Προσωπικός Γιατρός: Αρχίζουν οι εγγραφές σε πνευμονολόγους και καρδιολόγους

Στο πρόγραμμα Προσωπικός Γιατρός εντάσσονται από τις 12 Οκτωβρίου και άλλες ειδικότητες γιατρών όπως είναι πνευμονολόγοι, καρδιολόγοι, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας. Το επόμενο διάστημα θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής των πολιτών  και σε άλλους γιατροί, όπως τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός εξήγησε ότι σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για το πρόγραμμα θα μπορούν να κάνουν ειδικότητες που έχουν βάση την παθολογία, όπως είναι οι πνευμονολόγοι και οι καρδιολόγοι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργού,  σε ένα δεκαήμερο θα υπάρχουν και άλλοι γιατροί στο σύστημα ώστε οι πολίτες να εγγραφούν σε γιατρό κοντά στην κατοικία τους. «Και πιστεύουμε ότι προς τα τέλη Οκτωβρίου θα υπάρχει αυτή η πληθώρα των γιατρών για να διασφαλίσουμε την άνοδο από τα 4,5 εκατομμύρια που είμαστε τώρα μέχρι τα 6 εκατομμύρια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Τα κίνητρα για τους πολίτες που θα εγγραφούν ισχύουν, αλλά όχι ακόμη τα αντικίνητρα. «Θα ισχύσουν μόνο όταν φτάσουμε σε ένα επίπεδο που η κάλυψη για γιατρούς θα είναι εύκολη και συνολική και ο άλλος από επιλογή δεν θα μπαίνει το σύστημα.»Ήδη έχουν προγραμματιστεί 85.000 ραντεβού για δωρεάν επίσκεψη και ακόμη υπάρχουν διαθέσιμα 1.100.000 ραντεβού.

Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία

Προτεραιότητα  έδωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Υγείας στην επικαιροποίηση της λίστας αναμονής.  Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι «το 30% ή είχε αντιμετωπίσει το πρόβλημά του και αυτό προσέξτε είναι πρόβλημα του συστήματος γιατί αντιμετώπισε το πρόβλημά του ενδεχομένως πηγαίνοντας στον ιδιωτικό τομέα ή είχε πάρει δεύτερη γνώμη και δεν επιθυμούσε να χειρουργηθεί» σχολίασε ο υπουργός. Σε εκκρεμότητα παραμένει ένα 20%-25% των αναμονών που ακόμη δεν έχουν επικοινωνήσει.

Ο υπουργός σχολίασε ότι το πρόβλημα ανεπάρκειας αναισθησιολόγων είναι γενικό και στα παιδιατρικά νοσοκομεία είναι πιο έντονο. Ήδη άνοιξε μια χειρουργική κλίνη ακόμα, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός εξυπηρετούμενων  χειρουργείων,  έγινε η προκήρυξη θέσεων και όπως σημείωσε ο υπουργός «είμαστε σε συνεννόηση με ιδιωτικές κλινικές να μας δώσουνε αναισθησιολόγους προσωρινά προκειμένου να τρέξει η λίστα παραπάνω, γιατί δεν υπάρχουν συνολικά αναισθησιολόγοι». Επίσης, σχεδιάζεται η μεταφορά χειρουργείων σε άλλα παιδιατρικά νοσοκομεία  καθώς είναι μικρότερη η λίστα αναμονής εκεί. Κατά τα λεγόμενα του κ. Πλεύρη «στο επόμενο τρίμηνο θα μιλάμε για λίστα κάτω των χιλίων και συνεχώς θα εξορθολογίζεται».

Πηγή: https://virus.com.gr/prosopikos-giatros-archizoyn-oi-eggrafes-se-pneymonologoys-kai-kardiologoys/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Προσωπικός γιατρός: Τι εξετάζεται

Προσωπικός γιατρός: Σβήνουν γράφουν για να βρουν νέα κίνητρα στους γιατρούς – Τι εξετάζεται Τα νέα κίνητρα που εξετάζει το υπουργείο Υγείας ώστε ο προσωπικός...

1ο Διεθνές Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας – ICE 2022

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο διοργανώνουν το Διεθνές Συνέδριο ICE στο Ηράκλειο  Κρήτης, στις 2-4 Δεκεμβρίου 2022 στο ξενοδοχείο Atlantis. Το...

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΠΛΗΣ ΑΝΤΙΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑΚΗΣ(αντιΑΜΠ) ΑΓΩΓΗΣ (dual antiplatelet therapy DAPT)

Η διάρκεια της DAPT(ασπιρίνη συν P2Y12 inhibitor)  μετά PCI είναι 6 μήνες για τα χρόνια ΣΣ και 12 μήνες για τα οξέα ΣΣ. Πολλές μελέτες...

Ετικέτες