Τι λένε στο κομμωτήριο της Τούλας, να κάνουμε το εμβόλιο;

Τελικά το ερώτημα παραμένει: Εσείς το εμβόλιο θα το κάνετε;

Η μεγαλύτερη επιχείρηση υγειονομικού υλικού στην ιστορία . Φορτωμένα καμιόνια και αεροπλάνα με κοντέινερ τρέχουν από τη μία ήπειρο στην άλλη… Μεταφέρουν ήδη σε μερικές χώρες το εμβόλιο κατά του διαβολικού ιού. Στην Αγγλία το κάνουν σε ορισμένες ομάδες του πληθυσμού. Σύντομα θα το εγκρίνει και η Ευρωπαϊκή Ένωση- εάν δεν κάνει καμία παρέμβαση…σωφροσύνης η Μέρκελ!- και θα το έχουμε κι εμείς. Το εάν είναι ασφαλές ή όχι έχει απαντηθεί επιστημονικά. Αλλά το κρίσιμο ερώτημα είναι πλέον πόσοι θα το κάνουν από τους συμπολίτες μας, πόσοι το αποδέχονται, τι γίνεται με όλους αυτούς τους αρνητές. Με την πρώτη ευκαιρία ερωτώνται- ερωτώμεθα  και κάποιοι που έχουμε δημόσιο λόγο και βήμα.

Όσοι διατηρούν επιφυλάξεις, όσοι έχουν ενδοιασμούς και απορίες ρωτάνε ευθέως: Θα το κάνεις κι εσύ; Οι…άλλοι που έχουν αποφασίσει (χρόνια τώρα) να λένε όχι σε όλα, να έχουν άποψη για τα πάντα δεν ρωτάνε. Απλώς σε κατακεραυνώνουν με απίθανα επιχειρήματα!

 Η απάντησή μου είναι λοιπόν ΝΑΙ , χωρίς αστερίσκους. Και μακάρι να μπορούσα να το κάνω από τους πρώτους, αλλά δεν ανήκω σε αυτές τις επιλεγμένες και ευπαθείς ομάδες. Θεωρητικά, γιατί όλοι είμαστε ευάλωτοι στον ιό.

-Γιατί; Τόσο ευκολόπιστος είσαι; Δεν θα περιμένεις;

-Όχι, δεν θα περιμένω! Θα μπορούσα ίσως να δικαιολογήσω μια τέτοια επιλογή , ότι θα κάνω το εμβόλιο, λέγοντας ότι θα ήθελα να είμαι μέσα στην …τεχνολογία, αλλά δεν ξέρω πολλά για το 5G και πως αυτό λειτουργεί! Αυτά τα ξέρουν καλύτερα στο κομμωτήριο της Τούλας, στο Μεϊντάνι.

Θα μπορούσα να πω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να με παρακολουθούν με…τζιπάκι ,που θα μας βάλουν υποδόρια (να ξέρουν και οι δικοί μου μαζί με τον Μπιλ Γκέιτς που είμαι ανά πάσα στιγμή!), αλλά έχω άγνοια αυτής της υψηλής τεχνολογίας. Αυτά τα γνωρίζει καλύτερα ο Γιώργος ο ταξιτζής, από τους Ασκούς.

Θα μου άρεσε και μια μετάλλαξη του DNA που ακούω ότι δεν έχει καμία σχέση με το RNA το οποίο «πειράζει» το εμβόλιο, αλλά η βιολογία δεν ήταν το φόρτε μου ,όπως είναι για ορισμένους παρεπιδημούντες στο facebook, που βλέπουν εαυτούς ως θεράποντες των επιστημών και συμπεριφέρονται ως αντεπιστέλλοντα μέλη της Ακαδημίας  Αθηνών.

Αντιστοίχως δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω και τον αντίχριστο 666, τον σατανά που έστειλαν τα νεφελίμ, ένας παπάς της Μεσαράς, από το Λασιθάκι, μπορεί να τα πει πιο καλά.

Όλα αυτά είναι δυσνόητα , αδυνατώ να τα εξηγήσω. Προτιμώ τα απλά , ξεκάθαρα επιχειρήματα , να ακολουθώ την ιστορία της επιστήμης. Από το 1796 που ο Βρετανός παθολόγος Edward Jenner «βρήκε» το εμβόλιο κατά της ευλογιάς και ακολούθησαν τον 19ο και 20ο αιώνα τα εμβόλια για τη λύσσα, την πανώλη, τη Διφθερίτιδα κι αργότερα τη φυματίωση, τον τέτανο και (μετά τον πόλεμο) την Πολιομυελίτιδα. Μαζί με τα εμβόλια της γρίπης, της ιλαράς , του κίτρινου πυρετού, της ηπατίτιδας και τόσα άλλα έσωσαν εκατομμύρια ανθρώπους. Ο Παστέρ με τις ανακαλύψεις του, τόσοι γιατροί ,σύγχρονοι θαυματοποιοί, πήγαν μπροστά την επιστήμη και τον άνθρωπο. Τα εμβόλια και οι αντιβιώσεις άλλαξαν την εικόνα του κόσμου, αύξησαν το προσδόκιμο ζωής σε επίπεδα που ούτε μπορούσαν να φανταστούν οι παππούδες μας.

Αν και αυτά είναι «ψιλά γράμματα», εάν ούτε αυτό σας πείθει (άλλωστε « μια επιστημονική ανακάλυψη δεν έχει καμιά αξία αν δεν μπορούμε να την εξηγήσουμε σε μια σερβιτόρα»!)  τότε δεν έχω παρά να χρησιμοποιήσω το βαρύ κι ασήκωτο επιχείρημα του θρυλικού Τάκη Τσουκαλά:« Το εμβόλιο θα το κάνω. Εγώ γιατρός του κ@@ου δεν θα γίνω. Ο,τι πει η επιστήμη»!

Του Κώστα Α.Μπογδανίδη

Πηγή: https://www.cretalive.gr/apopseis/ti-lene-sto-kommotirio-tis-toylas-na-kanoyme-embolio

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Συμβουλές προς τους Καρδιοπαθείς ενόψει του Πάσχα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Λίγες ημέρες πριν την εορτή του Πάσχα και ενόψει του εορταστικών τραπεζιών συνίσταται εγκράτεια ιδιαίτερα σε όσους έχουν κάνει νηστεία 40 ημέρες και στους...

Πώς η κλιματική αλλαγή «κλέβει» την ανάσα

«Ο ΠΟΥ υπολογίζει ότι μέχρι το 2050 οι θάνατοι από την κλιματική αλλαγή θα ξεπεράσουν τους 250.000 ετησίως, ενώ κάθε χρόνο περίπου 60.000 απώλειες...

Ασφαλής η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης μετά τα 65, σύμφωνα με νέα μελέτη

Αρκετές γυναίκες αποφεύγουν τη λήψη θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης, ειδικά μετά τα 65, λόγω των φόβων για αυξημένο κίνδυνο για διάφορους καρκίνους και καρδιακές παθήσεις, που...

Ετικέτες