Οικονομικά κίνητρα για επείγουσα ιατρική και μονάδες εντατικής

Πόροι θα διατεθούν για την αναβάθμιση του ΕΣΥ μέσω της προώθησης αλλαγών σε νοσοκομεία και κέντρα Υγείας καθώς και στο προσωπικό, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας. Υπολογίζεται ότι 700 εκατομμύρια θα διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επιδίωξη του υπουργείου Υγείας είναι ο εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ, ώστε να αποτελεί επιλογή του πολίτη, όπως τόνισε σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας. Στην κατεύθυνση αυτή ακολουθούνται ευρωπαϊκά πρότυπα, όπως σχολιάσε η κ. Γγκάγκα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας,  προκειμένου«να παραμείνει ισχυρό».

Στο πλαίσιο ενίσχυσης του ΕΣΥ η ίδια διαβεβαίωσε ότι θα  εξακολουθήσει η τακτική παροχής οικονομικών κινήτρων σε ορισμένες ειδικότητες γιατρών του ΕΣΥ, όπως  είναι οι αναισθησιολόγοι. Στο ίδιο μήκος κύματος εντάσσεται η παροχή κινήτρων για την επείγουσα ιατρική και για τις μονάδες εντατικής.

Η στρατηγική του Υπουργείου Υγείας περιλαμβάνει αύξηση των ωρών λειτουργείας του ΕΣΥ οπότε δρομολογείται η απογευματινή λειτουργία των χειρουργείων πιλοτικά. Μικρή  αμοιβή θα δίνεται σε χειρουργούς και αναισθησιολόγους, με τα υπόλοιπα να καλύπτονται από το ΕΣΥ.  Σχετικά με την αποσυμφόρηση της λίστας για τα χειρουργεία, η κ. Γκάγκα διαβεβαίωσε ότι ελέγχεται κανονικά και τα πρωινά χειρουργεία συνεχίζονται.

Πηγή: https://virus.com.gr/oikonomika-kinitra-gia-epeigoysa-iatriki-kai-monades-entatikis/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Ασπιρίνη: Κάνει τελικά καλό στην καρδιά;

Η ασπιρίνη έχει αδιαμφισβήτητα κάποια αποδεδειγμένα οφέλη για την καρδιά. Εκτός από την ανακούφιση από τον πόνο, την μείωση του πυρετού και την μείωση...

Διάρκεια αντιαιμοπεταλιακής αγωγής μετά από σύνθετη διαδερμική στεφανιαία παρέμβαση σε ασθενείς υψηλού αιμορραγικού κινδύνου: υπο-ανάλυση της μελέτης MASTER DAPT. 

Στη μελέτη MASTER DAPT, 3.383 ασθενείς υποβλήθηκαν σε απλή διαδερμική στεφανιαία παρέμβαση (percutaneous coronary intervention, PCI) και 1.196 ασθενείς υποβλήθηκαν σε σύνθετη PCI...

Δωρεάν εξετάσεις με SMS για καρδιαγγειακά και 2 τύπους καρκίνου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Στις 24 Νοεμβρίου το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ ενέκρινε 321 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικού ελέγχου για καρκίνο τραχήλου της μήτρας, παχέος εντέρου...

Ετικέτες