Τσιγαρόβηχας: Τα συμπτώματα που πρέπει να σας ανησυχούν, οι σοβαρές επιπλοκές και 6 τρόποι για να απαλλαγείτε

Τσιγαρόβηχας: Πρόκειται για τον βήχα, ο οποίος αναπτύσσεται στους μακροχρόνιους καπνιστές. Αρχικά, μπορεί να είναι ξηρός. Έπειτα, παράγει μεγάλη ποσότητα βλέννης. Το φλέγμα μπορεί να είναι λευκό, κίτρινο ή και πράσινο.

Ο τσιγαρόβηχας είναι συνήθως χειρότερος, όταν ξυπνάτε. Σταδιακά βελτιώνεται με την πάροδο της ημέρας. Αν καπνίζετε, έχετε τον βήχα που είναι γνωστός και ως ”βήχας του καπνιστή”. Πρέπει να γνωρίζετε ότι στην πραγματικότητα αυτό είναι ένα φυσιολογικό πράγμα. Είναι ένα σημάδι ότι το σώμα σας προσπαθεί να αντιμετωπίσει το κακό που του κάνετε. Προσπαθεί να θεραπεύσει τον εαυτό του.

Ακολουθούν πέντε συμπτώματα

Βήχας με αίμα: Εάν φτύνετε αίμα, ακόμη και ένα μικρό ποσό για μία μόνο φορά, είναι σημαντικό να ενημερώσετε το γιατρό σας. Αυτό, διότι θα πρέπει να σας ελέγξει.

Βραχνάδα: Αν έχετε μια βραχνή φωνή, που διαρκεί περισσότερο από μερικές ημέρες ή δεν συνοδεύεται από άλλα τυπικά συμπτώματα κρυολογήματος, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Η βραχνάδα σε άτομα που καπνίζουν μπορεί να οφείλεται σε πολλές συνθήκες. Όχι, μόνο σε προβλήματα στους πνεύμονες.

Συριγμός: Στην περίπτωση που ο βήχας σας συνοδεύεται από συριγμό, θα μπορούσε να υποδηλώνει άσθμα.

Δυσκολία στην αναπνοή: Εάν αισθάνεστε ανήμποροι να ανασάνετε κανονικά ή έχετε δύσπνοια κάθε φορά που επιχειρείτε να ανεβείτε μία σκάλα, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε το γιατρό σας.

Ανεξήγητη απώλεια βάρους: Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ευχαριστημένοι αν χάσουν μερικά κιλά, αλλά αν δεν προσπαθείτε, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι για κάτι σοβαρό. Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας για να διαλευκάνει την υπόθεση.

Θεραπείες για να αισθανθείτε καλύτερα:

Τσιγαρόβηχας – Πίνετε αρκετό νερό: Δεν είναι τυχαίο που οι γιατροί και οι ειδικοί σε θέματα υγείας πάντα σας συνιστούν να πίνετε περισσότερο νερό για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε κάθε πρόβλημα υγείας, από τις αλλεργίες μέχρι την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος. Αποδεικνύεται ότι η κατανάλωση 6-8 ποτηριών νερού την ημέρα βοηθά στην ανακούφιση του βήχα του καπνιστή, επειδή αραιώνει τη βλέννα στους πνεύμονες και τον λαιμό σας. Οι γαργάρες με χλιαρό αλατόνερο μπορούν επίσης να προσφέρουν κάποια ανακούφιση στον ερεθισμένο λαιμό.

Απλά προσθέστε μέλι: Προσθέτοντας λίγο μέλι στο τσάι σας ή απλά αν τρώτε ένα κουταλάκι από καλό, αγνό μέλι μπορεί να απαλύνει πραγματικά το λαιμό σας. Την γεύση του ξεπερνούν μόνο οι αντιβακτηριακές του ιδιότητες!

Τσιγαρόβηχας – Παστίλιες λαιμού: Οι κλασικές παστίλιες για τον βήχα θα μειώσουν τον ερεθισμό που οδηγεί σε βήχα. Οι παστίλιες με βιταμίνη C μπορεί να παρέχουν την ίδια ανακούφιση για το λαιμό σας, αλλά έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα των βιταμινών που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Ατμός από ευκάλυπτο ή μέντα στο δωμάτιο: Είτε αφήσετε ατμό από βρασμένο ευκάλυπτο, είτε ατμό από βρασμένα φύλλα μέντας ως ένα ιδιότυπο υγραντήρα στο δωμάτιό σας, θα σας βοηθήσει να αναπνέετε καλύτερα.

Ύπνος με το κεφάλι σας ελαφρώς ανασηκωμένο: Στηρίξτε το κεφάλι σας σε 1-2 μαξιλάρια, ενώ κοιμάστε, για να ελαχιστοποιηθεί η αποστράγγιση της βλέννας προς τον λαιμό σας, που οδηγεί σε βήχα. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι αυτός ο τρόπος είναι πολύ αποτελεσματικός. Δεν αφήνει τον λαιμό σας να γεμίζει με βλέννα και έτσι αισθάνεστε πολύ καλύτερα την επόμενη μέρα, ειδικά το πρωί.

Να τρώτε υγιεινά και να ασκείστε: Αυτά τα δύο αποτελούν ουσιαστικό μέρος κάθε υγιεινού τρόπου ζωής. Ακριβώς επειδή καπνίζετε, πρέπει να προσέχετε ακόμα παραπάνω την υγεία σας.

Πηγή: https://www.newsitamea.gr/2020/10/22/tsigarovichas-ta-symptomata-poy-prepei-na-sas-anisychoyn-oi-sovares-epiplokes-6-tropoi-na-apallageite/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Smartphones: Τελικά πόσο μας βλάπτει η ακτινοβολία που εκπέμπουν;

Τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται συχνά για μεγάλες χρονικές περιόδους από ανθρώπους όλων των ηλικιών στις μέρες μας. Από τότε που το κινητό μπήκε στη ζωή...

Οδηγός βιοδεικτών και για τους Έλληνες ασθενείς από την ΕΛΛΟΚ

Ένας νέος οδηγός που στόχο έχει να βοηθήσει τους ασθενείς που θα λάβουν εξατομικευμένη θεραπεία να κατανοήσουν καλύτερα τους ελέγχους καρκινικών βιοδεικτών για ορθότερη...

Το σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς

Νέες μελέτες ρίχνουν φως στη σχέση της ψυχολογικής κατάστασης ενός ατόμου και την εμφάνιση καρδιολογικών παθήσεων - Για τη μυοκαρδιοπάθεια από στρες / καταπόνηση...

Ετικέτες