Μύθος: Η COVID-19 δεν είναι χειρότερη από την εποχική γρίπη.

Εδώ είναι ο μύθος του COVID της ημέρας. Παρακαλώ κοινοποιήστε αυτή την ανάρτηση για να σταματήσει η εξάπλωση της παραπληροφόρησης.

Μύθος: Ο COVID-19 δεν είναι χειρότερος από την εποχική γρίπη.

Γεγονός: Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, μπορεί να έχετε ακούσει ότι το COVID-19 είναι παρόμοιο με τη γρίπη. Είναι αλήθεια ότι και οι δύο είναι μεταδοτικές αναπνευστικές ασθένειες που προκαλούνται από ιούς, και τα άτομα με COVID-19 και γρίπη μπορεί να μοιραστούν κάποια κοινά συμπτώματα.

Ωστόσο, μετά από πιο στενή σύγκριση, οι ιοί έχουν βρεθεί ότι επηρεάζουν διαφορετικά άτομα και έχουν διαφορές. Τα συμπτώματα του COVID-19 και της γρίπης εμφανίζονται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Τα συμπτώματα του COVID-19 γενικά εμφανίζονται δύο έως 14 ημέρες μετά την έκθεση. Τα συμπτώματα της γρίπης εμφανίζονται συνήθως περίπου μία έως τέσσερις ημέρες μετά την έκθεση. Με τον COVID-19, μπορεί να βιώσετε απώλεια γεύσης ή όσφρησης.

Το COVID-19 φαίνεται να είναι πιο μεταδοτικό και να εξαπλώνεται πιο γρήγορα από τη γρίπη. Σοβαρή ασθένεια, όπως ο τραυματισμός του πνεύμονα, μπορεί να είναι συχνότερη με COVID-19 από ό, τι με γρίπη. Το ποσοστό θανάτων φαίνεται επίσης να είναι υψηλότερο με COVID-19 από τη γρίπη. Το COVID-19 μπορεί να προκαλέσει διαφορετικές επιπλοκές από τη γρίπη, όπως οι θρόμβοι αίματος και το σύνδρομο φλεγμονώδους πολλαπλών συστημάτων στα παιδιά.

Μια άλλη διαφορά είναι ότι η γρίπη μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιιικά φάρμακα. Κανένα αντιβιοτικό φάρμακο δεν εγκρίνεται προς το παρόν και είναι διαθέσιμο για τη θεραπεία του COVID-19. Οι ερευνητές αξιολογούν πολλά φάρμακα και θεραπείες για το COVID-19. Μερικά φάρμακα μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της σοβαρότητας του COVID-19.

Πηγή:Mayo Clinic

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Μελέτη: Αντιβιοτικά βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να εντοπίσει τα καρκινικά κύτταρα

Μια ομάδα αντιβιοτικών δρα με διαφορετικό τρόπο από τις τρέχουσες ανοσοθεραπείες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του καρκίνου. Τα καρκινικά κύτταρα έχουν την ιδιότητα να διαφεύγουν από...

Τουλάχιστον τέσσερα χρόνια θα χρειαστούν για να γίνει πραγματικότητα η Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας

Τουλάχιστον τέσσερα χρόνια θα χρειαστούν για να γίνει πραγματικότητα η Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας, η οποία θα εξασφαλίζει στα άτομα με αναπηρία κοινά δικαιώματα στις...

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι άνθρωποι που εκδηλώνουν κολπική μαρμαρυγή

Τα ευρήματα νέας πληθυσμιακής μελέτης. Ποιες είναι οι σημαντικότερες επιπλοκές της. Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι άνθρωποι που εκδηλώνουν κολπική μαρμαρυγή – μια επικίνδυνη καρδιακή αρρυθμία...

Ετικέτες