«Παγώνουν» προς ώρας τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ

«Παγώνουν» προς ώρας τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ – Ο προβληματισμός Χρυσοχοΐδη

Γιατί δεν εκδίδονται οι εγκύκλιοι για τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ

«Παγώνουν» προς ώρας τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ, σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, καθώς ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν φαίνεται να συμφωνεί με την ιδέα αυτή και διατυπώνει προβληματισμούς.

Πρόκειται για τον περιβόητο νόμο εμπνεύσεως της τέως αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα στους νοσοκομειακούς γιατρούς του ΕΣΥ να εργασθούν και στον ιδιωτικό τομέα, είτε ανοίγοντας ιδιωτικό ιατρείο είτε συνεργαζόμενοι σε ιδιωτικές κλινικές.

Και στους πανεπιστημιακούς γιατρούς όμως δίνεται η δυνατότητα να χειρουργούν σε ιδιωτικές κλινικές, κάτι που απαγορευόταν πριν τον νόμο έστω κι αν γινόταν παρανόμως. Ταυτόχρονα μπορούν να εργασθούν και σε ιδιωτικές εταιρείες σχετιζόμενες με την Υγεία ως σύμβουλοι.

Παρότι επρόκειτο εδώ και μήνες να εκδοθούν διευκρινιστικές εγκύκλιοι για να εφαρμοστεί ο νόμος, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν φαίνεται να συμφωνεί με όλο το σχέδιο.

Γιατί «παγώνουν» τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ

Οι ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν βλέπει με καλό μάτι σε αυτή τη φάση τουλάχιστον την παράλληλη εργασία των γιατρών του ΕΣΥ και στον ιδιωτικό τομέα.

Και αυτό διότι θεωρεί ότι θα υποβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στα δημόσια νοσοκομεία ειδικά αυτή την περίοδο που η κυβέρνηση προβάλλει το θέμα της πλήρους ανασυγκρότησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ταυτόχρονα τα κυβερνητικά στελέχη φαίνεται ότι ανησυχούν μήπως ανοίξει νέο μέτωπο στον τομέα της υγείας και μάλιστα λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, γεγονός που θα μπορούσε να βλάψει το «γαλάζιο» εκλογικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα εάν υπάρξουν αντιδράσεις στον τομέα της υγείας για την πιθανή εφαρμογή του νόμου Γκάγκα, αυτές θα συμπέσουν με το σχέδιο της κυβέρνησης να προβάλλει ένα νέο σύγχρονο ΕΣΥ τον Οκτώβριο οπότε και το δημόσιο σύστημα υγείας κλείνει 40 χρόνια.

Εξάλλου τα προβλήματα στον τομέα της υγείας είναι πολλά και αναμένεται να ενταθούν τώρα το Φθινόπωρο ειδικά σε ό,τι αφορά στις εφημερίες, στα ράντζα, στο ΕΚΑΒ που θεωρητικά θα αναβαθμιστεί, ενώ θεωρείται σφόδρα πιθανό ότι θα ξεκινήσουν και οι έντονες ελλείψεις φαρμάκων.

Το τρίπτυχο αυτό των προβλημάτων φαίνεται ότι κάνει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να θέλει να καθυστερήσει τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ. Γι’ αυτό και όπως μεταφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr έχει εναποθέσει την σχετική απόφαση στο Μέγαρο Μαξίμου. Μία απόφαση που δεν αναμένεται τα ληφθεί πριν τον Οκτώβριο, επιμένουν πληροφορίες.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/09/blog-post_9.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου: Η γνήσια μεταρρύθμιση

Η καλύτερη λοιπόν διαχείριση αντανακλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, καθώς όταν ένας φορέας έχει καλύτερα αποτελέσματα και αξιολόγηση, αυτομάτως υπηρετεί και...

Υπέρογκα ποσά δαπανώνται για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Κοινωνική δράση της ΕΚΕ με ενημέρωση και δωρεάν εξετάσεις

Το κόστος της καρδιαγγειακής νόσου στην Ευρώπη  προκαλεί σοκ.  Σε μια ολοκληρωμένη ανάλυση στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας που έλαβε χώρα στο Άμστερνταμ ανακοινώθηκε...

Σε δημόσια διαβούλευση σ/ν για μείωση αναμονής για χειρουργεία & έλεγχο των ελλείψεων στα φάρμακα

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων, τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος παρακολούθησης της διακίνησης...

Ετικέτες