57 θάνατοι ασθενών με CoViD, 41 διασωληνωμένοι, 781 εισαγωγές

Σε πτωτική πορεία συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα είναι τα επιδημιολογικά στοιχεία που καταγράφει το σημερινό δελτίο του ΕΟΔΥ. Κανένας θάνατος από γρίπη.

Τη στιγμή που αρχές Νοεμβρίου δεν έχουμε ακόμη εισέλθει στον κανονικό χειμώνα, τα στατιστικά στοιχεία από τον εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ καταγράφουν μείωση στα κρούσματα και τους θανάτους αλλά και στις εισαγωγές λόγω CoViD στα νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία λοιπόν, ο αριθμός των θανάτων λόγω CoViD έφτασε τους 57 (διάμεση ηλικία τα 87 έτη), οι διασωληνωμένοι τους 41, και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας τις 781 (μείωση 22% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό εισαγωγών τις προηγούμενες 4 εβδομάδες).

O συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα μας από CoViD ανέρχεται πλέον σε 37.894.

Στο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο δεν καταγράφηκαν νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Συνολικά, το τελευταίο χρονικό διάστημα, νοσηλεύτηκαν 3 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 2 θάνατοι.

Ακολουθεί ο σχετικός πίνακας:

Δείκτες CoViD

30 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου             23 – 29 Οκτωβρίου

Νέοι θάνατοι              57                        63

Διασωληνωμένοι        41                        49

Νέες εισαγωγές         781                      903

Παραλλαγές

Η συχνότερη παραλλαγή εξακολουθεί να παραμένει η XBB.1.5 ή Κράκεν (49%), ακολουθούμενη από την EG.5 ή Eris (23%) και την ΧΒΒ.1.16 ή Αρκτούρος (16%).

Έχουν καταγραφεί επίσης συνολικά 116 θετικά δείγματα της υπο-παραλλαγής BA.2.86 ή Pirola. Η εν λόγω υπο-παραλλαγή έχει ανιχνευτεί έως τώρα σε 20 χώρες και θεωρείται πλέον ότι έχει παγκόσμια διασπορά.

Πηγή: https://medispin.blogspot.com/2023/11/57-covid-41-781.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση

Απαιτείται διαφοροποιημένη προεγχειρητική διαχείριση του κινδύνου εισρόφησης με την λήψη τους. Προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εισρόφησης κατά τη διάρκεια της αναισθησίας κατά τη λήψη...

ΔιαΝΕΟσις: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για την Υγεία

Αποκαλυπτική είναι η νέα έρευνα της διαΝΕΟσις “Τι πιστεύουν οι Έλληνες” αναφορικά με τις απόψεις των πολιτών για την Υγεία. Πώς βλέπουν οι πολίτες το δημόσιο...

Wegovy: Απώλεια βάρους, προστασία της καρδιάς και παρενέργειες

Δεδομένα 4 ετών ρίχνουν νέο φως στο πώς το φάρμακο βοηθά στην απώλεια βάρους και την προστασία της καρδιάς. Νέες αναλύσεις της μεγαλύτερης κλινικής δοκιμής...

Ετικέτες