Τμήμα Αιμόστασης Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας

Η Διοικούσα Επιτροπή (ΔΕ) του Τμήματος Αιμόστασης της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας (Hellenic Society of Haematology, ΕΑΕ) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνει 2 πολύ σημαντικά οργανωτικά «βήματα», που θα συνεισφέρουν στην ερευνητική δραστηριότητα του Τμήματος, αλλά και της ΕΑΕ γενικότερα:

1)      Δημιουργούνται 3 Ομάδες Εργασίας στο Τμήμα Αιμόστασης (Θρομβοεμβολικών Παθήσεων Ενηλίκων, Αιμορραγικών Διαθέσεων Ενηλίκων, Αιμοστατικών Διαταραχών Παίδων), με αντίστοιχες 5μελείς Συντονιστικές Επιτροπές, με κύριους στόχους την υποστήριξη των Μητρώων Καταγραφής του Τμήματος, την εκπόνηση ερευνητικών πρωτοκόλλων και την εκπόνηση Πανελλαδικών κατευθυντήριων οδηγιών.

2)      Ολοκληρώνονται και μπαίνουν σε λειτουργία στις αρχές του 2024 -με την πολύτιμη συνδρομή του ΕΚΕΤΑ- τα 4 νέα Μητρώα Καταγραφής (Registries) ασθενών (Μητρώο Πνευμονικών Εμβολών, Μητρώο Θρομβώσεων σε Ασυνήθεις Θέσεις, Μητρώο Σπάνιων Θρομβοφιλικών Διαταραχών, Μητρώο Αντιφωσφολιπιδικών Συνδρόμων) με αντίστοιχους Principal Investigators (PI) και Co-Investigators (CoI), που θα πλαισιώσουν το ήδη υπάρχον Μητρώο Θρομβοεμβολικών Διαταραχών Παίδων.

Λεπτομέρειες για τα παραπάνω βήματα και τους τρόπους επικοινωνίας με τους Συντονιστές των Ομάδων Εργασίας και τους Υπεύθυνους των Μητρώων Καταγραφής θα αναρτηθούν προσεχώς στο site της ΕΑΕ.

Η ΔΕ του Τμήματος Αιμόστασης προσβλέπει στην όσο το δυνατόν πιο πλατιά συνεργασία και συμμετοχή των Αιματολόγων (και όχι μόνο) στα παραπάνω εγχειρήματα, προς όφελος πρωτίστως των ενηλίκων και παιδιατρικών ασθενών με Αιμοστατικές Διαταραχές στη χώρα μας.

Η ΔΕ του Τμήματος Αιμόστασης

Πρόεδρος: Ηλίας Κυριάκου

Αντιπρόεδρος: Ευφροσύνη Νομικού

Γραμματέας: Φώτιος Γκιρτοβίτης

Μέλη: Βασιλική Δανηλάτου, Ελένη Περγάντου

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Τι αλλάζει στους κανονισμούς της ΕΕ για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα

Μετατροπές στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρότεινε το Συντονιστικό Όργανο Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (MDCG). Οι μεταβολές αφορούν στις Ιατρικές Συσκευές (EU MDR) και στις Ιατρικές Συσκευές για Διαγνωστικούς Σκοπούς...

Σύμπλοκη στεφανιαία νόσος: Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται

Ποιοι ασθενείς πάσχουν από τη νόσο αυτή. Οι σύγχρονοι τρόποι διάγνωσης και θεραπείας. Καινοτόμες τεχνολογίες, εξελιγμένα εργαλεία και προηγμένα συστήματα απεικόνισης προσφέρουν εντυπωσιακές δυνατότητες στην...

Ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία: Τι είναι;

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να είναι υπερβολικά ευαίσθητος στα ηλεκτρομαγνητικά ρεύματα; Ή πρόκειται για κάποιο άλλο πρόβλημα; Για πολλούς ανθρώπους, οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι ένα πολύ...

Ετικέτες