Πώς θα κλείνουμε ψηφιακά ραντεβού σε Κέντρα Υγείας και εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων

Πώς θα κλείνουμε ψηφιακά ραντεβού σε Κέντρα Υγείας και εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων

Τα ψηφιακά ραντεβού θα κλείνονται εύκολα και άμεσα για την έγκαιρη εξυπηρέτηση των πολιτών

Ψηφιακά ραντεβού για τα Κέντρα Υγείας και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων θα μπορούν σύντομα να κλείνουν όλοι οι ασθενείς από τον υπολογιστή ή το κινητό τους.

Προς ώρας οι πολίτες μπορούν να κλείνουν ψηφιακά ραντεβού στην πλατφόρμα finddoctors.gov.gr για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη που αφορά Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ Τοπικά Ιατρεία.

Απαιτείται μόνον η χρήση κωδικών Taxisnet καθώς και η επιβεβαίωση του ΑΜΚΑ.

Μέσα από προσυμπληρωμένα πεδία και δυναμικές λίστες επιλογών, με ελάχιστα κριτήρια αναζήτησης και μόνο με τέσσερα «κλικ», έχει τη δυνατότητα να κλείσει ραντεβού με ιατρό σε ημέρα και ώρα που επιθυμεί. Στη συνέχεια λαμβάνει SMS επιβεβαίωσης, ενώ θα έχει τη δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης του ραντεβού έως και την προηγούμενη ημέρα.

Έρχονται τα Ψηφιακά ραντεβού στα νοσοκομεία

Υπό το πρίσμα αυτών των αλλαγών αναμένεται από το Σεπτέμβριο να ξεκινήσουν και τα ψηφιακά ραντεβού για τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που σχεδιάζεται θα καταγράφονται όλα τα ραντεβού των δημοσίων νοσοκομείων, προκειμένου να είναι γνωστό σε πραγματικό χρόνο ποια τμήματα έχουν αναμονή και ποια είναι διαθέσιμα.

Να σημειωθεί εδώ ότι το σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία δημιουργείται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης το οποίο θα είναι πιο σύνθετο αφού θα συνδυαστεί με τον ατομικό ψηφιακό φάκελο υγείας ώστε να διατηρούνται και τα ιατρικά αρχεία των ασθενών.

Εξάλλου όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Πιερρακάκης πρόσφατα θέλουμε να φτιάξουμε ένα αντίστοιχο σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία, το οποίο θα είναι σύντομα έτοιμο και το κεντρικό εργαλείο και έργο είναι ατομικός ψηφιακός φάκελος υγείας. Να έχω το ιατρικό μου ιστορικό σε ένα σημείο».

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/06/blog-post_47.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου: Η γνήσια μεταρρύθμιση

Η καλύτερη λοιπόν διαχείριση αντανακλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, καθώς όταν ένας φορέας έχει καλύτερα αποτελέσματα και αξιολόγηση, αυτομάτως υπηρετεί και...

Υπέρογκα ποσά δαπανώνται για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Κοινωνική δράση της ΕΚΕ με ενημέρωση και δωρεάν εξετάσεις

Το κόστος της καρδιαγγειακής νόσου στην Ευρώπη  προκαλεί σοκ.  Σε μια ολοκληρωμένη ανάλυση στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας που έλαβε χώρα στο Άμστερνταμ ανακοινώθηκε...

Σε δημόσια διαβούλευση σ/ν για μείωση αναμονής για χειρουργεία & έλεγχο των ελλείψεων στα φάρμακα

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων, τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος παρακολούθησης της διακίνησης...

Ετικέτες