Οι πέντε άξονες μεταρρύθμισης του ΕΣΥ

Σε πέντε άξονες κινείται η «αναγέννηση» του ΕΣΥ, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Έμφαση δίνεται στον εκσυγχρονισμό με την υιοθέτηση ασθενοκεντρικής προσέγγισης, την εφαρμογή εξατομικευμένων θεραπειών και τη λειτουργία εξειδικευμένων τμημάτων.

Κατά την τοποθέτησή του στο συνέδριο «The Future of Healthcare in Greece» ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε σε πέντε πυλώνες που αποτελούν τη βάση για την μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ:Ενίσχυση προσωπικού: Νέο προσωπικό προστίθεται και θα κατανεμηθεί στις δομές ορθολογικά. Για την επόμενη χρονιά δρομολογούνται περισσότερες από τις 10.000 προσλήψεις όπως έχει ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός.

Σύμπραξη δυνάμεων: Αξιοποιούνται διοικητικά και οργανωτικά όλους τους φορείς και τον ιδιωτικό τομέα.

Κτιριακή αναβάθμιση. Σχεδιάστηκαν και θα υλοποιηθούν κτιριακές παρεμβάσεις σε περίπου 80 νοσοκομεία με περισσότερα από 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και από δωρεές.

Αναβάθμιση τεχνολογικού εξοπλισμού. Την επόμενη διετία θα ολοκληρωθεί η ψηφιακή αναβάθμιση όλων των νοσοκομείων, θα επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω του ψηφιακού φακέλου και παράλληλα ψηφιοποιείται η λίστα των χειρουργείων.

Βελτίωση ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών. Θα λειτουργήσουν υπηρεσίες εντός των νοσοκομείων, τη μείωση αναμονής, την μείωση και αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων κ.ά.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/10/blog-post_2.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Η φροντίδα στο σπίτι και σε ελαφρά νοσούντες με καρδιακή ανεπάρκεια βελτιώνει σημαντικά την επιβίωση

Εξαιρετικά σημαντική είναι η θεσμοθέτηση της κατ’ οίκον φροντίδας για τους βαριά νοσούντες με καρδιακή ανεπάρκεια, στην οποία προχωρά τώρα η Πολιτεία με το...

«Βηματοδότης» βελτιώνει την λειτουργία του εγκεφάλου στα θύματα σοβαρών ατυχημάτων

Τι αποτέλεσμα είχε στους πρώτους πέντε ασθενείς με τραυματική κάκωση εγκεφάλου στους οποίους εμφυτεύθηκε Μία πειραματική συσκευή σαν βηματοδότης, που εμφυτεύεται σε ασθενείς με τραυματική...

Νέα για τις μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα

Πρόσφατα είχαμε θαυμάσια νέα από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων που κινδυνεύουν να χαθούν μέσα στην πληθώρα των προβλημάτων και των διεθνών συμφορών που έχουν...

Ετικέτες