Πως θα εγγράφουν οι φαρμακοποιοί στον προσωπικό γιατρό-Ποια η αποζημείωση

Οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να εγγράφουν στο πρόγραμμα «προσωπικός  γιατρός» τους πολίτες από τις 5 Σεπτεμβρίου. Με ΦΕΚ ρυθμίζεται η διαδικασία εγγραφής και η αποζημίωση των φαρμακοποιών.

Συγκεκριμένα, η εγγραφή στα φαρμακεία γίνεται μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και ειδικότερα του υποσυστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Αναλυτικά, στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης με τους προσωπικούς του κωδικούς  καταχωρεί τον ΑΜΚΑ του πολίτη. Τα ταυτοποιητικά στοιχεία του πολίτη αντλούνται αυτόματα από το Μητρώο του ΑΜΚΑ, με δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων αυτών. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση εγγραφής σε προσωπικό ιατρό από δικαστικό συμπαραστάτη για λογαριασμό προσώπου που τελεί υπό δικαστική συμπαράσταση καταχωρούνται και τα απαραίτητα στοιχεία του δικαστικού συμπαραστάτη.

Στη συνέχεια, εμφανίζεται η λίστα όλων των εγγεγραμμένων στο πρόγραμμα. Εφόσον οι προσωπικοί που έχουν συμπληρώσει το όριο εγγραφών τους τότε εμφανίζονται με την ένδειξη «μη διαθέσιμος».

Ο φαρμακοποιός επιλέγει προσωπικό ιατρό με βάση την επιθυμία του πολίτη και ολοκληρώνει την εγγραφή του σε αυτόν. Με την ολοκλήρωση της εγγραφής ο πολίτης λαμβάνει σχετικό ενημερωτικό SMS ή και email, καθώς και τους προσωπικούς κωδικούς του για την ηλεκτρονική πρόσβαση στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας.

Η αποζημίωση των φαρμακοποιών

Η αποζημίωση των φαρμακοποιών ορίζεται εφάπαξ στο ποσό των 3 ευρώ ανά εγγραφή πολίτη. Όπως προαναφέρθηκε οι εγγραφές αρχίζουν στις 5 Σεπτεμβρίου.

Για την καταβολή της, η ΗΔΙΚΑ θα αντλεί από το Σύστημα τον αριθμό των εγγραφών ανά ΑΦΜ φαρμακείου και θα τον διαβιβάζει ηλεκτρονικά στον ΕΟΠΥΥ κάθε μήνα. Εντός πέντε πρώτων εργασίμων ημερών κάθε μήνα οι φαρμακοποιοί θα υποβάλλουν στον ΕΟΠΥΥ, μαζί με την υποβολή των λογαριασμών φαρμάκων, ένα διακριτό τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, που θα περιλαμβάνει το αιτούμενο ποσό που αντιστοιχεί στον αριθμό των εγγραφών και θα καλύπτουν το χρονικό διάστημα από την 28η ημέρα του προηγούμενου μήνα του μήνα αναφοράς έως και την 27η ημέρα κάθε μήνα αναφοράς. Η καταβολή της αποζημίωσης, μετά την εκκαθάριση και τους σχετικούς ελέγχους, θα γίνεται εντός 60 ημερών από την παραλαβή του τιμολογίου.

Πηγή: https://virus.com.gr/pos-tha-eggrafoyn-oi-farmakopoioi-ston-prosopiko-giatro-poia-i-apozimeiosi/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Eπικίνδυνες oι επεμβάσεις έναν χρόνο μετά από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό

Τι δείχνει αναδρομική μελέτη κοόρτης στο Νότιγχαμ με επικεφαλή Έλληνα επιστήμονα. Οι ασθενείς έρχονται αντιμέτωποι με  αυξημένο κίνδυνο μετεγχειρητικής θνησιμότητας για περίπου ένα έτος μετά...

Τα λιποκύτταρα βοηθούν στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων νεύρων

Ερευνητές στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Λειψίας ανακάλυψαν ότι τα κύτταρα Schwann λαμβάνουν κρίσιμη υποστήριξη για την αποκατάσταση των νεύρων από τον λιπώδη...

Η χορήγηση πιταβαστατίνης σε ασθενείς με HIV οδηγεί σε χαμηλότερο κίνδυνο μείζονος ανεπιθύμητου καρδιαγγειακού επεισοδίου

Σε αυτήν τη μελέτη φάσης ΙΙΙ, 7.769 συμμετέχοντες με HIV υπό αντιρετροϊκή αγωγή με χαμηλό έως μέτριο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου τυχαιοποιήθηκαν να λάβουν πιταβαστατίνη...

Ετικέτες