Συναγερμός από βακτήρια που «τρώνε τη σάρκα» – Τρεις θάνατοι

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στις υγειονομικές Αρχές των ΗΠΑ, ο εντοπισμός ενός σπάνιου βακτηρίου που τρώει τη σάρκα και το οποίο έχει προκαλέσει τους θανάτους τουλάχιστον τριών ανθρώπων στη χώρα.

Το συγκεκριμένο βακτήριο μπορεί να εντοπιστεί σε ζεστά, αλμυρά νερά ή σε ωμά οστρακοειδή. Την είδηση των τριών θανάτων, δύο στο Κονέκτικατ κι έναν στη Νέα Υόρκη επιβεβαίωσαν την Τετάρτη οι Αρχές.

Μάλιστα οι τρεις θάνατοι έχουν σημάνει συναγερμό στις Αρχές με αποτέλεσμα να προειδοποιούν τους πολίτες για τους δυνητικούς κινδύνους κατανάλωσης ωμών οστρακοειδών ή της έκθεσης σε θαλασσινό και γλυφό νερό.

Προειδοποίηση για τους πολίτες

Σύμφωνα με τον Κρίστοφερ Μπόιλ, διευθυντή επικοινωνίας του υπουργείου Δημόσιας Υγείας, δύο άνθρωποι στο Κονέκτικατ πέθαναν αφού μολύνθηκαν από το βακτηρίδιο Vibrio vulnificus, σε δύο διαφορετικές παραλίες στο Long Island Sound.

Ένα τρίτο άτομο που είχε μολυνθεί τον Ιούλιο πέθανε επίσης από βακτηριακή λοίμωξη στην κομητεία Suffolk της Νέας Υόρκης, καθώς είχε φάει ωμά στρείδια σύμφωνα με το υπουργείου. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Μπόιλ και τα τρία άτομα ήταν μεταξύ 60 και 80 ετών.

Σε μία ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Κάθι Χότσουλ ανέφερε πως οι Αρχές ερευνούν τις μολύνσεις καθώς το υπουργείο Υγείας έχει δώσει οδηγίες σε όσους παρέχουν υπηρεσίες υγείας να σκεφθούν τη μόλυνση vibriosis, όταν κάνουν διάγνωση για μολύνσεις πληγών ή σηψαιμία αγνώστου προελεύσεως.

«Παρόλο που είναι σπάνια, τα βακτήρια vibrio έχουν δυστυχώς εντοπιστεί την περιοχή και μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνα», ανέφερε αρχικά η Χότσουλ.

«Καθώς ερευνούμε περισσότερο, είναι σημαντικό οι πολίτες της Νέας Υόρκης να είναι σε εγρήγορσή και να λάβουν υπεύθυνα όλα τα μέτρα ασφαλείας για να διατηρήσουν τους εαυτούς τους και τους αγαπημένους τους ασφαλείς. Να προστατεύουν ανοιχτές πληγές από το θαλασσινό και για εκείνους που έχουν καταβεβλημένο ανοσοποιητικό να αποφεύγουν οστρακοειδή που είναι ωμά ή που δεν έχουν μαγειρευτεί αρκετά και μπορεί να μεταφέρουν βακτήρια», προσέθεσε.

Τι είναι το βακτηρίδιο Vibrio vulnificus

Το βακτηρίδιο Vibrio vulnificus εμφανίζεται σε παράκτια περιβάλλοντα με αλμυρό νερό. Μεταξύ του Μαΐου και του Οκτωβρίου, όταν ο καιρός είναι θερμότερος, παρατηρούνται υψηλότερες συγκεντρώσεις. Σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι λοιμώξεις μπορεί να προκύψουν όταν μια ανοιχτή πληγή έρθει σε επαφή με θαλασσινά που είναι ωμά ή δεν έχουν μαγειρευτεί αρκετά ή με τους χυμούς τους καθώς και με αλμυρό ή γλυφό νερό.

Σε μία δήλωση στον Guardian την Πέμπτη, ένας εκπρόσωπος από το υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Κονέκτικατ (DPH), ανέφερε ότι τα δύο άτομα που έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή είχαν ανοιχτά κοψίματα ή πληγές ή υπέστησαν νέα τραύματα κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων που πιθανώς οδήγησαν στις μολύνσεις.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/08/blog-post_21.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Σχετίζεται η λιποπρωτεΐνη (α) με τον καρδιαγγειακό κίνδυνο ανεξάρτητα από την παρουσία αθηροσκληρωτικής καρδιαγγειακής νόσου?

Σχετίζεται η λιποπρωτεΐνη (α) με τον καρδιαγγειακό κίνδυνο ανεξάρτητα από την παρουσία αθηροσκληρωτικής καρδιαγγειακής νόσου?Η λιποπρωτεΐνη (α) αποτελεί έναν αιτιολογικό παράγοντα εμφάνισης καρδιαγγειακής...

Μαγνητική τομογραφία σε πέντε λεπτά από ελληνική startup

Το λογισμικό της Corsmed συνθέτει εικόνες μαγνητικής τομογραφίας, χωρίς να έχει τον ασθενή μέσα στον μαγνητικό τομογράφο άν σήμερα μπείτε σε έναν μαγνητικό τομογράφο για να απεικονίσετε...

Πνευμονική εμβολή: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η πνευμονική εμβολή παραμένει ένας ισχυρός παράγοντας νοσηρότητας και θνητότητας των ασθενών ιδιαίτερα στα νοσοκομεία. Πνευμονική εμβολή είναι η απόφραξη ενός ή περισσοτέρων κλάδων της...

Ετικέτες