«Παγώνουν» προς ώρας τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ

«Παγώνουν» προς ώρας τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ – Ο προβληματισμός Χρυσοχοΐδη

Γιατί δεν εκδίδονται οι εγκύκλιοι για τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ

«Παγώνουν» προς ώρας τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ, σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, καθώς ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν φαίνεται να συμφωνεί με την ιδέα αυτή και διατυπώνει προβληματισμούς.

Πρόκειται για τον περιβόητο νόμο εμπνεύσεως της τέως αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα στους νοσοκομειακούς γιατρούς του ΕΣΥ να εργασθούν και στον ιδιωτικό τομέα, είτε ανοίγοντας ιδιωτικό ιατρείο είτε συνεργαζόμενοι σε ιδιωτικές κλινικές.

Και στους πανεπιστημιακούς γιατρούς όμως δίνεται η δυνατότητα να χειρουργούν σε ιδιωτικές κλινικές, κάτι που απαγορευόταν πριν τον νόμο έστω κι αν γινόταν παρανόμως. Ταυτόχρονα μπορούν να εργασθούν και σε ιδιωτικές εταιρείες σχετιζόμενες με την Υγεία ως σύμβουλοι.

Παρότι επρόκειτο εδώ και μήνες να εκδοθούν διευκρινιστικές εγκύκλιοι για να εφαρμοστεί ο νόμος, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν φαίνεται να συμφωνεί με όλο το σχέδιο.

Γιατί «παγώνουν» τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ

Οι ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν βλέπει με καλό μάτι σε αυτή τη φάση τουλάχιστον την παράλληλη εργασία των γιατρών του ΕΣΥ και στον ιδιωτικό τομέα.

Και αυτό διότι θεωρεί ότι θα υποβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στα δημόσια νοσοκομεία ειδικά αυτή την περίοδο που η κυβέρνηση προβάλλει το θέμα της πλήρους ανασυγκρότησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ταυτόχρονα τα κυβερνητικά στελέχη φαίνεται ότι ανησυχούν μήπως ανοίξει νέο μέτωπο στον τομέα της υγείας και μάλιστα λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, γεγονός που θα μπορούσε να βλάψει το «γαλάζιο» εκλογικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα εάν υπάρξουν αντιδράσεις στον τομέα της υγείας για την πιθανή εφαρμογή του νόμου Γκάγκα, αυτές θα συμπέσουν με το σχέδιο της κυβέρνησης να προβάλλει ένα νέο σύγχρονο ΕΣΥ τον Οκτώβριο οπότε και το δημόσιο σύστημα υγείας κλείνει 40 χρόνια.

Εξάλλου τα προβλήματα στον τομέα της υγείας είναι πολλά και αναμένεται να ενταθούν τώρα το Φθινόπωρο ειδικά σε ό,τι αφορά στις εφημερίες, στα ράντζα, στο ΕΚΑΒ που θεωρητικά θα αναβαθμιστεί, ενώ θεωρείται σφόδρα πιθανό ότι θα ξεκινήσουν και οι έντονες ελλείψεις φαρμάκων.

Το τρίπτυχο αυτό των προβλημάτων φαίνεται ότι κάνει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να θέλει να καθυστερήσει τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ. Γι’ αυτό και όπως μεταφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr έχει εναποθέσει την σχετική απόφαση στο Μέγαρο Μαξίμου. Μία απόφαση που δεν αναμένεται τα ληφθεί πριν τον Οκτώβριο, επιμένουν πληροφορίες.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/09/blog-post_9.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 23.4.2024 – Καρδιακή Ανεπάρκεια

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ 9 Ιουνίου(Θρησκεία, Οικογένεια, Celebrities) Υποψήφιοι καρδιολόγοι,KX ΠΑΣΟΚ: Α.Ρ Βρεττού ΑΤΤΙΚΟ, Στεφόπουλος    Κατερίνη, Ν. Τσιλιμίγκας  KX Λάρισα ΝΙΚΗ: Γ Σταυρόπουλος  ΚΧ ΛΑΟΣ  Φ Βόβολης Κανα ψήφο ρέεεε! Συνάδελφοι  τίτλους όπως...

Τι είναι ο «τεχνολογικός λαιμός»

Η επιπλέον πίεση στη σπονδυλική στήλη στον αυχένα σας μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στη μέση, πονοκεφάλους και δισκοκήλη. Το μέσο κεφάλι ενηλίκου ζυγίζει περίπου...

Ο εμβολιασμός είναι θύμα της ίδιας του της επιτυχίας

Η εξάλειψη νοσημάτων, όπως για παράδειγμα η πολιομυελίτιδα, έχει ως συνέπεια ορισμένοι άνθρωποι να μην βλέπουν τις επιπτώσεις των λοιμωδών νόσων που έχουν πλέον...

Ετικέτες