Εκδήλωση και βράβευση μαθητών και εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας της Ελληνική Καρδιολογικής Εταιρείας

Εκδήλωση και βράβευση μαθητών και εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας πραγματοποίησε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, την Τετάρτη 31 Μαΐου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.
Στην έναρξη της εκδήλωσης μίλησαν ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γιώργος Κοχιαδάκης και ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΕ, Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Κώστας Τούτουζας οι οποίοι καλωσόρισαν το κοινό και ανάδειξαν τα πολύπλευρα μηνύματα του διαγωνισμού και της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος.
Παρόντες ήταν εκπρόσωποι κομμάτων, διακεκριμένοι καθηγητές και ιατροί, οι οποίοι έδωσαν το δικό τους μήνυμα για την ημέρα και μετέδωσαν στο κοινό την ανάγκη για περισσότερη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών σε σχέση με το κάπνισμα και τις βλαβερές του συνέπειες.
Συγκεκριμένα απηύθυναν χαιρετισμό η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Πνευμονολόγος κα Μίνα Γκάγκα, η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών κα Αθηνά Λινού και ο υπεύθυνος τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ και πνευμονολόγος κ. Γιώργος Μπουλμπασάκος.
Το δικό του μήνυμα έδωσε και ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Νίκος Καρούλιας, περιγράφοντας την ανάγκη να ασχολούμαστε με τον αθλητισμό, αποφεύγοντας τη βλαβερή συνήθεια του καπνού.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς ο οποίος αλληλοεπίδρασε δημιουργικά με μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι μικροί μαθητές περιέγραψαν το πώς λειτούργησαν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού και τι μηνύματα θέλησαν να δώσουν σε συμμαθητές αλλά και στους μεγαλύτερους για μια Ζωή χωρίς Κάπνισμα.
Πριν την απονομή των βραβείων, έγιναν τιμητικές βραβεύσεις στην εκπαιδευτικό-εικαστικό, Θεοδώρα Χανδρινού, για τη διαχρονική υποστήριξή της στον διαγωνισμό και τις κοινωνικές δράσεις της ΕΚΕ, καθώς και σε δύο μέλη της κριτικής επιτροπής που προέρχονται από το Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για την υποστήριξή τους τα δύο τελευταία χρόνια στον Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας.
Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν  ο κ. Κωνσταντίνος Καράμπελας, εργαστηριακό και διδακτικό προσωπικό του τμήματος φωτογραφίας και οπτικοακουστικών τεχνών και η κυρία Ελένη Νικολαΐδου, ακαδημαϊκή υπότροφος στο ίδιο τμήμα.
Παράλληλα έγινε ξεχωριστή τιμητική βράβευση στο σχολείο Ειδικής Αγωγής Θέρμης Θεσσαλονίκης το οποίο έστειλε εκτός διαγωνισμού έργο μαθητή. Η  Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία αποφάσισε να βραβεύσει το συγκεκριμένο σχολείο για την ευαισθητοποίηση των παιδιών και του διδακτικού προσωπικού.
Τα τρία καλύτερα φωτογραφικά έργα που επιλέχτηκαν από την  κριτική επιτροπή ως πρώτα μεταξύ ίσων ήταν τα εξής:
1ο ΒΡΑΒΕΙΟ
1ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδιών Ρεθύμνου Κρήτης, Ε’ τάξη, με την ομαδική συμμετοχή των μαθητών του για το έργο με τίτλο: «Αλυσίδα Απομόνωσης».

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ
3ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, στους μαθητές της Ε’ τάξης Πουλάκη Ελένη, Σιδηρόπουλου Δανάη, Τσολακίδου Μαρία και Χατζηεμμανουήλ Μανώλη.

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ
35ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών, στη μαθήτρια της Ε’ τάξης, Δανάη Ρούτσα, με τίτλο φωτογραφίας: Χωρίς τσιγάρο είναι καλύτερα!
Στις τρεις καλύτερες επιλεγμένες φωτογραφίες θα δοθεί ως έπαθλο χρηματικό ποσό, ενώ θα σταλούν έπαινοι σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς ως μια ηθική ανταμοιβή των προσπαθειών τους. Σε όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς παρέστησαν στην εκδήλωση δόθηκαν έπαινοι και αναμνηστικά δώρα.

Πηγή: https://www.hcs.gr/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Δαπάνες πρόληψης: Στις τελευταίες ευρωπαϊκές θέσεις η Ελλάδα

Στις τελευταίες ευρωπαϊκές θέσεις βρίσκεται η Ελλάδα σε δαπάνες πρόληψης. Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από έκθεση της Eurostat η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα και αφορά στοιχεία του 2021. Σύμφωνα...

750.000 θάνατοι που συνδέονται με τη μικροβιακή αντοχή θα μπορούσαν να αποτραπούν κάθε χρόνο

Αν δεν δοθεί προτεραιότητα στη δράση για την καταπολέμηση της μικροβιακής αντοχής θα υπάρξει μια σταθερή αύξηση του παγκόσμιου αριθμού των θανάτων, που σήμερα...

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 24.5.2024 – Μείωση αρτηριακής πίεσης στα ΑΕΕ

Xρόνια πολλά στις Ελένες και Κωστήδες Λαός και Κολωνάκι: Aπο τη μια εικόνα από τα ΤΕΠ του Γεννηματας! Ούτε στις μέρες του Ρυθμιστικού(φοιτητής τότε) και από...

Ετικέτες