back to top

Προσωπικός γιατρός: Τι εξετάζεται

Προσωπικός γιατρός: Σβήνουν γράφουν για να βρουν νέα κίνητρα στους γιατρούς – Τι εξετάζεται

Τα νέα κίνητρα που εξετάζει το υπουργείο Υγείας ώστε ο προσωπικός γιατρός να περάσει τα προσκόμματα

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αφού ο προσωπικός γιατρός προχωρά με ρυθμούς χελώνας λόγω της μη συμμετοχής των γιατρών.

Η υπόθεση «προσωπικός γιατρός» αποδεικνύεται πως είναι μεγάλο αγκάθι για την κυβέρνηση αφού ο ιατρικός κόσμος μοιάζει να έχει ξεχάσει τον θεσμό. Αν και το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης αλλά και του υπουργού Υγείας ήταν να λειτουργήσει το νέο σύστημα καθώς είναι και μνημονιακή υποχρέωση, ο θεσμός καταρρέει πριν ακόμη εφαρμοσθεί πλήρως.

Δεν είναι τυχαίο πως ο υπουργός Υγείας μετέθεσε για άλλη μία φορά τις ποινές προς τους πολίτες που δεν εγγράφησαν στον προσωπικό γιατρό, έως ότου βρεθούν οι γιατροί για να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός.

Οι ελλείψεις εξακολουθούν να είναι πολύ μεγάλες ειδικά στην Αττική και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα καθώς και στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Προσωπικός γιατρός με αλλεπάλληλες συσκέψεις

Τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr, προκειμένου να βρεθούν τα νέα κίνητρα που θα δοθούν στους ιδιώτες γιατρούς για να τους προσελκύσουν στον θεσμό.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι:

-Να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους ιδιώτες γιατρούς να δημιουργούν τον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας των ασθενών έναντι αμοιβής.

Όμως το πρόβλημα είναι και πάλι η έλλειψη κονδυλίων αφού θα απαιτούνταν τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ για αυτήν τη διαδικασία εάν οι γιατροί πληρώνονταν με το μικρότερο αντίτιμο των 5 ευρώ.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι:

 Να ενταχθούν όλοι οι ιδιώτες γιατροί στο σύστημα και να τους δηλώνει όποιος πολίτης το επιθυμεί.

Όμως και αυτό το σενάριο σκοντάφτει καθώς στην περίπτωση αυτοί οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν κανονικά από την τσέπη τους την επίσκεψη, γεγονός που καταρρίπτει το διακύβευμα της κυβέρνησης περί δωρεάν «προσωπικός γιατρός για όλους».

– Από την άλλη εξετάζεται ακόμη και να δοθούν κάποια προνόμια στους ιδιώτες γιατρούς που έχουν γίνει προσωπικοί γιατροί – όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr – σε αντίθεση με όσους ιδιώτες δεν έχουν πει το «ναι». Τα προνόμια που εξετάζονται είναι κυρίως οικονομικής φύσεως αλλά και αυτό το σενάριο δεν έχει «κλείσει» ακόμη.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2022/12/blog-post_60.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Ποια είναι η νόσος από την οποία πάσχει ο ένας στους δέκα παγκοσμίως

Το 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νεφρολογίας καταγράφει τις νεότερες εξελίξεις και τα σύγχρονα δεδομένα σε ό,τι αφορά στις παθήσεις των νεφρών Με στόχο την ενίσχυση της...

Επεμβατική καρδιολογία: Διακαθετηριακές επεμβάσεις βαλβίδων – Μια ιατρική επανάσταση εν εξελίξει

Για τη διενέργεια πολύπλοκων μορφών διακαθετηριακών επεμβάσεων στις βαλβίδες της καρδιάς, μια εξελισσόμενη ιατρική επανάσταση, γράφουν δύο κορυφαίοι ειδικοί Η επεμβατική καρδιολογία επέφερε ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση της...

Εντολή μη ανάνηψης : Νομικά και ηθικά ζητήματα

Η εφαρμογή των εντολών DNR περιλαμβάνει την εξισορρόπηση του δικαιώματος αυτονομίας του ασθενούς με το καθήκον του επαγγελματία υγείας να διατηρήσει τη ζωή. Η έννοια...

Ετικέτες