Υπουργείο Υγείας: Έρχονται ιατρικές υπηρεσίες από τηλέφωνο και βίντεο για τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα – Τι σχεδιάζεται

Υπουργείο Υγείας: Έρχονται ιατρικές υπηρεσίες από τηλέφωνο και βίντεο για τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα – Τι σχεδιάζεται

Δείτε τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας για τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας.

Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει την υλοποίηση ενός νέου προγράμματος τηλεσυμβουλευτικής ώστε να παρέχονται τηλεφωνικά ή μέσω βιντεοκλήσης συμβουλές και υπηρεσίες σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας.

Ήδη από το υπουργείο Υγείας έχει επιλεγεί το πρόγραμμα ενώ ετοιμάζονται και τα απαραίτητα κλινικά πρωτόκολλα τα οποία θα χρησιμοποιούνται από τους γιατρούς που θα αναλάβουν να θεραπεύουν «ηλεκτρονικά» τους πάσχοντες.

Με τα πρωτόκολλα θα προσδιορίζονται επ’ ακριβώς οι οδηγίες που θα πρέπει να δίνονται στους χρονίως πάσχοντες, προκειμένου να τηρούνται όλοι οι κανόνες που επιβάλλονται από την ιατρική.

Στο πλαίσιο αυτό μία νέα ομάδα εργασίας που δημιουργήθηκε από το υπουργείο Υγείας και αποτελείται από 31 ειδικούς επιστήμονες αλλά και από στελέχη του υπουργείου, καλείται να αναπτύξει τα κλινικά πρωτόκολλα για την παροχή των υπηρεσιών τηλεσυμβουλευτικής.

Ταυτόχρονα στο πόρισμά της η νέα ομάδα εργασίας θα πρέπει να δημιουργήσει και όλες τις τεχνικές παραμέτρους ώστε οι «ψηφιακές» υπηρεσίες που θα παρέχονται, να ενσωματώνονται και στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (ΑΗΦΥ) των χρονίως πασχόντων.

Υπουργείο Υγείας: Η διαδικασία

Οι ασθενείς θα παρακολουθούνται από συμβεβλημένους γιατρούς αλλά και από γιατρούς του δημοσίου οι οποίοι θα αναλάβουν όλη τη θεραπεία των πασχόντων, ώστε να μη χρειάζεται να μετακινούνται στα νοσοκομεία ή σε άλλες μονάδες υγείας.

Στόχος είναι να μπορούν οι πολίτες που έχουν χρόνια νοσήματα, να απευθύνονται άμεσα σε γιατρούς για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν. Με τον τρόπο αυτό βέβαια η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιδιώκει και να ελαφρύνει τις Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αλλά και τα νοσοκομεία από τις συνεχείς επισκέψεις των ασθενών με χρόνια προβλήματα, όταν οι δυσκολίες αυτές θα μπορούσαν να λύνονται και μέσω τηλεσυμβουλευτικής από το σπίτι.

Να σημειωθεί ότι με βάση έρευνες που έχουν γίνει στην χώρα μας και είναι στα χέρια του υπουργείου Υγείας, περίπου 4 στις 10 επισκέψεις στα νοσοκομεία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με την παροχή άλλων υπηρεσιών υγείας.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/01/blog-post_74.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Πρώτη επέμβαση με χρήση υπερήχων σε ασθενή με Αλτσχάιμερ

Μια ηλικιωμένη ασθενής που έπασχε από Αλτσχάιμερ υποβλήθηκε στην πρώτη αναίμακτη επέμβαση εγκεφάλου με εστιασμένους υπερήχους. Πρόκειται για μια εξαιρετικά πρωτοποριακή επέμβαση, ένα σπουδαίο...

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 17.4.2024 – Μελέτες

to be continued..... OMT:optical medical therapy Κατάλληλοι για την μελέτη ήταν ασθενείς που  προέκυψαν μετά από  ΣΦ  για  XΣΝ(83%) και ΟΣΣ με  ένοχη ευάλωτη πλάκα (>50%)...

Νέα εποχή στις επεμβάσεις καρδιάς, χωρίς στερνοτομές

Η καρδιοχειρουργική έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη νέων, λιγότερο επεμβατικών τεχνικών που μειώνουν τον χρόνο νοσηλείας και επιταχύνουν εντυπωσιακά την...

Ετικέτες