Πρόγραμμα Θερινών Σχολείων της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης έχει από χρόνια επιδείξει σημαντική εξωστρέφεια, αποτελώντας πόλο έλξης για φοιτητές από το εξωτερικό μέσω προγραμμάτων διεθνών ανταλλαγών φοιτητών, όπως το Erasmus.

«Με σκοπό να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των φοιτητών Ιατρικής από το εξωτερικό που θέλουν να εκπαιδευτούν στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης τους καλοκαιρινούς μήνες και από την άλλη να αναβαθμίσουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τον διεθνή χαρακτήρα της Σχολής μας, ξεκινήσαμε από το καλοκαίρι του 2022 ένα καινοτόμο ανανεωμένο Πρόγραμμα Θερινών Σχολείων, το οποίο περιλαμβάνει μαθήματα και κλινική εργαστηριακή άσκηση στην αγγλική γλώσσα», αναφέρει ο καθηγητής Καρδιολογίας, κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Γεώργιος Κοχιαδάκης.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές Ιατρικής, γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και άλλων συναφών επιστημών, κυρίως από το εξωτερικό, αλλά και από την Ελλάδα. Κάθε Θερινό Σχολείο προσφέρεται σαν ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης 1-4 εβδομάδων σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα.

Σε συνέχεια των 3 Θερινών Σχολείων που διεξήχθησαν το καλοκαίρι του 2022, φέτος θα διεξαχθούν 4 θερινά σχολεία με τα ακόλουθα θέματα:

– Dementiafor Medical Students – Άνοια για φοιτητές Ιατρικής (Eπιστημονικά Υπεύθυνος (ΕΥ) Ιωάννης Ζαγανάς): Στοχεύει να εκθέσει τους φοιτητές Ιατρικής στις προκλήσεις της ανίχνευσης της γνωστικής δυσλειτουργίας και της φροντίδας ασθενών με νευροεκφυλιστικές διαταραχές που εκδηλώνονται με άνοια.

– Applied Respiratory Physiology – Εφαρμοσμένη Φυσιολογία του Αναπνευστικού (ΕΥ Αικατερίνη Βαπορίδη): Στοχεύει να εμβαθύνει τις γνώσεις των φοιτητών Ιατρικής στη φυσιολογία του αναπνευστικού και τις εφαρμογές της στην κατανόηση των νοσημάτων του αναπνευστικού, στην άσκηση, στην αποφρακτική υπνική άπνοια, καθώς και στον μηχανικό αερισμό.

– Child and Sport Safety – Ασφάλεια Παιδιού και Άθληση (ΕΥ Ιωάννης Γερμανάκης): Παρουσιάζει τον καρδιολογικό και γενικότερο έλεγχο υγείας στο πλαίσιο του προαγωνιστικού ελέγχου-συμπλήρωση δελτίων υγείας, για την ασφαλή άθληση παιδιών που αθλούνται.

– Νευροανατομία: ο Ανθρώπινος Εγκέφαλος στον Χώρο (ΕΥ Α. Βάκης): Με βασικό άξονα τη Νευροανατομία, στόχος είναι μέσα από διαλέξεις, εργαστηριακές/φροντιστηριακές ασκήσεις και κλινική εκπαίδευση, να αναπτυχθεί ένας διαδραστικός εποικοδομητικός διάλογος γύρω από ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου.

«Στόχος είναι το αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Θερινών Σχολείων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης να αποτελέσει σημαντικό εφαλτήριο για την παραπέρα ανάπτυξη των εκπαιδευτικών διαδικασιών της Σχολής σε διεθνές επίπεδο, ιδίως και μετά την έναρξη για πρώτη φορά φέτος του Αγγλόφωνου Προγράμματος Σπουδών», καταλήγει ο κ. Κοχιαδάκης.

Πηγή: https://www.amna.gr/health/article/745369/Programma-Therinon-Scholeion-tis-Iatrikis-Scholis-Panepistimiou-Kritis

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Σχετίζεται η λιποπρωτεΐνη (α) με τον καρδιαγγειακό κίνδυνο ανεξάρτητα από την παρουσία αθηροσκληρωτικής καρδιαγγειακής νόσου?

Σχετίζεται η λιποπρωτεΐνη (α) με τον καρδιαγγειακό κίνδυνο ανεξάρτητα από την παρουσία αθηροσκληρωτικής καρδιαγγειακής νόσου?Η λιποπρωτεΐνη (α) αποτελεί έναν αιτιολογικό παράγοντα εμφάνισης καρδιαγγειακής...

Μαγνητική τομογραφία σε πέντε λεπτά από ελληνική startup

Το λογισμικό της Corsmed συνθέτει εικόνες μαγνητικής τομογραφίας, χωρίς να έχει τον ασθενή μέσα στον μαγνητικό τομογράφο άν σήμερα μπείτε σε έναν μαγνητικό τομογράφο για να απεικονίσετε...

Πνευμονική εμβολή: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η πνευμονική εμβολή παραμένει ένας ισχυρός παράγοντας νοσηρότητας και θνητότητας των ασθενών ιδιαίτερα στα νοσοκομεία. Πνευμονική εμβολή είναι η απόφραξη ενός ή περισσοτέρων κλάδων της...

Ετικέτες