ΠΟΥ: Το 2021 ο μαζικός εμβολιασμός

Δεν πρόλαβε καλά καλά να χτυπήσει το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς και έκλεισαν ήδη 22 σχολεία στη Γαλλία και στις υπερπόντιες κτήσεις της (φωτ. A.P.).Newsroom kathimerini.gr
Δεν θα πραγματοποιηθούν εκτεταμένοι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 πριν από τα μέσα της επόμενης χρονιάς, ανακοίνωσε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, διαψεύδοντας τις ελπίδες, αλλά και σχετικές εξαγγελίες πολιτικών ηγετών σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Η Μάργκαρετ Χάρις, εκπρόσωπος Τύπου του οργανισμού, έκανε χθες τη σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει η ολοκλήρωση όλων των ελέγχων ώστε να καταστεί απολύτως βέβαιο ότι τα νέα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. «Η φάση 3 της κλινικής δοκιμής, την οποία ήδη διεξάγουν πολλά υποψήφια εμβόλια, πρέπει να διαρκέσει περισσότερο, ώστε να δούμε αφενός πόσο αποτελεσματικά και αφετέρου πόσο ασφαλή είναι τα εμβόλια», κατέληξε. Ταυτόχρονα, δημοσιεύθηκαν χθες στο περιοδικό The Lancet τα πρώτα αποτελέσματα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, από τις φάσεις 1 και 2 της κλινικής δοκιμής. Oπως διαπιστώνεται, το εμβόλιο πυροδότησε ανοσοποιητική αντίδραση στους 39 υγιείς εθελοντές, χωρίς να προκαλέσει σημαντικές παρενέργειες. 
Δεν πρόλαβε να χτυπήσει το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς και ήδη ο Γάλλος υπουργός Παιδείας Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ ανακοίνωσε χθες ότι έκλεισαν 22 σχολεία στη Γαλλία και στις υπερπόντιες κτήσεις της. Ο εντοπισμός τριών κρουσμάτων σε μια σχολική μονάδα επιβάλλει το άμεσο κλείσιμό της. 
Η Βραζιλία έχει πλέον καταγράψει πάνω από 4 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα και περισσότερους από 124.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19. Κατά πόδας την ακολουθεί η Ινδία, που χθες ανακοίνωσε 80.000 νέες λοιμώξεις. Τα συνολικά κρούσματα στην Ινδία ανέρχονται σε 3,94 εκατ. και οι θάνατοι σε 68.472.
Αισιόδοξα τα νέα από το επιστημονικό πεδίο, καθώς ο φαρμακευτικός κολοσσός Roche έλαβε επείγουσα έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για ένα διαγνωστικό τεστ που εντοπίζει και ξεχωρίζει τον κορωνοϊό από τα στελέχη του ιού της γρίπης, λύνοντας τα χέρια των γιατρών όσον αφορά τη διάγνωση.
Τέλος, Ιταλοί ειδικοί σε μελέτη τους επισημαίνουν ότι ο χρόνος που χρειάζεται για να εξαλειφθεί ο κορωνοϊός από τον ανθρώπινο οργανισμό είναι κατά μέσον όρο 30 ημέρες μετά το πρώτο θετικό μοριακό τεστ και 36 ημέρες μετά τα πρώτα συμπτώματα. Οι Ιταλοί ειδικοί εκτιμούν ότι όσοι αρρώστησαν θα πρέπει να κάνουν ένα δεύτερο μοριακό τεστ αφού περάσουν τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες μετά το πρώτο, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι έχει εξαφανιστεί πια ο κορωνοϊός από τον οργανισμό τους και έτσι να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο εξάπλωσής του εν αγνοία τους.

Αναρτήθηκε από Μαστοράκου Αννα

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2020/09/2021.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Ασπιρίνη: Κάνει τελικά καλό στην καρδιά;

Η ασπιρίνη έχει αδιαμφισβήτητα κάποια αποδεδειγμένα οφέλη για την καρδιά. Εκτός από την ανακούφιση από τον πόνο, την μείωση του πυρετού και την μείωση...

Διάρκεια αντιαιμοπεταλιακής αγωγής μετά από σύνθετη διαδερμική στεφανιαία παρέμβαση σε ασθενείς υψηλού αιμορραγικού κινδύνου: υπο-ανάλυση της μελέτης MASTER DAPT. 

Στη μελέτη MASTER DAPT, 3.383 ασθενείς υποβλήθηκαν σε απλή διαδερμική στεφανιαία παρέμβαση (percutaneous coronary intervention, PCI) και 1.196 ασθενείς υποβλήθηκαν σε σύνθετη PCI...

Δωρεάν εξετάσεις με SMS για καρδιαγγειακά και 2 τύπους καρκίνου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Στις 24 Νοεμβρίου το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ ενέκρινε 321 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικού ελέγχου για καρκίνο τραχήλου της μήτρας, παχέος εντέρου...

Ετικέτες