Υπουργείο Υγείας: Ποιες αλλαγές έρχονται σε Κέντρα Υγείας από Σεπτέμβριο – Όλο το σχέδιο

Το υπουργείο Υγείας προχωρά σε αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στα Κέντρα Υγείας

Το υπουργείο Υγείας δρομολογεί από Σεπτέμβριο σαρωτικές αλλαγές στα Κέντρα Υγείας και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ψηλά στην ατζέντα του αρμόδιου υπουργείου Υγείας είναι η περαιτέρω αναβάθμιση της ΠΦΥ στην χώρα μας η οποία ξεκίνησε δειλά- δειλά να υλοποιείται, τόσο με την καθιέρωση προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου αλλά και με την έναρξη του θεσμού του Προσωπικού Γιατρού.

Υπουργείο Υγείας: Ποιες αλλαγές έρχονται σε Κέντρα Υγείας

Στο πλαίσιο αυτό η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να ανασυγκροτήσει την ΠΦΥ, προκειμένου να μπει τέλος στο άναρχο τοπίο των κατακερματισμένων μονάδων υγείας ανά τη χώρα.

Έτσι στο πρότυπο ξένων χωρών όπως της Νέας Ζηλανδίας ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ένα ενιαίο δίκτυο για τα Κέντρα Υγείας, τα Δημοτικά Ιατρεία, τα Περιφερειακά Ιατρεία, με σκοπό να έχουν κοινή διοίκηση και αποκεντρωμένη επιχειρησιακή ικανότητα.

Εξάλλου από το βήμα της Βουλής η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά τις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης στην Ολομέλεια προανήγγειλε την οργάνωση ενός ενιαίου Δικτύου Πρωτοβάθμιας Υγείας της οποίας σήμερα οι μονάδες είναι κατακερματισμένες σε διάφορους φορείς και οργανισμούς υπό μια ισχυρή αποκεντρωμένη διοίκηση. Και συνέχισε:

Σε ένα δίκτυο στον οποίο θα ενταχθούν και οι κοινωνικές υπηρεσίες σε ένα μοντέλο μια στάσης Υγείας και φροντίδας, όπως και ο αναδιαρθρωμένος ΕΟΔΥ μαζί με όλα τα εργαστήρια πρόληψης και παρακολούθησης που διαθέτει η χώρα.

Κέντρα Υγείας: Επιχείρηση ανακαίνιση

Η επιχείρηση ανακαίνιση συνεχίζεται καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την ανακαίνιση 156 κέντρων υγείας και ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε 312 κέντρα υγείας. Ταυτόχρονα αναμένεται και η επέκταση της τηλεϊατρικής σε απομακρυσμένες περιοχές.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/08/blog-post_99.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου: Η γνήσια μεταρρύθμιση

Η καλύτερη λοιπόν διαχείριση αντανακλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, καθώς όταν ένας φορέας έχει καλύτερα αποτελέσματα και αξιολόγηση, αυτομάτως υπηρετεί και...

Υπέρογκα ποσά δαπανώνται για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Κοινωνική δράση της ΕΚΕ με ενημέρωση και δωρεάν εξετάσεις

Το κόστος της καρδιαγγειακής νόσου στην Ευρώπη  προκαλεί σοκ.  Σε μια ολοκληρωμένη ανάλυση στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας που έλαβε χώρα στο Άμστερνταμ ανακοινώθηκε...

Σε δημόσια διαβούλευση σ/ν για μείωση αναμονής για χειρουργεία & έλεγχο των ελλείψεων στα φάρμακα

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων, τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος παρακολούθησης της διακίνησης...

Ετικέτες