Σύλλογος Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: Αναγκαία η αναβάθμιση των Παιδοκαρδιοχειρουργικών Κέντρων

Με το αίτημα της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Καρδιολογίας για ενίσχυση του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία συντάσσεται ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Ο σύλλογος ζητά την ενίσχυση και του Ωνάσειου.

Στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος  τονίζει «τα Νοσοκομείο Παίδων « Αγία Σοφία» και το Ωνάσειο είναι εξίσου δημόσια κέντρα και επιθυμούμε να λειτουργούν και τα δύο σε υψηλό επίπεδο για τα παιδιά μας». Ο σύλλογος «Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» τίθεται υπέρ  της ενίσχυσης του ΕΚΑΣΚΑΠ και του Ωνάσειου, σχολιάζοντας «η όποια ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο δημοσίων κέντρων, ή και μία ενδεχόμενη συγχώνευσή τους, αν την προκρίνουν οι ειδικοί επιστήμονες, δεν μας βρίσκει αντίθετους».

Με νόημα ο σύλλογος αναφέρει ότι είναι ευρέως γνωστή η ύπαρξη από ετών σοβαρής δυσλειτουργίας στο ΕΚΑΣΚΑΠ, τονίζοντας ότι «μια στενή συνεργασία τουλάχιστον των δύο δημοσίων κέντρων μεταξύ τους, ίσως δε και των ιδιωτικών, φαίνεται επιβεβλημένη. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουν όλοι να ιεραρχούν ψηλότερα την υγεία των παιδιών μας».
Η υφιστάμενη κατάσταση ταλαιπωρεί τους γονείς. Με την ευχή της αναβάθμισης των δυο καρδιοχειρουργικών κέντρων, ο σύλλογος «Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» επισημαίνει ότι «οι γονείς όμως που τα παιδιά τους έχουν ανάγκη ΤΩΡΑ, δεν μπορούν να περιμένουν πότε θα γίνουν προσλήψεις, πότε θα εκπαιδευτεί προσωπικό και πότε θα γίνει ό,τι άλλο κρίνουν οι ειδικοί ώστε το ΕΚΑΣΚΑΠ να λειτουργεί πλήρως και σε υψηλό επίπεδο».   Ο σύλλογος επισημαίνει πως οι γονείς έχουν «ανάγκη να γνωρίζουν ΤΩΡΑ  ποια είναι τα αποτελέσματα σε όλα τα παιδοκαρδιοχειρουργικά κέντρα, ώστε να μπορούν να στηρίζουν τις αποφάσεις τους σε πραγματικά δεδομένα, και χρειάζονται ΤΩΡΑ πλήρη κάλυψη των νοσηλίων από το δημόσιο ταμείο, ανεξάρτητα από την επιλογή τους».

Ήδη ο σύλλογος «Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» έχει χαιρετίσει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την συγκρότηση από το Υπουργείο Υγείας της Επιτροπής Καρδιοχειρουργικής Παίδων και Συγγενών Καρδιοπαθειών του ΚΕΣΥ,  απαρτιζόμενη από καταξιωμένους Έλληνες επιστήμονες, στην οποία ανέθεσε να εισηγηθεί τα δέοντα μέτρα στο Υπουργείο. Σε αυτή εκπροσωπείται δια της προέδρου του συλλόγου. Ωστόσο,  σύλλογος  εκφράζει την σοβαρή ανησυχία της διότι καμία από τις εισηγήσεις αυτές δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί

Από την πλευρά του ο σύλλογος ζητά από την Πολιτεία να μην καθυστερεί και να υλοποιήσει ταχύτατα τις εισηγήσεις των καταξιωμένων ειδικών επιστημόνων. «Η πολύχρονη περίοδος του προβληματισμού, των συζητήσεων και των χρήσιμων διαβουλεύσεων είναι πλέον επιτακτικό να αντικατασταθεί από συγκεκριμένες αποφάσεις και έργα» τονίζει ο σύλλογος.

Πηγή: https://virus.com.gr/syllogos-i-kardia-toy-paidioy-anagkaia-i-anavathmisi-ton-paidokardiocheiroyrgikon-kentron/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Ασπιρίνη: Κάνει τελικά καλό στην καρδιά;

Η ασπιρίνη έχει αδιαμφισβήτητα κάποια αποδεδειγμένα οφέλη για την καρδιά. Εκτός από την ανακούφιση από τον πόνο, την μείωση του πυρετού και την μείωση...

Διάρκεια αντιαιμοπεταλιακής αγωγής μετά από σύνθετη διαδερμική στεφανιαία παρέμβαση σε ασθενείς υψηλού αιμορραγικού κινδύνου: υπο-ανάλυση της μελέτης MASTER DAPT. 

Στη μελέτη MASTER DAPT, 3.383 ασθενείς υποβλήθηκαν σε απλή διαδερμική στεφανιαία παρέμβαση (percutaneous coronary intervention, PCI) και 1.196 ασθενείς υποβλήθηκαν σε σύνθετη PCI...

Δωρεάν εξετάσεις με SMS για καρδιαγγειακά και 2 τύπους καρκίνου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Στις 24 Νοεμβρίου το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ ενέκρινε 321 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικού ελέγχου για καρκίνο τραχήλου της μήτρας, παχέος εντέρου...

Ετικέτες