Μύθος: Η COVID-19 δεν είναι χειρότερη από την εποχική γρίπη.

Εδώ είναι ο μύθος του COVID της ημέρας. Παρακαλώ κοινοποιήστε αυτή την ανάρτηση για να σταματήσει η εξάπλωση της παραπληροφόρησης.

Μύθος: Ο COVID-19 δεν είναι χειρότερος από την εποχική γρίπη.

Γεγονός: Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, μπορεί να έχετε ακούσει ότι το COVID-19 είναι παρόμοιο με τη γρίπη. Είναι αλήθεια ότι και οι δύο είναι μεταδοτικές αναπνευστικές ασθένειες που προκαλούνται από ιούς, και τα άτομα με COVID-19 και γρίπη μπορεί να μοιραστούν κάποια κοινά συμπτώματα.

Ωστόσο, μετά από πιο στενή σύγκριση, οι ιοί έχουν βρεθεί ότι επηρεάζουν διαφορετικά άτομα και έχουν διαφορές. Τα συμπτώματα του COVID-19 και της γρίπης εμφανίζονται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Τα συμπτώματα του COVID-19 γενικά εμφανίζονται δύο έως 14 ημέρες μετά την έκθεση. Τα συμπτώματα της γρίπης εμφανίζονται συνήθως περίπου μία έως τέσσερις ημέρες μετά την έκθεση. Με τον COVID-19, μπορεί να βιώσετε απώλεια γεύσης ή όσφρησης.

Το COVID-19 φαίνεται να είναι πιο μεταδοτικό και να εξαπλώνεται πιο γρήγορα από τη γρίπη. Σοβαρή ασθένεια, όπως ο τραυματισμός του πνεύμονα, μπορεί να είναι συχνότερη με COVID-19 από ό, τι με γρίπη. Το ποσοστό θανάτων φαίνεται επίσης να είναι υψηλότερο με COVID-19 από τη γρίπη. Το COVID-19 μπορεί να προκαλέσει διαφορετικές επιπλοκές από τη γρίπη, όπως οι θρόμβοι αίματος και το σύνδρομο φλεγμονώδους πολλαπλών συστημάτων στα παιδιά.

Μια άλλη διαφορά είναι ότι η γρίπη μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιιικά φάρμακα. Κανένα αντιβιοτικό φάρμακο δεν εγκρίνεται προς το παρόν και είναι διαθέσιμο για τη θεραπεία του COVID-19. Οι ερευνητές αξιολογούν πολλά φάρμακα και θεραπείες για το COVID-19. Μερικά φάρμακα μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της σοβαρότητας του COVID-19.

Πηγή:Mayo Clinic

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Smartphones: Τελικά πόσο μας βλάπτει η ακτινοβολία που εκπέμπουν;

Τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται συχνά για μεγάλες χρονικές περιόδους από ανθρώπους όλων των ηλικιών στις μέρες μας. Από τότε που το κινητό μπήκε στη ζωή...

Οδηγός βιοδεικτών και για τους Έλληνες ασθενείς από την ΕΛΛΟΚ

Ένας νέος οδηγός που στόχο έχει να βοηθήσει τους ασθενείς που θα λάβουν εξατομικευμένη θεραπεία να κατανοήσουν καλύτερα τους ελέγχους καρκινικών βιοδεικτών για ορθότερη...

Το σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς

Νέες μελέτες ρίχνουν φως στη σχέση της ψυχολογικής κατάστασης ενός ατόμου και την εμφάνιση καρδιολογικών παθήσεων - Για τη μυοκαρδιοπάθεια από στρες / καταπόνηση...

Ετικέτες