Οι γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια, αλλά με περισσότερα προβλήματα υγείας

Η ανάλυση υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη λήψης μέτρων για την ενίσχυση της υγείας των γυναικών

Οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες, αλλά και περισσότερα χρόνια με προβλήματα υγείας, σύμφωνα με παγκόσμια ανάλυση των διαφορών που υπάρχουν στην υγεία των φύλων.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η ανάλυση υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη λήψης μέτρων για την ενίσχυση της υγείας των γυναικών.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ γυναικών και ανδρών όσον αφορά την υγεία. Παρ’ όλα αυτά, η πρόοδος που έχει σημειωθεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες για τη γεφύρωση του χάσματος στην υγεία ανδρών και γυναικών είναι μικρή.

Τα ευρήματα της μελέτης, που εξετάζει τον αντίκτυπο των 20 κυριότερων ασθενειών στον κόσμο, δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Lancet Public Health.

Όπως αποκάλυψε, οι γυναίκες επηρεάζονται ιδιαίτερα από μη θανατηφόρες καταστάσεις, που προκαλούν όμως ασθένειες και αναπηρίες, όπως μυοσκελετικά προβλήματα, προβλήματα ψυχικής υγείας και διαταραχές πονοκεφάλου.

Την ίδια στιγμή, οι άνδρες επηρεάζονται δυσανάλογα από καταστάσεις που προκαλούν πρόωρο θάνατο, όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, αναπνευστικά και ηπατικά νοσήματα, Covid-19 και τραυματισμούς στον δρόμο.

Οι διαφορές στην υγεία μεταξύ γυναικών και ανδρών συνεχίζουν να αυξάνονται με την ηλικία, αφήνοντας τις γυναίκες με υψηλότερα επίπεδα ασθένειας και αναπηρίας κατά τη διάρκεια της ζωής τους, καθώς τείνουν να ζουν περισσότερο από τους άνδρες.

Πηγή: https://www.iatropedia.gr/eidiseis/oi-gynaikes-zoun-perissotera-chronia-me-provlimata-ygeias-ap-oti-oi-andres/184572/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Τα συμπληρώματα ιχθυελαίου μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιαγγειακών

Σύμφωνα με μεγάλη μακροχρόνια μελέτη, η τακτική πρόσληψη συμπληρωμάτων ιχθυελαίων μπορεί να αυξάνει -αντί να μειώνει- τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου και πρώτου εγκεφαλικού...

Η Novo Nordisk Hellas επελέγη ως ένα από τα 25 Κέντρα Ανάπτυξης Κλινικών Μελετών παγκοσμίως

Η διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk, Μαίρη Καραγεώργου, αναδεικνύει τη σημασία της φαρμακευτικής καινοτομίας και εκφράζει ανησυχία για την πιθανότητα δημιουργίας ασθενών δύο...

Νέα συσκευή για την καρδιακή ανεπάρκεια θα μπορούσε να προλαμβάνει τις νοσηλείες

Στόχος να παρακολουθεί εξ αποστάσεως τον  ασθενή για τυχόν συσσώρευση υγρών στο σώμα. Νέα συσκευή παρακολούθησης για ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια ενδεχομένως μπορεί να εντοπίζει...

Ετικέτες