστεί η αδυναμία πρόσβασης σε προσιτή χειρουργική περίθαλψη, που υπολογίζεται ότι μαστίζει παγκόσμια σχεδόν 5 δισεκατομμύρια ανθρώπους, η νέα γενιά χειρουργών...

Ετικέτες