Πώς θα κλείνουμε ψηφιακά ραντεβού σε Κέντρα Υγείας και εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων

Πώς θα κλείνουμε ψηφιακά ραντεβού σε Κέντρα Υγείας και εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων

Τα ψηφιακά ραντεβού θα κλείνονται εύκολα και άμεσα για την έγκαιρη εξυπηρέτηση των πολιτών

Ψηφιακά ραντεβού για τα Κέντρα Υγείας και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων θα μπορούν σύντομα να κλείνουν όλοι οι ασθενείς από τον υπολογιστή ή το κινητό τους.

Προς ώρας οι πολίτες μπορούν να κλείνουν ψηφιακά ραντεβού στην πλατφόρμα finddoctors.gov.gr για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη που αφορά Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ Τοπικά Ιατρεία.

Απαιτείται μόνον η χρήση κωδικών Taxisnet καθώς και η επιβεβαίωση του ΑΜΚΑ.

Μέσα από προσυμπληρωμένα πεδία και δυναμικές λίστες επιλογών, με ελάχιστα κριτήρια αναζήτησης και μόνο με τέσσερα «κλικ», έχει τη δυνατότητα να κλείσει ραντεβού με ιατρό σε ημέρα και ώρα που επιθυμεί. Στη συνέχεια λαμβάνει SMS επιβεβαίωσης, ενώ θα έχει τη δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης του ραντεβού έως και την προηγούμενη ημέρα.

Έρχονται τα Ψηφιακά ραντεβού στα νοσοκομεία

Υπό το πρίσμα αυτών των αλλαγών αναμένεται από το Σεπτέμβριο να ξεκινήσουν και τα ψηφιακά ραντεβού για τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που σχεδιάζεται θα καταγράφονται όλα τα ραντεβού των δημοσίων νοσοκομείων, προκειμένου να είναι γνωστό σε πραγματικό χρόνο ποια τμήματα έχουν αναμονή και ποια είναι διαθέσιμα.

Να σημειωθεί εδώ ότι το σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία δημιουργείται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης το οποίο θα είναι πιο σύνθετο αφού θα συνδυαστεί με τον ατομικό ψηφιακό φάκελο υγείας ώστε να διατηρούνται και τα ιατρικά αρχεία των ασθενών.

Εξάλλου όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Πιερρακάκης πρόσφατα θέλουμε να φτιάξουμε ένα αντίστοιχο σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία, το οποίο θα είναι σύντομα έτοιμο και το κεντρικό εργαλείο και έργο είναι ατομικός ψηφιακός φάκελος υγείας. Να έχω το ιατρικό μου ιστορικό σε ένα σημείο».

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/06/blog-post_47.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία

Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα από καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις και από καρκίνο του πνεύμονα, με αυξανόμενες ενδείξεις επιπτώσεων και...

Κλινικές μελέτες: Νέα εμπόδια από επιτροπή του ΕΟΦ, μπλοκάρουν την εγκριτική διαδικασία

Αν και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει θέσει σε προτεραιότητα το θέμα της αύξησης του αριθμού των κλινικών μελετών για την ανάπτυξη νέων...

Βρετανία: Μόλις το 24% των πολιτών είναι ικανοποιημένοι από το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Η ικανοποίηση στην Βρετανία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας μειώνεται εδώ και κάποια χρόνια, με την πανδημία να επιταχύνει την πτωτική αυτή πορεία. Η ικανοποίηση...

Ετικέτες