Σε μια νέα μεγάλη μελέτη , ξανα-αποδεικνύεται ότι το ελαιόλαδο μειώνει την στεφανιαία νοσο και τα καρδιαγγειακά νοσήματα

Η υψηλότερη πρόσληψη ελαιόλαδου συνδέθηκε με χαμηλότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και ολικής καρδιαγγειακής νοσου     σε 2 μεγάλες ομάδες  ανδρών (31797) και γυναικών (61181) των ΗΠΑ με διάρκεια παρακολούθησης 24 ετών .  Αυτοί που ελάμβαναν ελαιόλαδο >0.5 κουτάλι /ημέρα  ή >7 g/ημέρα  είχαν  14% μικρότερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο  (pooled HR: 0.86; 95% CI: 0.79 to 0.94) and 18% μικρότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο (pooled HR: 0.82; 95% CI: 0.73 to 0.91)  Η αντικατάσταση της μαργαρίνης, του βουτύρου, της μαγιονέζας και του γαλακτοκομικού λίπους με το ελαιόλαδο μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και ολικής καρδιαγγειακής νόσου    .

http://www.onlinejacc.org/content/75/15/1729

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Ηπατίτιδα Β και C σε άνοδο στην Ευρώπη – Η θέση της Ελλάδας

Για πολλά αδιάγνωστα περιστατικά ηπατίτιδας Β και C κάνει λόγο έκθεση του ECDC, επισημαίνοντας ότι διαγιγνώσκονται όταν είναι ήδη αργά και έχει παρουσιαστεί κίρρωση...

Ιστορικό καρκίνου αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων σε ανθρώπους με υπέρταση

Ο υψηλότερος κίνδυνος εμφάνισης συμβάντων καρδιαγγειακής νόσου εκτός εμφράγματος παρατηρήθηκε σε επιζώντες από καρκίνο που έλαβαν χημειοθεραπεία σε σύγκριση με όσους δεν έλαβαν ή...

Αδυνάτισμα: Με διαλειμματική νηστεία ή μέτρηση θερμίδων;

Νέα μελέτη αμφισβητεί τα οφέλη της διαλείπουσας νηστείας και παρέχει μια διαφορετική διάσταση από αυτή που γνωρίζαμε έως τώρα Ο συνολικός αριθμός των θερμίδων που...

Ετικέτες