Προσωπικός γιατρός: Τι εξετάζεται

Προσωπικός γιατρός: Σβήνουν γράφουν για να βρουν νέα κίνητρα στους γιατρούς – Τι εξετάζεται

Τα νέα κίνητρα που εξετάζει το υπουργείο Υγείας ώστε ο προσωπικός γιατρός να περάσει τα προσκόμματα

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αφού ο προσωπικός γιατρός προχωρά με ρυθμούς χελώνας λόγω της μη συμμετοχής των γιατρών.

Η υπόθεση «προσωπικός γιατρός» αποδεικνύεται πως είναι μεγάλο αγκάθι για την κυβέρνηση αφού ο ιατρικός κόσμος μοιάζει να έχει ξεχάσει τον θεσμό. Αν και το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης αλλά και του υπουργού Υγείας ήταν να λειτουργήσει το νέο σύστημα καθώς είναι και μνημονιακή υποχρέωση, ο θεσμός καταρρέει πριν ακόμη εφαρμοσθεί πλήρως.

Δεν είναι τυχαίο πως ο υπουργός Υγείας μετέθεσε για άλλη μία φορά τις ποινές προς τους πολίτες που δεν εγγράφησαν στον προσωπικό γιατρό, έως ότου βρεθούν οι γιατροί για να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός.

Οι ελλείψεις εξακολουθούν να είναι πολύ μεγάλες ειδικά στην Αττική και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα καθώς και στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Προσωπικός γιατρός με αλλεπάλληλες συσκέψεις

Τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr, προκειμένου να βρεθούν τα νέα κίνητρα που θα δοθούν στους ιδιώτες γιατρούς για να τους προσελκύσουν στον θεσμό.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι:

-Να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους ιδιώτες γιατρούς να δημιουργούν τον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας των ασθενών έναντι αμοιβής.

Όμως το πρόβλημα είναι και πάλι η έλλειψη κονδυλίων αφού θα απαιτούνταν τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ για αυτήν τη διαδικασία εάν οι γιατροί πληρώνονταν με το μικρότερο αντίτιμο των 5 ευρώ.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι:

 Να ενταχθούν όλοι οι ιδιώτες γιατροί στο σύστημα και να τους δηλώνει όποιος πολίτης το επιθυμεί.

Όμως και αυτό το σενάριο σκοντάφτει καθώς στην περίπτωση αυτοί οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν κανονικά από την τσέπη τους την επίσκεψη, γεγονός που καταρρίπτει το διακύβευμα της κυβέρνησης περί δωρεάν «προσωπικός γιατρός για όλους».

– Από την άλλη εξετάζεται ακόμη και να δοθούν κάποια προνόμια στους ιδιώτες γιατρούς που έχουν γίνει προσωπικοί γιατροί – όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr – σε αντίθεση με όσους ιδιώτες δεν έχουν πει το «ναι». Τα προνόμια που εξετάζονται είναι κυρίως οικονομικής φύσεως αλλά και αυτό το σενάριο δεν έχει «κλείσει» ακόμη.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2022/12/blog-post_60.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 06.02.2023 – Καρδιακή Αμυλοείδωση

Μπήκαμε στο Τριώδειο. Aπό την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου έως το Μεγάλο Σάββατο, Συνάδελφοι-Συναδέλφισες Και οι μετεωρολόγοι στην ομάδα των διαφωνούντων.  Ακολουθώντας τον μετεωρολόγο της αρεσκείας σου...

Οι Αναστολείς Αντλίας Πρωτονίων Αυξάνουν τον Κίνδυνο Καρδιαγγειακών Συμβαμάτων στους Διαβητικούς

Οι ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 και παίρνουν αναστολείς αντλίας πρωτονίων έχουν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά καρδιαγγειακών συμβαμάτων και θανάτου από όλα τα αίτια συγκριτικά με αυτούς...

Η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη 

Μια ανασκόπηση κλινικών δοκιμών διαπίστωσε ότι η υψηλότερη πρόσληψη βιταμίνης D συσχετίστηκε με 15% μειωμένη πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 σε ενήλικες με προδιαβήτη....

Ετικέτες