Τι λένε στο κομμωτήριο της Τούλας, να κάνουμε το εμβόλιο;

Τελικά το ερώτημα παραμένει: Εσείς το εμβόλιο θα το κάνετε;

Η μεγαλύτερη επιχείρηση υγειονομικού υλικού στην ιστορία . Φορτωμένα καμιόνια και αεροπλάνα με κοντέινερ τρέχουν από τη μία ήπειρο στην άλλη… Μεταφέρουν ήδη σε μερικές χώρες το εμβόλιο κατά του διαβολικού ιού. Στην Αγγλία το κάνουν σε ορισμένες ομάδες του πληθυσμού. Σύντομα θα το εγκρίνει και η Ευρωπαϊκή Ένωση- εάν δεν κάνει καμία παρέμβαση…σωφροσύνης η Μέρκελ!- και θα το έχουμε κι εμείς. Το εάν είναι ασφαλές ή όχι έχει απαντηθεί επιστημονικά. Αλλά το κρίσιμο ερώτημα είναι πλέον πόσοι θα το κάνουν από τους συμπολίτες μας, πόσοι το αποδέχονται, τι γίνεται με όλους αυτούς τους αρνητές. Με την πρώτη ευκαιρία ερωτώνται- ερωτώμεθα  και κάποιοι που έχουμε δημόσιο λόγο και βήμα.

Όσοι διατηρούν επιφυλάξεις, όσοι έχουν ενδοιασμούς και απορίες ρωτάνε ευθέως: Θα το κάνεις κι εσύ; Οι…άλλοι που έχουν αποφασίσει (χρόνια τώρα) να λένε όχι σε όλα, να έχουν άποψη για τα πάντα δεν ρωτάνε. Απλώς σε κατακεραυνώνουν με απίθανα επιχειρήματα!

 Η απάντησή μου είναι λοιπόν ΝΑΙ , χωρίς αστερίσκους. Και μακάρι να μπορούσα να το κάνω από τους πρώτους, αλλά δεν ανήκω σε αυτές τις επιλεγμένες και ευπαθείς ομάδες. Θεωρητικά, γιατί όλοι είμαστε ευάλωτοι στον ιό.

-Γιατί; Τόσο ευκολόπιστος είσαι; Δεν θα περιμένεις;

-Όχι, δεν θα περιμένω! Θα μπορούσα ίσως να δικαιολογήσω μια τέτοια επιλογή , ότι θα κάνω το εμβόλιο, λέγοντας ότι θα ήθελα να είμαι μέσα στην …τεχνολογία, αλλά δεν ξέρω πολλά για το 5G και πως αυτό λειτουργεί! Αυτά τα ξέρουν καλύτερα στο κομμωτήριο της Τούλας, στο Μεϊντάνι.

Θα μπορούσα να πω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να με παρακολουθούν με…τζιπάκι ,που θα μας βάλουν υποδόρια (να ξέρουν και οι δικοί μου μαζί με τον Μπιλ Γκέιτς που είμαι ανά πάσα στιγμή!), αλλά έχω άγνοια αυτής της υψηλής τεχνολογίας. Αυτά τα γνωρίζει καλύτερα ο Γιώργος ο ταξιτζής, από τους Ασκούς.

Θα μου άρεσε και μια μετάλλαξη του DNA που ακούω ότι δεν έχει καμία σχέση με το RNA το οποίο «πειράζει» το εμβόλιο, αλλά η βιολογία δεν ήταν το φόρτε μου ,όπως είναι για ορισμένους παρεπιδημούντες στο facebook, που βλέπουν εαυτούς ως θεράποντες των επιστημών και συμπεριφέρονται ως αντεπιστέλλοντα μέλη της Ακαδημίας  Αθηνών.

Αντιστοίχως δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω και τον αντίχριστο 666, τον σατανά που έστειλαν τα νεφελίμ, ένας παπάς της Μεσαράς, από το Λασιθάκι, μπορεί να τα πει πιο καλά.

Όλα αυτά είναι δυσνόητα , αδυνατώ να τα εξηγήσω. Προτιμώ τα απλά , ξεκάθαρα επιχειρήματα , να ακολουθώ την ιστορία της επιστήμης. Από το 1796 που ο Βρετανός παθολόγος Edward Jenner «βρήκε» το εμβόλιο κατά της ευλογιάς και ακολούθησαν τον 19ο και 20ο αιώνα τα εμβόλια για τη λύσσα, την πανώλη, τη Διφθερίτιδα κι αργότερα τη φυματίωση, τον τέτανο και (μετά τον πόλεμο) την Πολιομυελίτιδα. Μαζί με τα εμβόλια της γρίπης, της ιλαράς , του κίτρινου πυρετού, της ηπατίτιδας και τόσα άλλα έσωσαν εκατομμύρια ανθρώπους. Ο Παστέρ με τις ανακαλύψεις του, τόσοι γιατροί ,σύγχρονοι θαυματοποιοί, πήγαν μπροστά την επιστήμη και τον άνθρωπο. Τα εμβόλια και οι αντιβιώσεις άλλαξαν την εικόνα του κόσμου, αύξησαν το προσδόκιμο ζωής σε επίπεδα που ούτε μπορούσαν να φανταστούν οι παππούδες μας.

Αν και αυτά είναι «ψιλά γράμματα», εάν ούτε αυτό σας πείθει (άλλωστε « μια επιστημονική ανακάλυψη δεν έχει καμιά αξία αν δεν μπορούμε να την εξηγήσουμε σε μια σερβιτόρα»!)  τότε δεν έχω παρά να χρησιμοποιήσω το βαρύ κι ασήκωτο επιχείρημα του θρυλικού Τάκη Τσουκαλά:« Το εμβόλιο θα το κάνω. Εγώ γιατρός του κ@@ου δεν θα γίνω. Ο,τι πει η επιστήμη»!

Του Κώστα Α.Μπογδανίδη

Πηγή: https://www.cretalive.gr/apopseis/ti-lene-sto-kommotirio-tis-toylas-na-kanoyme-embolio

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Συντονισμένη ευρωπαϊκή προσπάθεια για διάγνωση και θεραπεία του παιδιατρικού καρκίνου

Η αύξηση των διαγνώσεων καρκίνου τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικους προβληματίζει την Ευρώπη και όλα τα κράτη μέλη και φυσικά την Ελλάδα...

Τα υψηλά επίπεδα νιασίνης συμβάλλουν στην ανάπτυξη καρδιαγγειακής νόσου

Εδώ και δεκαετίες, περισσότερες από 50 χώρες, έχουν επιβάλλει τον εμπλουτισμό βασικών τροφίμων όπως το αλεύρι, τα δημητριακά και η βρόμη, με νιασίνη. Στον εντοπισμό...

Πανεπιστήμια: η διαιώνιση της ανοχής στη βία

Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η ελληνική κοινωνία, η κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και οι διοικήσεις των πανεπιστημίων ανέχονται αδιάφορα επί...

Ετικέτες