57 θάνατοι ασθενών με CoViD, 41 διασωληνωμένοι, 781 εισαγωγές

Σε πτωτική πορεία συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα είναι τα επιδημιολογικά στοιχεία που καταγράφει το σημερινό δελτίο του ΕΟΔΥ. Κανένας θάνατος από γρίπη.

Τη στιγμή που αρχές Νοεμβρίου δεν έχουμε ακόμη εισέλθει στον κανονικό χειμώνα, τα στατιστικά στοιχεία από τον εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ καταγράφουν μείωση στα κρούσματα και τους θανάτους αλλά και στις εισαγωγές λόγω CoViD στα νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία λοιπόν, ο αριθμός των θανάτων λόγω CoViD έφτασε τους 57 (διάμεση ηλικία τα 87 έτη), οι διασωληνωμένοι τους 41, και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας τις 781 (μείωση 22% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό εισαγωγών τις προηγούμενες 4 εβδομάδες).

O συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα μας από CoViD ανέρχεται πλέον σε 37.894.

Στο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο δεν καταγράφηκαν νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Συνολικά, το τελευταίο χρονικό διάστημα, νοσηλεύτηκαν 3 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 2 θάνατοι.

Ακολουθεί ο σχετικός πίνακας:

Δείκτες CoViD

30 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου             23 – 29 Οκτωβρίου

Νέοι θάνατοι              57                        63

Διασωληνωμένοι        41                        49

Νέες εισαγωγές         781                      903

Παραλλαγές

Η συχνότερη παραλλαγή εξακολουθεί να παραμένει η XBB.1.5 ή Κράκεν (49%), ακολουθούμενη από την EG.5 ή Eris (23%) και την ΧΒΒ.1.16 ή Αρκτούρος (16%).

Έχουν καταγραφεί επίσης συνολικά 116 θετικά δείγματα της υπο-παραλλαγής BA.2.86 ή Pirola. Η εν λόγω υπο-παραλλαγή έχει ανιχνευτεί έως τώρα σε 20 χώρες και θεωρείται πλέον ότι έχει παγκόσμια διασπορά.

Πηγή: https://medispin.blogspot.com/2023/11/57-covid-41-781.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 08.12.2023- Κολπική μαρμαρυγή

Δ. Μιχαηλίδου: Στο υπουργείο Παιδείας έχουμε  excel όπου έχουμε όλα τα σχολεία!  Μεγάλη πρόοδος εν έτι 2023 !!! Μόνο που τα excel δεν καταγράφουν...

Πόροι και βιωσιμότητα οι μεγάλες προκλήσεις για το ΕΣΥ – καθοριστικός ο ρόλος των πανεπιστημιακών κλινικών

Μια σημαντική συζήτηση για τα 40 χρόνια από τη δημιουργία του ΕΣΥ - Το ρόλο των πανεπιστημιακών κλινικών υπογράμμισε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Γεράσιμος...

Θνητότητα από CoViD σε ασθενείς με δυσλιπιδαιμία και διαβήτη

Τι αναφέρεται σε δημοσίευση ειδικών από το "Ιπποκράτειο" και το "Ελπίς" στο επιστημονικό περιοδικό Clinical Nutrition. Αυξημένη θνητότητα σε διαβητικούς και άτομα με δυσλιπιδαιμία που προσβάλλονται...

Ετικέτες