Διετές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ειδικευομένων της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

H Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του Διοικητικού Συμβουλίου για  σύγχρονη, πλήρη και στοχευμένη εκπαίδευση, ξεκινά το Σάββατο 21 Οκτωβρίου  ένα Διετές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ειδικευομένων που αφορά όλο το φάσμα της ειδικότητας της Καρδιολογίας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι στο πρότυπο αντίστοιχου προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας για την εκπαίδευση των ειδικευομένων και περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα και πλήρη πρακτική άσκηση.

Σκοπός του Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Σκοπός αυτής της νέας εκπαιδευτικής προσπάθειας είναι να εφοδιάσει τους ειδικευόμενους με όλη τη γνώση που απαιτείται τόσο για τις εξετάσεις ειδικότητας όσο και για τις εξετάσεις για το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Καρδιολογίας.

Ταυτόχρονα επιδιώκεται -για όλους τους ειδικευόμενους στη χώρα και ανεξάρτητα σε ποιο νοσοκομείο κάνουν ειδικότητα – η ισότιμη, ποιοτική και πλήρης εκπαίδευση.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γ. Κοχιαδάκης, με αφορμή την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος, αναφέρει:

«Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, ώστε να μεταδοθεί πολύπλευρη και στοχευμένη γνώση στους ειδικευόμενους, με την αξιοποίηση όλων των εργαλείων που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία στο σύγχρονο Αμφιθέατρο της ΕΚΕ, το οποίο μάλιστα εκσυγχρονίστηκε και διαμορφώθηκε πρόσφατα ώστε να αποτελεί ένα σύγχρονο και λειτουργικό εκπαιδευτικό κέντρο».

Για οποιαδήποτε πληροφορία σε σχέση με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: imetaxa@hcs.gr

Πηγή: https://www.zougla.gr/ygeia/farmako-nea/dietes-ekpaideftiko-programma-eidikevomenon-tis-ellinikis-kardiologikis-etaireias/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ECDC: Αυξάνονται οι πνευμονίες και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού στην Ευρώπη

Ο κορονοϊός SARS-CoV-2 εξακολουθεί να κυκλοφορεί σε υψηλότερα επίπεδα από την εποχική γρίπη και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV), ενώ αυξάνονται και τα κρούσματα πνευμονίας Αύξηση...

Βρέθηκε γονίδιο που καθορίζει το μέγεθος του λιπώδους ιστού

Το αν ένα άτομο είναι αδύνατο ή παχύ εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, από τα επίπεδα δραστηριότητας μέχρι την πρόσληψη τροφής, την ασθένεια, το περιβάλλον...

Η αρτηριακή πίεση μέσα στον χρόνο: Νεότερα δεδομένα

Τα ευρήματα νέας ανάλυσης για τις επιπτώσεις του ψύχους στην αρτηριακή πίεση πασχόντων από υπέρταση. Οι χειμερινοί μήνες μπορεί να είναι δύσκολοι για τους πάσχοντες...

Ετικέτες