Ποια νέα έργα για την Υγεία εντάχθηκαν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Μητρώα της ΗΔΙΚΑπροληπτικά τεστ υγείας, προγράμματα έρευνας και άλλα περιλαμβάνονται στα 372 έργα που εντάχθηκαν στο σκέλος των επιδοτήσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 13,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, προστίθενται στο Ταμείο Ανάκαμψης 142 έργα στα 230 έργα, που είχαν ανακοινωθεί έως τον προηγούμενο  Μάιο. Τα νέα έργα εκτιμάται ότι φθάνουν τα 3,28 δισ. ευρώ, τα οποία εντάχθηκαν στο «Ελλάδα 2.0», με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών,  Θεόδωρου Σκυλακάκη. Εξ αυτών 21 αφορούν στην «Πράσινη μετάβαση», 10 στην «Ψηφιακή μετάβαση», 43 σε «Απασχόληση – Δεξιότητες – Κοινωνική Συνοχή» και 68 έργα σε «Ιδιωτικές επενδύσεις και μετασχηματισμό της οικονομίας».

Στον δεύτερο πυλώνα που αφορά την Ψηφιακή μετάβαση έχει ενταχθεί ο σχεδιασμός, η ενοποίηση και η υποστήριξη της λειτουργίας των μητρώων της ΗΔΙΚΑ Α.Ε στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης. Το έργο υπολογίζεται στα 15.195.456 ευρώ.

Στο πλαίσιο του τρίτου πυλώνα για την Απασχόληση, τις Δεξιότητες και την Κοινωνική Συνοχή περιλαμβάνεται η Δευτερογενής Πρόληψη – Προληπτικά τεστ κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου. Το έργο εκτιμάται σε  153.574.285,16 ευρώ.

Στο ίδιο πυλώνα ανήκουν οι συμπράξεις Ερευνητικής Αριστείας, με κίνητρα και υποστήριξη σε πανεπιστημιακές ερευνητικές ομάδες εγνωσμένης αριστείας για τη διεξαγωγή καινοτόμων συνεργατικών ερευνητικών έργων με εταιρίες του ιδιωτικού τομέα. Στόχος είναι να ενισχυθεί η μεταφορά γνώσης στην πραγματική οικονομία και να τονωθεί η καινοτομία, εντός των ελληνικών πανεπιστημίων. Το κόστος αναμένεται να φθάσει στα 94.655.941,54 ευρώ. Στο πνεύμα αυτό προβλέπεται να υιοθετηθεί ο θεσμός των επισκεπτών καθηγητών, με παροχή κινήτρων σε διακεκριμένο ακαδημαϊκό ή/και ερευνητικό προσωπικό ξένων πανεπιστημίων ή ερευνητικών Ιδρυμάτων του εξωτερικού για τη διεξαγωγή διδασκαλίας και έρευνας, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και ερευνητικών ενδιαφερόντων των ΑΕΙ. Το έργο εκτιμάται σε 59.745.526,78 ευρώ.

Στον τρίτο πυλώνα εντάσσεται το Εθνικό πρόγραμμα άσκησης και υγιεινής διατροφής – αντιμετώπιση παιδικής παχυσαρκίας, το οποίο κοστολογείται σε 44.728.444 ευρώ. Ακόμη, έχει προβλεφθεί η ίδρυση Κέντρου Ακτινοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «H Σωτηρία», ένα έργο αξίας 40.261.312 ευρώ.

Στον τέταρτο πυλώνα για τις ιδιωτικές επενδύσεις και μετασχηματισμό της οικονομίας ενδεχομένως να επωφεληθεί ο τομέας της Υγείας από την  χρηματοδότηση της Βασικής Έρευνας – Οριζόντια υποστήριξη όλων των επιστημών (59.059.751,60 ευρώ) αλλά και τις εμβληματικές δράσεις σε διαθεματικές επιστημονικές περιοχές, με ειδικό ενδιαφέρον για τη σύνδεση με τον παραγωγικό ιστό (39.875.819,20 ευρώ) καθώς και την δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου «ThessINTEC» στη Θεσσαλονίκη (35.062.000 ευρώ)

Πηγή: https://virus.com.gr/poia-nea-erga-gia-tin-ygeia-entachthikan-sto-ethniko-schedio-anakampsis-kai-anthektikotitas/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Προσωπικός γιατρός: Τι εξετάζεται

Προσωπικός γιατρός: Σβήνουν γράφουν για να βρουν νέα κίνητρα στους γιατρούς – Τι εξετάζεται Τα νέα κίνητρα που εξετάζει το υπουργείο Υγείας ώστε ο προσωπικός...

1ο Διεθνές Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας – ICE 2022

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο διοργανώνουν το Διεθνές Συνέδριο ICE στο Ηράκλειο  Κρήτης, στις 2-4 Δεκεμβρίου 2022 στο ξενοδοχείο Atlantis. Το...

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΠΛΗΣ ΑΝΤΙΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑΚΗΣ(αντιΑΜΠ) ΑΓΩΓΗΣ (dual antiplatelet therapy DAPT)

Η διάρκεια της DAPT(ασπιρίνη συν P2Y12 inhibitor)  μετά PCI είναι 6 μήνες για τα χρόνια ΣΣ και 12 μήνες για τα οξέα ΣΣ. Πολλές μελέτες...

Ετικέτες