Τι ισχύει και τι αλλάζει στα ταξίδια με πλοία

Διευκρινήσεις ως προς την επιτρεπόμενη πληρότητα στα πλοία αναμένεται να δοθούν τις επόμενες ημέρες, μετά και την ανακοίνωση των νέων υγειονομικών μέτρων.

Ως προς τη χρήση μάσκας δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα. Θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική για επιβάτες και πληρώματα τόσο στους εσωτερικούς, όσο και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων.

Ως προς την πληρότητα, εκεί τα δεδομένα είναι μπερδεμένα, μιας και μέχρι τις 6/11 ισχύουν μέτρα που παραπέμπουν στα παλιά επίπεδα του υγειονομικού χάρτη τα οποία ήταν τέσσερα και από το βράδυ του Σαββάτου έγιναν δύο

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι στα επιβατηγά και επιβατηγά– οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές διασφαλίζεται η μεταφορά ανά επίπεδο:

α) χαμηλό: του 80% του συνολικού αριθμού επιβατών των πλοίων ή του 85% εφόσον το πλοίο διαθέτει καμπίνες,

β) μέτριο: του 65% του συνολικού αριθμού επιβατών των πλοίων ή του 70% εφόσον το πλοίο διαθέτει καμπίνες,

γ) υψηλό: του 50% του συνολικού αριθμού επιβατών των πλοίων ή του 55% εφόσον το πλοίο διαθέτει καμπίνες,

δ) πολύ υψηλό: του 50% του συνολικού αριθμού επιβατών των πλοίων ή του 55% εφόσον το πλοίο διαθέτει καμπίνες

Σε δρομολογιακές γραμμές με περισσότερους από δύο προορισμούς και εφόσον υφίστανται διαφορετικά επίπεδα μέτρων κατά την εκτέλεση κάθε δρομολογίου, τηρείται η πληρότητα του αυστηρότερου επιπέδου προληπτικών μέτρων καθ’ όλη τη διαδρομή των πλοίων.

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να τροποποιηθούν τα παραπάνω ποσοστά και να προσαρμοσθούν στα δύο επίπεδα του νέου υγειονομικού χάρτη.

Επίσης ισχύουν:

Συνεχίζει να ισχύει και η τήρηση ελάχιστης απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων, με μέριμνα του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων.

Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων μπορούν να φιλοξενούνται μέχρι τέσσερα (4) άτομα, εφόσον είναι είτε συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού είτε άτομα με αναπηρία με το συνοδό τους, σε διαφορετική περίπτωση (2) μεμονωμένοι επιβάτες ή μέλη πληρώματος, αντιστοίχως.

Η κάλυψη των καθισμάτων αεροπορικού τύπου ανέρχεται στο πενήντα τοις εκατό (50%).

Πηγή: https://cyclades24.gr/2020/11/ti-ischyei-kai-ti-allazei-sta-taxidia-me-ploia/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Η παχυσαρκία και τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα παίζουν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στην κακή κατάσταση της υγείας

Η παχυσαρκία, η υψηλή αρτηριακή πίεση και τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μεταξύ άλλων μεταβολικών προβλημάτων, οδηγούν σήμερα σε απώλεια σχεδόν του 50%...

Ψηφιακός αναλφαβητισμός: Οι γενιές που έχουν μείνει πίσω στην Ελλάδα

Είναι Τετάρτη μεσημέρι στη λαϊκή αγορά. Πίσω από έναν πάγκο γεμάτο μαρούλια, κρεμμυδάκια, σπανάκι, βλίτα και λοιπά λαχανικά βρίσκεται μια κυρία γύρω στα 70....

19 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Ακαδημίας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η 19η Μαΐου καθιερώθηκε το 2010 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Γενικών Ιατρών...

Ετικέτες