Με ποιο πρωτόκολλο επιστρέφουν από σήμερα στις θέσεις τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Στις θέσεις τους γυρίζουν από σήμερα οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, μετά από 16 μήνες τος καθεστώς της αναστολής εργασίας. Ωστόσο, οι εν λόγω υγειονομικοί θα πρέπει να τηρούν πρωτόκολλο, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση με στόχο την προστασίας της δημόσιας υγείας κατά της Covid-19.

Συγκεκριμένα, κατά τη ΚΥΑ η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 31 Δεκεμβρίου, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, περιλαμβανόμενου του ιατρικού, παραϊατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και υποστηρικτικού προσωπικού που επιστρέφει στις υγειονομικές δομές, μετά τη λήξη ισχύος του άρθρου 206 του ν.4820/2021 (Α’ 130), θα πρέπει να εφαρμόζουν τα εξής μέτρα:

  1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95 ή ΚΝ95)
  2. Να υποβάλλεται σε διαγνωστικό έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α’ 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ενημερώνουν για το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου στον προϊστάμενο της δομής που εργάζεται.
  3. Ειδικώς το ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δομών που επιστρέφει μετά την αναστολή δεν παρέχει τις υπηρεσίες του σε κλινικές κλειστής νοσηλείας όπως Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Μονάδες Ογκολογικές και Μονάδες Νεογνών.
  4. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στην Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων κάθε δομής υγείας να εξειδικεύει τις κλινικές κλειστής νοσηλείας και να αποφασίζει σε ποιες επιπλέον Μονάδες της δομής το εν λόγω προσωπικό δεν παρέχει τις υπηρεσίες του.

Κατόπιν της λήψης των παραπάνω μέτρων, ο προϊστάμενος κάθε δομής υγείας οφείλει να υποβάλει στη διοίκηση της δομής που προΐσταται σε εβδομαδιαία βάση έκθεση περί τήρησης ή μη των ως άνω μέτρων για το ανεμβολίαστο ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Τα ίδια μέτρα για τηνν υποχρεωτική διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα με rapid test υποχρεούται και το προσωπικό των νοσοκομείων που έχει λάβει ειδική εξαίρεση από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, σύμφωνα με το ίδιο ΦΕΚ.

Πηγή: https://virus.com.gr/me-poio-protokollo-epistrefoyn-apo-simera-stis-theseis-toys-oi-anemvoliastoi-ygeionomikoi/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για την σκόνη: Ποιοι θα πρέπει να αποφύγουν να βγουν από το σπίτι

Τι αναφέρουν οι οδηγίες για την προστασία της υγείας των ασθενών και του γενικού πληθυσμού, από την σκόνη. Το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν της τακτικής προβλεπόμενης...

Όλοι έχουμε Πνευμόνια! Πνευμονολόγο; Εκστρατεία ευαισθητοποίησης της ΕΠΕ με πρωταγωνιστές- έκπληξη

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ «Τι κοινό έχουμε όλοι εμείς με έναν δύτη, έναν κλαρινετίστα, έναν αθλητή της άρσης βαρών και μια τηλεπαρουσιάστρια;» Μία, μεταξύ άλλων πιθανών απαντήσεων,...

Πόσο σχετίζεται η διατροφική πρόσληψη αλατιού με την εμφάνιση νεφρικής νόσου?

Η αυξημένη κατανάλωση αλατιού έχει συσχετισθεί με εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου, εντούτοις, η συσχέτιση με την εμφάνιση χρόνιας νεφρικής νόσου (ΧΝΝ) δεν είναι γνωστή. Στην...

Ετικέτες