Υπουργείο Υγείας: Ποιες αλλαγές έρχονται σε Κέντρα Υγείας από Σεπτέμβριο – Όλο το σχέδιο

Το υπουργείο Υγείας προχωρά σε αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στα Κέντρα Υγείας

Το υπουργείο Υγείας δρομολογεί από Σεπτέμβριο σαρωτικές αλλαγές στα Κέντρα Υγείας και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ψηλά στην ατζέντα του αρμόδιου υπουργείου Υγείας είναι η περαιτέρω αναβάθμιση της ΠΦΥ στην χώρα μας η οποία ξεκίνησε δειλά- δειλά να υλοποιείται, τόσο με την καθιέρωση προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου αλλά και με την έναρξη του θεσμού του Προσωπικού Γιατρού.

Υπουργείο Υγείας: Ποιες αλλαγές έρχονται σε Κέντρα Υγείας

Στο πλαίσιο αυτό η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να ανασυγκροτήσει την ΠΦΥ, προκειμένου να μπει τέλος στο άναρχο τοπίο των κατακερματισμένων μονάδων υγείας ανά τη χώρα.

Έτσι στο πρότυπο ξένων χωρών όπως της Νέας Ζηλανδίας ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ένα ενιαίο δίκτυο για τα Κέντρα Υγείας, τα Δημοτικά Ιατρεία, τα Περιφερειακά Ιατρεία, με σκοπό να έχουν κοινή διοίκηση και αποκεντρωμένη επιχειρησιακή ικανότητα.

Εξάλλου από το βήμα της Βουλής η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά τις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης στην Ολομέλεια προανήγγειλε την οργάνωση ενός ενιαίου Δικτύου Πρωτοβάθμιας Υγείας της οποίας σήμερα οι μονάδες είναι κατακερματισμένες σε διάφορους φορείς και οργανισμούς υπό μια ισχυρή αποκεντρωμένη διοίκηση. Και συνέχισε:

Σε ένα δίκτυο στον οποίο θα ενταχθούν και οι κοινωνικές υπηρεσίες σε ένα μοντέλο μια στάσης Υγείας και φροντίδας, όπως και ο αναδιαρθρωμένος ΕΟΔΥ μαζί με όλα τα εργαστήρια πρόληψης και παρακολούθησης που διαθέτει η χώρα.

Κέντρα Υγείας: Επιχείρηση ανακαίνιση

Η επιχείρηση ανακαίνιση συνεχίζεται καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την ανακαίνιση 156 κέντρων υγείας και ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε 312 κέντρα υγείας. Ταυτόχρονα αναμένεται και η επέκταση της τηλεϊατρικής σε απομακρυσμένες περιοχές.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/08/blog-post_99.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΥΓΕΙΑ: Η τεχνολογική επανάσταση της τομογραφίας PET/CT στη διάγνωση και διαχείριση των κακοηθειών

Ο συνδυασμός της Τομογραφίας Εκπομπής Ποζιτρονίων και της Υπολογιστικής Τομογραφίας που εφαρμόζεται στο ΥΓΕΙΑ φέρνει επανάσταση στη διάγνωση και τη διαχείριση των κακοηθειών -...

Επιστήμονες ανακαλύπτουν πρωτεΐνες του αίματος που μπορούν να προειδοποιήσουν για καρκίνο χρόνια πριν από τη διάγνωση

Πρωτεΐνες στο αίμα που θα μπορούσαν να προειδοποιήσουν τους ανθρώπους για καρκίνο περισσότερα από επτά χρόνια πριν από τη διάγνωσή του ανακάλυψαν ερευνητές σε...

Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης – Η υπέρταση ευθύνεται για 7 εκατ. πρόωρους θανάτους παγκοσμίως

Η υπέρταση παραμένει ο σημαντικότερος τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα και θανάτους διεθνώς. Είναι η πρώτη αιτία καρδιαγγειακών νοσημάτων στις αναπτυγμένες χώρες και...

Ετικέτες