Προσωπικός γιατρός: Τι εξετάζεται

Προσωπικός γιατρός: Σβήνουν γράφουν για να βρουν νέα κίνητρα στους γιατρούς – Τι εξετάζεται

Τα νέα κίνητρα που εξετάζει το υπουργείο Υγείας ώστε ο προσωπικός γιατρός να περάσει τα προσκόμματα

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αφού ο προσωπικός γιατρός προχωρά με ρυθμούς χελώνας λόγω της μη συμμετοχής των γιατρών.

Η υπόθεση «προσωπικός γιατρός» αποδεικνύεται πως είναι μεγάλο αγκάθι για την κυβέρνηση αφού ο ιατρικός κόσμος μοιάζει να έχει ξεχάσει τον θεσμό. Αν και το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης αλλά και του υπουργού Υγείας ήταν να λειτουργήσει το νέο σύστημα καθώς είναι και μνημονιακή υποχρέωση, ο θεσμός καταρρέει πριν ακόμη εφαρμοσθεί πλήρως.

Δεν είναι τυχαίο πως ο υπουργός Υγείας μετέθεσε για άλλη μία φορά τις ποινές προς τους πολίτες που δεν εγγράφησαν στον προσωπικό γιατρό, έως ότου βρεθούν οι γιατροί για να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός.

Οι ελλείψεις εξακολουθούν να είναι πολύ μεγάλες ειδικά στην Αττική και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα καθώς και στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Προσωπικός γιατρός με αλλεπάλληλες συσκέψεις

Τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr, προκειμένου να βρεθούν τα νέα κίνητρα που θα δοθούν στους ιδιώτες γιατρούς για να τους προσελκύσουν στον θεσμό.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι:

-Να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους ιδιώτες γιατρούς να δημιουργούν τον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας των ασθενών έναντι αμοιβής.

Όμως το πρόβλημα είναι και πάλι η έλλειψη κονδυλίων αφού θα απαιτούνταν τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ για αυτήν τη διαδικασία εάν οι γιατροί πληρώνονταν με το μικρότερο αντίτιμο των 5 ευρώ.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι:

 Να ενταχθούν όλοι οι ιδιώτες γιατροί στο σύστημα και να τους δηλώνει όποιος πολίτης το επιθυμεί.

Όμως και αυτό το σενάριο σκοντάφτει καθώς στην περίπτωση αυτοί οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν κανονικά από την τσέπη τους την επίσκεψη, γεγονός που καταρρίπτει το διακύβευμα της κυβέρνησης περί δωρεάν «προσωπικός γιατρός για όλους».

– Από την άλλη εξετάζεται ακόμη και να δοθούν κάποια προνόμια στους ιδιώτες γιατρούς που έχουν γίνει προσωπικοί γιατροί – όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr – σε αντίθεση με όσους ιδιώτες δεν έχουν πει το «ναι». Τα προνόμια που εξετάζονται είναι κυρίως οικονομικής φύσεως αλλά και αυτό το σενάριο δεν έχει «κλείσει» ακόμη.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2022/12/blog-post_60.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή, όλες οι υποομάδες του CHA2DS2-VASc 1 συσχετίστηκαν με χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης αρτηριακής θρομβοεμβολής σε σύγκριση με ασθενείς με CHA2DS2-VASc...

Σε αυτήν τη μελέτη, συμμετείχαν συνολικά 64.141 ασθενείς χωρίς από του στόματος αντιπηκτική αγωγή από το National Patient Registry και το Prescription Registry της...

Πράγματα που καλύτερα να μην κάνετε αν είστε ανοσοκατεσταλμένοι

Για να προστατευτείτε από ασθένειες όταν το ανοσοποιητικό σας είναι επιβαρυμένο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε. Όταν είστε ανοσοκατεσταλμένοι, το ανοσοποιητικό σας σύστημα...

Το 2024 ανοίγουν νέοι ορίζοντες στη φαρμακευτική θεραπεία της παχυσαρκίας

Φάρμακα με δράση σε υποδοχείς ορμονών (GLP-1 και  GIP) που διεγείρονται από την τροφή, υπάρχουν σε όλο το σώμα και έχουν νευρο- καρδιο –...

Ετικέτες