Μετά από δύο χρόνια θεραπεύονται οι περισσότεροι ασθενείς με long CοViD

Τι έδειξε μελέτη παρακολούθησης στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ίνσμπρουκ σε ασθενείς με ήπια έως μέτρια συμπτώματα.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ίνσμπρουκ στην Αυστρία κάνει τους ανθρώπους να εστιάσουν σε ένα εξαιρετικά θετικό εύρημα σχετικά με την long CoViD: Υπό την καθοδήγηση του Herbert Tilg, διευθυντή της Εσωτερικής Ιατρικής του νοσοκομείου, μια μελέτη παρακολούθησης διαπίστωσε ότι όλοι οι ασθενείς που εξετάστηκαν δεν εμφλάνιζαν πλέον ιικά συστατικά στο έντερό τους ή συμπτώματα Long CoViD μετά από δύο χρόνια.

“Αυτό σημαίνει ελπίδα για πολλούς. Ο χρόνος καθώς φαίνεται θεραπεύει”, δήλωσε ο Tilg σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη μελέτη συμμετείχαν συνολικά 21 ασθενείς που έπασχαν από υποκείμενη νόσο – μια χρόνια φλεγμονώδη νόσο του εντέρου – και παρουσίαζαν ήπια έως μέτρια συμπτώματα Long Covid. “Αν και οι πάσχοντες δεν είναι σοβαρά άρρωστοι, εντούτοις έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό. Αδυναμία, κούραση, εξάντληση. Αυτά είναι τα συμπτώματα που παρουσιάζει πλειονότητα των πασχόντων από Long CoViD. Οι σοβαρές περιπτώσεις αυτών, από την άλλη πλευρά, εμφανίζονται πολύ λιγότερο συχνά”, δήλωσε ο Tilg, καταδεικνύοντας τη μεγάλη σημασία των νέων ευρημάτων.

Το πιο σημαντικό από αυτά τα ευρήματα αναλυτικά: από τους 21 κλινικά εξετασθέντες ασθενείς, “όλοι ήταν 100% απαλλαγμένοι από συμπτώματα μετά από δύο χρόνια”, ανέφερε o γιατρός.

Σε 9 από αυτούς τους ασθενείς διενεργήθηκε κολονοσκόπηση ή ενδοσκόπηση. “Όλοι ήταν αρνητικοί. Μετά από δύο χρόνια δεν βρέθηκαν συστατικά του ιού. Ο οργανισμός ή το ανοσοποιητικό σύστημα κατάφερε να εξαλείψει τους ιούς”, δήλωσε με ικανοποίηση ο κορυφαίος ειδικός.

Η “μικρή και ωραία μελέτη” είναι προς το παρόν η μοναδική του είδους της στον κόσμο και σίγουρα είναι αντιπροσωπευτική.

Δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο φημισμένο περιοδικό “Gastroenterology”.

Ο Tilg ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι “κανείς άλλος στον κόσμο δεν διαθέτει ανάλογη μελέτη παρακολούθησης. Το πλεονέκτημά της είναι ότι παρακολουθήσαμε τους ασθενείς από την αρχή”.

Πηγή: https://www.iatronet.gr/article/124275/meta-apo-dyo-hronia-therapeyontai-oi-perissoteroi-astheneis-me-long-covid-meleth

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Τα συμπληρώματα ιχθυελαίου μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιαγγειακών

Σύμφωνα με μεγάλη μακροχρόνια μελέτη, η τακτική πρόσληψη συμπληρωμάτων ιχθυελαίων μπορεί να αυξάνει -αντί να μειώνει- τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου και πρώτου εγκεφαλικού...

Η Novo Nordisk Hellas επελέγη ως ένα από τα 25 Κέντρα Ανάπτυξης Κλινικών Μελετών παγκοσμίως

Η διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk, Μαίρη Καραγεώργου, αναδεικνύει τη σημασία της φαρμακευτικής καινοτομίας και εκφράζει ανησυχία για την πιθανότητα δημιουργίας ασθενών δύο...

Νέα συσκευή για την καρδιακή ανεπάρκεια θα μπορούσε να προλαμβάνει τις νοσηλείες

Στόχος να παρακολουθεί εξ αποστάσεως τον  ασθενή για τυχόν συσσώρευση υγρών στο σώμα. Νέα συσκευή παρακολούθησης για ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια ενδεχομένως μπορεί να εντοπίζει...

Ετικέτες