Εμβολιασμός: Πώς θα κλείνουμε ραντεβού

Λεπτομέρειες για το ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Επιστρατεύονται και τα ΚΕΠ.

Ως τη «μεγαλύτερη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» χαρακτήρισε τον εμβολιασμό του πληθυσμού ενάντια στον κορονοϊό ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Ο κ. Πιερρακάκης έδωσε λεπτομέρειες και διευκρινίσεις αναφορικά με το πώς θα μπορούν οι πολίτες να κλείνουν ραντεβού. Όπως εξήγησε, με βάση την προτεραιοποίηση που θα ανακοινωθεί, ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να κλείσει τα δύο ραντεβού για τις δόσεις του εμβολίου με συγκεκριμένη ώρα και ημερομηνία:

  • είτε ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr,
  • είτε μέσω τη πλατφόρμας για την άυλη συνταγογράφηση,
  • είτε μέσω φαρμακείων,
  • είτε μέσω ΚΕΠ.

Αποσαφήνισε επίσης πως θα υπάρχει επιβεβαίωση των ραντεβού αλλά και δυνατότητα αλλαγής, ενώ δεν απέκλεισε να προστεθούν και άλλοι τρόποι για να μπορούν οι πολίτες να κλείνουν ραντεβού.

Πριν από λίγες μέρες, κ. Πιερρακάκης είχε αναφερθεί στον εμβολιασμό λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο τρόπος θα είναι εξαιρετικά απλός και θα χρησιμοποιήσουμε ψηφιακά μέσα. Έχουμε ήδη μιλήσει για πλατφόρμες για το emvolio.gov.gr, για την άυλη συνταγογράφηση που είναι η κορωνίδα μίας στρατηγικής. Αυτό το οποίο θα ήθελα να πω για την πλατφόρμα είναι το ότι θα μοιάζει πάρα πολύ με τις αντίστοιχες πλατφόρμες που μπορεί κανείς να κλείσει ένα αεροπορικό εισιτήριο. Δηλαδή εμείς θα κλείσουμε τα δύο ραντεβού εξαρχής με βάση τη διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι πολίτες -τη διαθέσιμη διεύθυνση που έχουμε- στα διάφορα συστήματα του κράτους».

Όπως εξηγούσε την περασμένη εβδομάδα «θα κλείσουμε εξαρχής και τα δύο ραντεβού γιατί το εμβόλιο έχει δύο δόσεις και πάνω σε αυτές τις δύο δόσεις θα προτείνουμε ραντεβού στους πολίτες. Τα οποία φυσικά θα μπορούν να τα αλλάξουν στην πορεία γιατί πάντοτε η διεύθυνση που έχουμε εμείς δεν είναι το σημείο στο οποίο ένας πολίτης κατοικεί αυτή τη στιγμή, μπορεί κάποιος να βρίσκεται στο χωριό του, να βρίσκεται σε κάποια άλλη πόλη. Από εκεί και πέρα θα διαμορφώσουμε κανάλια εξυπηρέτησης για τους πολίτες που δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες».

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/eidiseis/ygeia/item/72107-emvoliasmos-pos-tha-kleinoume-rantevoy

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΕΚΑΒ: 65 αθλητές χρειάστηκαν προνοσοκομειακή φροντίδα κατά την διάρκεια του Ημιμαραθωνίου

Σε 65 αθλητές και αθλήτριες του 11ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, παρείχε επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα το...

Αιφνίδιος θάνατος

Αιφνίδιος καρδιακός θάνατος – πρόληψη και αντιμετώπιση Ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος είναι ο απροσδόκητος, ο «ξαφνικός» θάνατος, που συμβαίνει σε άτομο που φαίνεται υγιές ή...

Στατίνες: Έχουν Χρησιμότητα στην Αντιμετώπιση της Ανθεκτικής Κατάθλιψης;

Μία νέα τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη που δημοσιεύτηκε προσφάτως θέλησε να εξετάσει αν η χορήγηση σιμβαστατίνης μπορεί να προσφέρει οφέλη στους ασθενείς με ανθεκτική κατάθλιψη. Από...

Ετικέτες