Υπουργείο Υγείας: Ετοιμάζονται οι δωρεάν εξετάσεις καρδιάς – Πότε θα σταλούν τα πρώτα sms

Υπουργείο Υγείας: Ετοιμάζονται οι δωρεάν εξετάσεις καρδιάς – Πότε θα σταλούν τα πρώτα sms

Το υπουργείο Υγείας δρομολογεί και τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τις παθήσεις της καρδιάς

Συνεχίζονται από το υπουργείο Υγείας οι δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις με το πρόγραμμα «Σπ. Δοξιάδης».

Το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας δρομολογεί τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τις παθήσεις της καρδιάς και για την αξιολόγηση του καρδιαγγειακού κινδύνου στο πλαίσιο πρόληψης των καρδιαγγειακών παθήσεων οι οποίες θερίζουν άνδρες και γυναίκες στη χώρα μας.

Έτσι πάνω από 5,5 εκατομμύρια Έλληνες ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, θα λάβουν με βάση τον ΑΜΚΑ τους μήνυμα (sms) στο κινητό τους τους επόμενους δυο μήνες για να υποβληθούν σε εξετάσεις καρδιάς χωρίς χρέωση σε ιδιωτικές και δημόσιες δομές.

Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν εξετάσεις για τον καρδιαγγειακό κίνδυνο

Ο καρδιαγγειακός έλεγχος περιλαμβάνει επίσκεψη σε γιατρό, κλινική εξέταση και δωρεάν εξετάσεις για την αξιολόγηση του καρδιαγγειακού κινδύνου.

Αναλυτικότερα οι εξετάσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη μέτρηση:

της ολικής χοληστερίνης,

των τριγλυκεριδίων, της HDL χοληστερίνης,

της LDL χοληστερίνης,

της λιποπρωτεϊνης α / Lp(a),

της απολιποπρωτεϊνης Α, Β, VLDL,

Apo-E.

Τα παραπεμπτικά θα εκδίδονται μέσω της άυλης συνταγογράφησης με μηδενική συμμετοχή των δικαιούχων, ενώ όσοι δεν διαθέτουν άυλη θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους σε συνεργαζόμενο Κέντρο της περιοχής τους, (δημόσιο ή ιδιωτικό) δίνοντας απλά το ΑΜΚΑ τους.

Όλοι οι γιατροί που θα συμβληθούν με το πρόγραμμα (προσωπικοί γιατροί, ιδιώτες γιατροί και γιατροί του δημοσίου) και σύμφωνα με σχετική διάταξη, θα αμειφθούν ξεχωριστά για τις ιατρικές εξετάσεις και πράξεις.

Η διαδικασία

Οι δικαιούχοι που έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν το άυλο παραπεμπτικό για τις δωρεάν εξετάσεις με μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Με το άυλο παραπεμπτικό μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο κέντρο της περιοχής τους (δημόσιο ή ιδιωτικό) και να κλείσουν το ραντεβού τους για την εξέταση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Όσοι δεν έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, μπορούν να ζητήσουν κατά την επίσκεψη τους σε ιατρό ή μονάδα υγείας την οποία θα επισκεφθούν να τους εκδώσει το σχετικό παραπεμπτικό και στη συνέχεια, να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο κέντρο της περιοχής τους (δημόσιο ή ιδιωτικό) και να κλείσουν το ραντεβού τους για την εξέταση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/01/sms.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 8,50% του ΑΕΠ η συνολική χρηματοδότηση για τις δαπάνες υγείας το 2022

Η συνολική χρηματοδότηση των δαπανών υγείας παρουσίασε αύξηση κατά 5,4% το 2022 σε σχέση με την αντίστοιχη χρηματοδότηση του έτους 2021, αλλά μειώθηκε ως...

Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης

Τα σωματίδια που φτάνουν μέχρι τις κυψελίδες των πνευμόνων. Ποιοι είναι ευάλωτοι και πώς θα προστατευτούν. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας εξηγεί . Η αφρικανική σκόνη, που ξεκίνησε...

Υψηλότερος γενετικός κίνδυνος παχυσαρκίας σημαίνει σκληρότερη προσπάθεια για τα ίδια αποτελέσματα

Οι συγγραφείς της μελέτης δήλωσαν ότι θέλουν τώρα να δουν εάν τα ευρήματα γενικεύονται σε πιο αντιπροσωπευτικούς και διαφορετικούς πληθυσμούς. Τα άτομα με υψηλότερο γενετικό...

Ετικέτες