back to top

ΠΟΥ: Το 2021 ο μαζικός εμβολιασμός

Δεν πρόλαβε καλά καλά να χτυπήσει το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς και έκλεισαν ήδη 22 σχολεία στη Γαλλία και στις υπερπόντιες κτήσεις της (φωτ. A.P.).Newsroom kathimerini.gr
Δεν θα πραγματοποιηθούν εκτεταμένοι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 πριν από τα μέσα της επόμενης χρονιάς, ανακοίνωσε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, διαψεύδοντας τις ελπίδες, αλλά και σχετικές εξαγγελίες πολιτικών ηγετών σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Η Μάργκαρετ Χάρις, εκπρόσωπος Τύπου του οργανισμού, έκανε χθες τη σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει η ολοκλήρωση όλων των ελέγχων ώστε να καταστεί απολύτως βέβαιο ότι τα νέα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. «Η φάση 3 της κλινικής δοκιμής, την οποία ήδη διεξάγουν πολλά υποψήφια εμβόλια, πρέπει να διαρκέσει περισσότερο, ώστε να δούμε αφενός πόσο αποτελεσματικά και αφετέρου πόσο ασφαλή είναι τα εμβόλια», κατέληξε. Ταυτόχρονα, δημοσιεύθηκαν χθες στο περιοδικό The Lancet τα πρώτα αποτελέσματα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, από τις φάσεις 1 και 2 της κλινικής δοκιμής. Oπως διαπιστώνεται, το εμβόλιο πυροδότησε ανοσοποιητική αντίδραση στους 39 υγιείς εθελοντές, χωρίς να προκαλέσει σημαντικές παρενέργειες. 
Δεν πρόλαβε να χτυπήσει το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς και ήδη ο Γάλλος υπουργός Παιδείας Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ ανακοίνωσε χθες ότι έκλεισαν 22 σχολεία στη Γαλλία και στις υπερπόντιες κτήσεις της. Ο εντοπισμός τριών κρουσμάτων σε μια σχολική μονάδα επιβάλλει το άμεσο κλείσιμό της. 
Η Βραζιλία έχει πλέον καταγράψει πάνω από 4 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα και περισσότερους από 124.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19. Κατά πόδας την ακολουθεί η Ινδία, που χθες ανακοίνωσε 80.000 νέες λοιμώξεις. Τα συνολικά κρούσματα στην Ινδία ανέρχονται σε 3,94 εκατ. και οι θάνατοι σε 68.472.
Αισιόδοξα τα νέα από το επιστημονικό πεδίο, καθώς ο φαρμακευτικός κολοσσός Roche έλαβε επείγουσα έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για ένα διαγνωστικό τεστ που εντοπίζει και ξεχωρίζει τον κορωνοϊό από τα στελέχη του ιού της γρίπης, λύνοντας τα χέρια των γιατρών όσον αφορά τη διάγνωση.
Τέλος, Ιταλοί ειδικοί σε μελέτη τους επισημαίνουν ότι ο χρόνος που χρειάζεται για να εξαλειφθεί ο κορωνοϊός από τον ανθρώπινο οργανισμό είναι κατά μέσον όρο 30 ημέρες μετά το πρώτο θετικό μοριακό τεστ και 36 ημέρες μετά τα πρώτα συμπτώματα. Οι Ιταλοί ειδικοί εκτιμούν ότι όσοι αρρώστησαν θα πρέπει να κάνουν ένα δεύτερο μοριακό τεστ αφού περάσουν τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες μετά το πρώτο, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι έχει εξαφανιστεί πια ο κορωνοϊός από τον οργανισμό τους και έτσι να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο εξάπλωσής του εν αγνοία τους.

Αναρτήθηκε από Μαστοράκου Αννα

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2020/09/2021.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Ένωση Παθολόγων: 3+2 παρεμβάσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ

«Έκδηλη η ανάγκη παρεμβάσεων προκειμένου να ανακοπεί η πτωτική πορεία του ΕΣΥ» Θετικό βήμα θεωρεί τη νομοθέτηση ενιαίου νομικού πλαισίου για τη συνεργασία των ιδιωτών...

ECDC: Πόσο κινδυνεύουν οι Ευρωπαίοι από τη γρίπη των πτηνών

Ποιες ομάδες πληθυσμού διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο και τι πρέπει να πράξουν οι εθνικές αρχές Δημόσιας Υγείας. Δεν έχει εντοπιστεί στην Ευρώπη κρούσμα γρίπης πτηνών σε...

Είτε με βήματα είτε με χρόνο το αποτέλεσμα της άσκησης στην υγεία είναι το ίδιο

Ποιες οι διαφορές μεταξύ των δύο προσεγγίσεων Μερικοί άνθρωποι, σε ό,τι αφορά την άσκηση, θέλουν να μετρούν τα βήματα που κάνουν καθημερινά, ενώ άλλοι προτιμούν να...

Ετικέτες