Πρώτο σε εξυπηρετούμενους ασθενείς το ΠΑΓΝΗ ανάμεσα στα 120 νοσοκομεία της χώρας 

To Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου είναι το πρώτο σε επισκεψιμότητα ασθενών νοσοκομείο στη χώρα και δέχεται μεγαλύτερη πίεση ακόμα και από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Δεκάδες χιλιάδες ασθενείς καλούνται να εξυπηρετήσουν και άλλα δύο νοσοκομεία της Κρήτης που, με βάση τον αριθμό των πολιτών που υποδέχονται, φιγουράρουν στην πρώτη 15άδα, ανάμεσα στα 120 νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας: το Βενιζέλειο, στην 7ηκαι το νοσοκομείο Χανίων στην 15η θέση, αντιστοίχως.

Τα εντυπωσιακά στοιχεία παρουσιάστηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 10 Αυγούστου, στην ΥΠΕ Κρήτης, από τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων Αγ. Γεώργιος, Γιώργο Μπέα. Προέρχονται δε από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Υγείας, τα οποία επεξεργάστηκε ο ίδιος.

Τα στοιχεία για το 2022

Σύμφωνα με αυτά, το 2022, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου εξετάστηκαν 138.375 ασθενείς στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία (ΤΕΙ), 82.943 στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ), 30.645 στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας (πρώην απογευματινά ιατρεία) και ο συνολικός αριθμός των εξετασθέντων ασθενών ανήλθε σε 251.963. Με βάση αυτά τα στοιχεία, το ΠΑΓΝΗ εξυπηρέτησε τους περισσότερους ασθενείς από όλα τα νοσοκομεία της χώρας, αφήνοντας πίσω του ιδρύματα, όπως το Παπαγεωργίου, το Αττικό, το Ιπποκράτειο και το Γεννηματάς.

Στην έβδομη θέση κατατάσσεται το Βενιζέλειο, το οποίο εξυπηρέτησε 122.785 ασθενείς στα ΤΕΙ, 84.426 στο ΤΕΠ, 11.348 στα απογευματινά και συνολικά 218.559.

Στην 15η θέση βρίσκεται το νοσοκομείο Χανίων, με 76.772 εξυπηρετηθέντες ασθενείς στα ΤΕΙ, 75.726 στο ΤΕΠ, 15.401 στα απογευματινά ιατρεία και 167.899 στο σύνολο.

Σε επίπεδο υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης, στα νοσοκομεία του νησιού εξετάστηκαν 485.667 ασθενείς στα ΤΕΙ, 363.776 στο ΤΕΠ, 82.731 στο πλαίσιο της ολοήμερης και 932.174 στο σύνολο.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

Κληθείς να σχολιάσει τα δεδομένα αυτά, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Αλέξανδρος Πατριανάκος απέδωσε την αθρόα προσέλευση του κόσμου στα νοσοκομεία σε μια σειρά από λόγους. Κατ’ αρχάς, όπως είπε, η δημόσια υγεία στην Κρήτη δεν είναι σε τόσο κακή κατάσταση όσο λέγεται, ενώ και ο κόσμος εμπιστεύεται τα νοσοκομεία. Από την άλλη, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, όπως ανέφερε, δεν αποτελεί ανάχωμα και όλοι αυτοί οι λόγοι οδηγούν τον κόσμο στα δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα το φορτίο για τους γιατρούς να είναι μεγάλο.

Όπως ο ίδιος τόνισε, «με βάση αυτά τα δεδομένα, θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις προκειμένου να ενισχυθούν τόσο η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας όσο και τα νοσοκομεία, στα οποία, καθίσταται σαφές πλέον, πως θα πρέπει να γίνουν νέα οργανογράμματα, προκειμένου να μπορέσουν αυτά να ανταπεξέλθουν στις νέες προκλήσεις».

Πηγή: https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/iraklio/irakleio-proto-se-eksypiretoumenous-astheneis-to-pagni-anamesa-sta-120-nosokomeia-tis-xoras/?amp

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου: Η γνήσια μεταρρύθμιση

Η καλύτερη λοιπόν διαχείριση αντανακλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, καθώς όταν ένας φορέας έχει καλύτερα αποτελέσματα και αξιολόγηση, αυτομάτως υπηρετεί και...

Υπέρογκα ποσά δαπανώνται για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Κοινωνική δράση της ΕΚΕ με ενημέρωση και δωρεάν εξετάσεις

Το κόστος της καρδιαγγειακής νόσου στην Ευρώπη  προκαλεί σοκ.  Σε μια ολοκληρωμένη ανάλυση στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας που έλαβε χώρα στο Άμστερνταμ ανακοινώθηκε...

Σε δημόσια διαβούλευση σ/ν για μείωση αναμονής για χειρουργεία & έλεγχο των ελλείψεων στα φάρμακα

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων, τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος παρακολούθησης της διακίνησης...

Ετικέτες