Υπουργείο Υγείας: Έρχεται νέα Task Force για τις αλλαγές στα νοσοκομεία – Τι σχεδιάζεται

Τι σχεδιάζει να αλλάξει στα νοσοκομεία το υπουργείο Υγείας

Σε αλλαγές εξπρές ετοιμάζεται το υπουργείο Υγείας να προχωρήσει στα νοσοκομεία το επόμενο διάστημα ώστε να λειτουργούν με τα λιγότερα προβλήματα.

Μπορεί οι καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία να πάγωσαν τις όποιες ανακοινώσεις αλλά ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχοντας πλέον μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία σκοπεύει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, που έχει διαφημίσει δεόντως η κυβέρνηση από την πανδημία ακόμη.

Για το λόγο αυτό στο υπουργείο Υγείας έχουν συγκροτηθεί ανεπίσημα διάφορες ομάδες που αποτελούνται και από παλιούς γνώριμους του υπουργού και έχουν επιφορτιστεί να σχεδιάσουν την επόμενη ημέρα για το ΕΣΥ.

Έρχεται νέα Task Force στο υπουργείο Υγείας

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ετοιμάζει να δημιουργήσει μια ακόμη νέα Task Force η οποία θα ασχοληθεί με την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ και των νοσηλευτικών μονάδων.

Όπως λένε οι ίδιες πηγές, η ομάδα που θα σχηματισθεί και θα περιλαμβάνει διάφορους εμπειρογνώμονες, θα αναλάβει να σχεδιάσει το νέο ΕΣΥ ενώ θα προχωρήσει και σε προτάσεις προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό τα μέλη της νέας επιτροπής θα εστιάσουν στην επέκταση των ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Εξάλλου το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει σειρά συνεργασιών στο πλαίσιο των ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία τόσο για κτιριακές υποδομές, όσο και για νοσηλείες και εξετάσεις.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με το Μαξίμου περιλαμβάνει τα εξής:

–Μακροχρόνιες συμβάσεις με ιδιωτικές κλινικές ώστε να νοσηλεύονται ασθενείς από το ΕΣΥ όταν υπάρχει πληρότητα 100%.

–Ιδιωτικά εργαστήρια θα αναλάβουν να πραγματοποιούν τις εξετάσεις των ασθενών ειδικά σε Κέντρα Υγείας που στερούνται σύγχρονου εξοπλισμού. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να αξιοποιηθεί και το σύστημα της τηλεϊατρικής.

-Με ΣΔΙΤ όμως αναμένεται να δημιουργηθούν ακόμη και νέες πτέρυγες σε νοσοκομεία παρότι έχουν ήδη εξασφαλιστεί εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ανακατασκευή των δημοσίων μονάδων υγείας.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/09/task-force.html?m=1

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου: Η γνήσια μεταρρύθμιση

Η καλύτερη λοιπόν διαχείριση αντανακλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, καθώς όταν ένας φορέας έχει καλύτερα αποτελέσματα και αξιολόγηση, αυτομάτως υπηρετεί και...

Υπέρογκα ποσά δαπανώνται για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Κοινωνική δράση της ΕΚΕ με ενημέρωση και δωρεάν εξετάσεις

Το κόστος της καρδιαγγειακής νόσου στην Ευρώπη  προκαλεί σοκ.  Σε μια ολοκληρωμένη ανάλυση στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας που έλαβε χώρα στο Άμστερνταμ ανακοινώθηκε...

Σε δημόσια διαβούλευση σ/ν για μείωση αναμονής για χειρουργεία & έλεγχο των ελλείψεων στα φάρμακα

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων, τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος παρακολούθησης της διακίνησης...

Ετικέτες