Μύθος: Η COVID-19 δεν είναι χειρότερη από την εποχική γρίπη.

Εδώ είναι ο μύθος του COVID της ημέρας. Παρακαλώ κοινοποιήστε αυτή την ανάρτηση για να σταματήσει η εξάπλωση της παραπληροφόρησης.

Μύθος: Ο COVID-19 δεν είναι χειρότερος από την εποχική γρίπη.

Γεγονός: Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, μπορεί να έχετε ακούσει ότι το COVID-19 είναι παρόμοιο με τη γρίπη. Είναι αλήθεια ότι και οι δύο είναι μεταδοτικές αναπνευστικές ασθένειες που προκαλούνται από ιούς, και τα άτομα με COVID-19 και γρίπη μπορεί να μοιραστούν κάποια κοινά συμπτώματα.

Ωστόσο, μετά από πιο στενή σύγκριση, οι ιοί έχουν βρεθεί ότι επηρεάζουν διαφορετικά άτομα και έχουν διαφορές. Τα συμπτώματα του COVID-19 και της γρίπης εμφανίζονται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Τα συμπτώματα του COVID-19 γενικά εμφανίζονται δύο έως 14 ημέρες μετά την έκθεση. Τα συμπτώματα της γρίπης εμφανίζονται συνήθως περίπου μία έως τέσσερις ημέρες μετά την έκθεση. Με τον COVID-19, μπορεί να βιώσετε απώλεια γεύσης ή όσφρησης.

Το COVID-19 φαίνεται να είναι πιο μεταδοτικό και να εξαπλώνεται πιο γρήγορα από τη γρίπη. Σοβαρή ασθένεια, όπως ο τραυματισμός του πνεύμονα, μπορεί να είναι συχνότερη με COVID-19 από ό, τι με γρίπη. Το ποσοστό θανάτων φαίνεται επίσης να είναι υψηλότερο με COVID-19 από τη γρίπη. Το COVID-19 μπορεί να προκαλέσει διαφορετικές επιπλοκές από τη γρίπη, όπως οι θρόμβοι αίματος και το σύνδρομο φλεγμονώδους πολλαπλών συστημάτων στα παιδιά.

Μια άλλη διαφορά είναι ότι η γρίπη μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιιικά φάρμακα. Κανένα αντιβιοτικό φάρμακο δεν εγκρίνεται προς το παρόν και είναι διαθέσιμο για τη θεραπεία του COVID-19. Οι ερευνητές αξιολογούν πολλά φάρμακα και θεραπείες για το COVID-19. Μερικά φάρμακα μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της σοβαρότητας του COVID-19.

Πηγή:Mayo Clinic

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Αποφρακτική υπνική άπνοια, η σιωπηλή πανδημία!

Η Αποφρακτική Υπνική  Άπνοια στον Ύπνο είναι η πιο συνηθισμένη διαταραχή του ύπνου. Πρόκειται για ένα χρόνιο νόσημα που χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενα επεισόδια ολικής ή μερικής απόφραξης του ανώτερου...

Το βάδισμα και η σωματική δραστηριότητα, το καλύτερο και φθηνότερο φάρμακο

«Το βάδισμα, και η σωματική δραστηριότητα γενικότερα, είναι το καλύτερο (και φθηνότερο) φάρμακο για μικρούς και μεγάλους, με μηδαμινές -σε αντίθεση με την πλειονότητα...

Βία, γυναικοκτονίες και πρόσημο φύλου

Η επίδραση του φύλου στην εκδήλωση βίας, η στατιστική και τα "επικίνδυνα νερά" της αντιπαράθεσης, με αφορμή την επίμαχη δήλωση του Δ. Βαρτζόπουλου. Η ανθρώπινη...

Ετικέτες